Perintah Konsol Starfield

19

Satu-satunya cara untuk mengaktifkan kod cheat dalam permainan RPG yang menawan ini adalah dengan menggunakan arahan konsol. Mengetahui cara menerapkannya membantu pemain meningkatkan mata kemahiran mereka, mengaktifkan mod dewa, berjalan melalui dinding, dan melahirkan semua item dalam permainan. Kemungkinannya tidak terhingga. Jika anda peminat tajuk Bethesda Game Studio yang lain dan kerap menggunakan penipuan, memikirkan arahan konsol “Starfield” tidak akan terlalu sukar.

Perintah Konsol Starfield

Teruskan membaca untuk mempelajari arahan konsol “Starfield” utama yang akan memberi anda kelebihan dalam permainan.

Perintah Konsol Teratas dalam Starfield

Terdapat banyak arahan konsol yang tersedia untuk anda gunakan dalam permainan ini. Walau bagaimanapun, tidak semuanya berfungsi, dan anda akan mendapati diri anda menggunakan lebih banyak daripada yang lain. Juga, ambil perhatian bahawa mendayakan arahan dan penipuan “Starfield” akan melumpuhkan semua pencapaian anda dalam permainan. Senarai di bawah menampilkan beberapa arahan konsol “Starfield” terbaik yang mungkin anda gunakan setiap hari.

Togol Perintah

Perintah Konsol Butiran
tim Singkatan kepada Toggle Immortal Mode – Memastikan bar kesihatan anda tidak pernah mencapai sifar, walaupun semasa anda mengalami kerosakan.
tgm Togol God Mode – Menawarkan kebal sepenuhnya kepada pemain dan bekalan peluru tanpa had.
psb Ini membantu anda mengaktifkan semua kuasa dan kebolehan dalam permainan.
tdetect Perintah ini membantu anda dalam menyekat dan mengelakkan pengesanan daripada NPC.
tcai Perintah ini memastikan AI pertempuran tidak menyerang anda. Pemain boleh mengaktifkan dan menyahaktifkan cheat dengan mengimput gesaan dua kali.
tcl Ia membantu anda untuk menghapuskan perlanggaran watak. Perintah itu memberi anda keupayaan untuk terbang melalui halangan seperti dinding dan lantai.
tgp Dayakan keadaan jeda dengan arahan ini.
tfc Perintah ini menogol cam percuma.
tmm 1 Perintah ini membantu anda menambah penanda pada peta untuk menyerlahkan semua lokasi di permukaan planet. Harap maklum bahawa arahan ini kekal dan tidak boleh dibuat asal dengan menaip tmm 0.
sgtm (Nilai) Ubah kelajuan permainan dengan arahan ini. Nilai kurang daripada 1 memperlahankannya, manakala nilai yang lebih tinggi meningkatkannya.
masa lapang [#] Perintah ini melepasi bilangan jam tertentu.
setgravityscale (Nilai) Perintah ini membantu anda melaraskan graviti tempatan.
setscale (Nilai) Perintah ini direka terutamanya untuk NPC. Ia membantu mengurangkan atau meningkatkan saiznya atau objek tertentu dalam permainan.

Perintah Sasaran

Additem (ID Item) (Nilai) Perintah ini mungkin biasa daripada permainan lain. Ia memperkenalkan jenis item tertentu kepada inventori watak anda.
Ruj (ID).amod (ID OMOD) Tambahkan mod senjata unik pada peluru pilihan anda dengan arahan ini. Anda boleh mencari ID rujukan item dengan pergi ke menu konsol arahan dan mengklik pada mana-mana item yang digugurkan di atas tanah. Ini akan membantu anda mendapatkan pengecam.
Ruj ID.rmod (ID OMOD) Perintah ini membantu pemain memadam mod senjata yang telah dikenal pasti daripada peluru rujukan. Kaedah mendapatkan ID adalah serupa dengan arahan yang dinyatakan di atas.
bunuh semua Menggunakan arahan ini akan membunuh semua NPC di kawasan anda.
kah Perintah ini membantu anda menghapuskan semua NPC jahat berhampiran anda.
bangkit semula Jika anda secara tidak sengaja menghapuskan NPC, arahan ini akan membantu anda membuat asal kesilapan anda. Untuk melakukan ini dengan jayanya, pemain mesti memastikan bahawa mereka telah memilih watak semasa berada di dalam menu arahan konsol supaya anda boleh melihat ID rujukan mereka semasa anda menggunakan kod cheat.
buka kunci Perintah ini membantu anda membuka pintu atau bekas sasaran anda. Walau bagaimanapun, ia hanya akan berfungsi jika anda cuba membuka kunci pintu masuk terlebih dahulu sebelum memasukkan arahan.
tunjukkan menu sleepwaitmenu Tunjukkan Menu Tidur/ Tunggu – Cara mudah untuk mengubah masa melalui menu tunggu. Ia memberikan anda akses pantas kepada fungsi ini.
keluar darah paksa Menggunakan arahan ini akan menyebabkan aksara berdarah.

Perintah Pemain

player.setlevel (Nilai) Penipuan ini membolehkan anda meletakkan watak anda pada peringkat pilihan dalam permainan.
player.additem (ID Item) (Nilai) Ia membantu anda meningkatkan bilangan item yang ditentukan dalam inventori anda.
player.placeatme (ID Item) (Nilai) Perintah ini membantu anda menghasilkan item dan makhluk tertentu di hadapan watak anda.
player.paycrimegold 0 0 (Faction ID) Perintah ini membantu pemain membayar habuan untuk keluar dari penjara. Ia juga membolehkan mereka menyimpan semua rampasan daripada puak tertentu.
Pemain menu Showlooks 1 Akses menu penampilan untuk mengubah suai atribut watak anda seperti nama, sifat dan rupa.
player.removeperk (ID Perk) Perintah ini mengalih keluar sifat pemain tertentu seperti kemahiran, sifat dan latar belakang.
player.addperk (ID Taman) Tambahkan ciri, kemahiran dan latar belakang yang ditentukan pada watak anda dengan arahan ini. Anda mesti mempunyai slot faedah ganti untuk ini berfungsi.
player.setav carryweight (Nilai) Tingkatkan berat bawaan anda dengan arahan ini dengan menetapkannya kepada nilai yang ditentukan.
pemain.tambah t [#] Perintah ini meningkatkan kredit inventori anda. Nilai “cincang” mewakili jumlah yang anda mahu tambah.
pemain.tambah a [#] Perkenalkan digipick ke dalam inventori anda dengan arahan ini.
kesihatan pemain.setav (Nilai) Perintah ini membolehkan anda mengoptimumkan kesihatan anda kepada standard tertinggi dalam permainan.
player.setpos x (Nilai) Perintah ini sesuai untuk menggerakkan watak anda di sepanjang paksi X.
pemain. setav.speedmult (Nilai) Perintah ini menggandakan kelajuan watak anda. Pastikan nilai yang anda masukkan melebihi 100 untuk meningkatkan kesannya.
pertukaran jantina Tukar jantina watak anda dengan arahan ini dan kembalikannya ke binaan lalainya.
player.setav starpower (Nilai) Tingkatkan kuasa penuh anda dengan nombor yang ditentukan dengan arahan ini.
setforcespeechchallenge sentiasa berjaya [1 or 0] Jika anda memasukkan 1 watak anda akan berjaya dalam semua cabaran pertuturan. Perintah itu [setforcespeechchallengealwaysfail] menghasilkan kesan sebaliknya.

Perintah Pencarian

saq Perintah ini melancarkan cerita utama dan semua pencarian sampingan dalam permainan. Menjalankan arahan ini boleh memecahkan permainan anda, jadi teruskan dengan berhati-hati. Sebaik-baiknya anda menyimpan permainan anda sebelum menggunakan cheat ini.
caqs Selesaikan semua misi dalam permainan dengan serta-merta dengan arahan ini. Ia juga boleh menyebabkan permainan anda ranap.

Menggunakan Perintah Konsol Starfield pada PC

Untuk memasukkan dan menjalankan arahan dalam “Starfield”, pemain mesti mendapat akses kepada konsol terlebih dahulu. Langkah-langkah di bawah akan membimbing anda tentang cara melakukannya:

  1. Tekan kekunci “tilde” (~) pada papan kekunci anda untuk membuka konsol. Ia terletak betul-betul di bawah kekunci “ESC”.
  2. Taipkan arahan konsol anda.
  3. Tekan “Enter” untuk menggunakan cheat.

Konsol tidak sensitif huruf besar-besaran, jadi anda boleh menaip perintah dalam huruf kecil dan huruf besar tanpa menjejaskan operasi yang anda inginkan.

Menggunakan Perintah Konsol Starfield pada Xbox

Pemain tidak boleh menggunakan arahan “Starfield” dan menipu pada Xbox kerana ia tidak mempunyai konsol arahan. Walau bagaimanapun, jika anda mempunyai permainan pada PC, anda boleh mengaktifkan gesaan melalui komputer. Muatkan simpanan pada konsol permainan anda untuk membolehkan anda menggunakan penipuan yang telah anda aktifkan pada PC anda. Anda tidak perlu membeli salinan lain jika anda membeli “Starfield” di Xbox. Ciri “Main Di Mana-mana” juga akan membolehkan anda memainkannya pada PC anda.

Manipulasi Cosmos Dengan Perintah Konsol Starfield

Jika anda telah mencari cara untuk menggerakkan dan menguasai RPG terbaharu Bethesda, arahan konsol adalah sumber anda. Mereka membenarkan anda memanipulasi permainan dengan cara yang menguntungkan anda. Ini termasuk perkara seperti mendapatkan kebal dan meningkatkan kredit anda. Walaupun anda boleh menggunakan banyak arahan konsol “Starfield”, artikel ini telah merangkumi arahan yang paling penting untuk membantu anda memperoleh kemenangan.

Adakah anda menggunakan arahan konsol dalam “Starfield”? Mana satu kegemaran anda dan mengapa? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.