Petua Pengecasan Wayarles OnePlus 12 pada Binaan Kaca

35
ujian nextpit oneplus 11 06
© nextpit

OnePlus adalah antara pengeluar pertama yang menawarkan pengecasan berwayar dan wayarles pantas pada telefon pintar. Walau bagaimanapun, tanpa sebarang sebab yang bermakna, syarikat itu juga telah mula meninggalkan pengecasan tanpa wayar daripada OnePlus 11nya. Malah, ini adalah aduan yang lebih besar dengan Open foldable (ulasan) walaupun mahal. Kini banyak spekulasi bahawa OnePlus boleh membawa kembali teknologi dalam OnePlus 12.

  • Jangan ketinggalan ini: Teknologi pengecasan pantas dibandingkan: Semua yang anda perlu tahu

Walaupun tidak semua pengguna mengambil kesempatan daripada pengecasan tanpa wayar, ia menambahkan tahap fleksibiliti berbanding dengan hanya mengecas berwayar pada telefon pintar. Sebagai contoh, ia membolehkan anda melabuhkan telefon bimbit anda pada pad tanpa perlu bersusah payah mencari kabel anda dan memasang penyambung.

Pengecasan tanpa wayar OnePlus 12 boleh membayangkan panel kaca belakang

Pada platform sosial China Weibo, Stesen Sembang Digital yang bocor mengulangi bahawa OnePlus 12 mempunyai pengecasan tanpa wayar 50 watt sebagai tambahan kepada pengecasan berwayar Super VOOC 100 watt. Ini memberi kepercayaan kepada laporan sebelumnya oleh Smart Prix. Seorang lagi pembocor OnePlus yang terkenal, Max Jambor, turut menyokong cerita ini.

Menarik untuk melihat bagaimana OnePlus akan menambah pengecasan tanpa wayar pada OnePlus 12 memandangkan peranti itu sebelum ini dipercayai mempunyai panel belakang aluminium seperti pendahulunya. Terutama, pengecasan tanpa wayar biasanya memerlukan kaca untuk membolehkan pemindahan kuasa berasaskan aruhan antara plat pada telefon dan pad pengecasan. Oleh itu, OnePlus 12 kemungkinan besar akan menggunakan binaan kaca di belakang.

OnePlus 12 memaparkan

Paparan OnePlus 12: Lama (kiri) lwn muka baharu (kanan) peranti berdasarkan unit prototaip. / © OnLeaks

Di sebalik teknologi pengecasan ini, OnePlus 12 juga dikhabarkan mempunyai kapasiti bateri yang lebih besar iaitu 5,400 mAh, atau 400 mAh lebih daripada OnePlus 11 (semakan). Jika ini menjadi kenyataan, ia akan menjadikan telefon bimbit ini sebagai telefon bimbit dengan bateri terbesar di kalangan peranti utama Android yang akan datang.

Spesifikasi OnePlus 12 yang lain

Tambahan pula, OnePlus 12 dijangka menggunakan Snapdragon 8 Gen 3 SoC dan dipadankan dengan sehingga 24 GB RAM. Ia juga akan menampilkan reka bentuk yang dikemas kini dengan kamera swafoto lubang tebuk berpusat dan bezel yang lebih nipis. Kamera periskop baharu dikatakan melengkapkan sensor susun 50 MP utama baharu dan sensor ultra lebar 50 MP.

OnePlus dikatakan akan melancarkan OnePlus 12 pertama di China pada Disember ini manakala keluaran global ditetapkan pada Januari 2024, menurut Max Jambor. Pada masa yang sama, OnePlus 12 boleh memecahkan perlindungan di New York bersama OnePlus Open.

Dalam kes anda, adakah anda fikir pengecasan wayarles sama pentingnya dengan pengecasan berwayar pada telefon pintar? Berapa kerap anda menggunakannya? Kongsi pendapat anda dengan kami dalam ulasan.

Artikel seterusnyaArtikel seterusnya