Pixel Watch 3 (XL) Spotted Sporting UWB untuk Penjejakan Tepat

11
nextpit google pixel watch 2 tangan
© nextpit

Berikutan pengesahan Google tentang acara Pixel bulan depan, perantinya yang dijadualkan untuk diumumkan mula muncul. Selain rangkaian Pixel 9, Pixel Watch 3 juga dijangka akan debut. Nampaknya jam tangan pintar itu baru-baru ini dilihat di FCC, mendedahkan ciri utama baharu pada jam tangan pintar itu.

Pada hujung minggu, peranti Pixel yang didakwa melepasi agensi kawal selia Negeri (melalui Droid-life). Walaupun penyenaraian tidak memperincikan dengan tepat tentang peranti ini, label yang berkaitan mencadangkan ia adalah varian Pixel Watch 3 Google yang akan datang, yang membawa nombor model GBDU9, GRY0E, GG3HH dan GGE4J.

Kesambungan Google Pixel Watch 3 (XL).

Ini selanjutnya disahkan setelah pemeriksaan lebih dekat pada bahagian ketersambungan bagi setiap model jam tangan pintar, yang termasuk standard ketersambungan baharu untuk keseluruhan talian.

Pixel Watch 3 menampilkan UWB (jalur ultra lebar) sebagai tambahan kepada Bluetooth, NFC dan Wi-Fi 6, dengan yang kedua menyokong frekuensi 5 GHz. Dua model lain akan datang dengan keupayaan selular 4G LTE, yang sejajar dengan tawaran Pixel Watch semasa Google.

Penambahan UWB adalah mengejutkan memandangkan Pixel Watch asal dan Pixel Watch 2 (ulasan) kekurangan teknologi wayarles tersebut. Ini bermakna Pixel Watch 3 akan dapat menyokong penjejakan yang tepat dan kedudukan masa nyata apabila digunakan dengan rangkaian Cari Peranti Saya Google.

Pada masa yang sama, penggunaan UWB harus membawa sambungan yang lebih selamat dan stabil berbanding dengan persediaan dengan hanya sambungan Bluetooth LE. Ini juga boleh mendayakan ciri Buka Kunci Jam Tangan eksklusif Google.

Pixel Watch 3 XL Google

Google Pixel Watch 3 XL menampilkan paparan dan sarung yang lebih besar. Tetapi adakah ia akan membawa bateri yang lebih besar juga? / © Android Headlines / OnLeaks

Walau bagaimanapun, perlu diingatkan bahawa menggunakan UWB untuk penjejakan juga memerlukan telefon bimbit yang serasi, dan itu adalah sesuatu yang telah dipaparkan oleh telefon pintar Pixel baru-baru ini seperti Pixel 8 dan Pixel 8a (ulasan).

Apakah ciri dan perubahan baharu yang lain dalam Pixel Watch 3?

Sebagai tambahan kepada pelbagai pilihan sambungan yang lebih baik, jam tangan pintar Pixel yang tidak diumumkan dikhabarkan akan membawa versi yang lebih besar yang digelar sebagai Pixel Watch 3 XL dan bukannya membawa nama ‘Pro’. Pilihan Pixel Watch 3 dikatakan menampilkan paparan AMOLED 1.45 inci dalam saiz sarung 45 mm dan kedalaman lebih tebal 13.89 mm.

Ia juga selamat untuk mengandaikan Pixel Watch 3 XL akan menggunakan kapasiti bateri yang lebih besar daripada Pixel Watch 3 standard. Walau bagaimanapun, masih tidak jelas sama ada yang kedua akan menerima peningkatan bateri berbanding pendahulunya.

Butiran lain tentang Pixel Watch 3 masih tidak diketahui, termasuk sama ada ia akan membawa penderia biometrik yang lebih baik dan pemproses yang lebih pantas. Nasib baik, acara Google Made by Google hanya tinggal sebulan lagi, jadi kami tidak perlu menunggu terlalu lama untuk mengetahuinya.

Begitu juga, apakah ciri atau perubahan baharu yang anda ingin lihat dalam Pixel Watch 3? Kami ingin mendengar pendapat anda.

Melalui: Droid-hidup
Sumber:
FCC, Tajuk Android