Rekaan Berani Baharu Google Pixel 9 Pro Bocor dalam Imej Langsung

22
nextpit Kajian Ujian Google Pixel 8 Pro 8
© nextpit

Walaupun Pixel 8 (semakan) telah mengalami lelaran reka bentuk kecil berbanding pendahulunya, Pixel 9 digambarkan dalam pemaparan malah membawa baik pulih ke bahagian luar. Kini, imej langsung model Pixel 9 Pro yang didakwa telah diterbitkan, memberikan kita gambaran yang lebih jelas tentang perubahan ini.

Reka bentuk Google Pixel 9 yang telah dirombak

Google dijangka melancarkan Pixel 9 dalam tiga model tahun ini, yang terdiri daripada Pixel 9 standard, Pixel 9 Pro yang lebih kecil dan Pixel 9 Pro XL baharu. Seperti yang dilihat dalam imej yang dikongsi oleh outlet Rozedket (melalui Telegram), Pixel 9 Pro adalah yang kelihatan seperti digambarkan yang jelas dalam tiga kamera belakang dan nama kod ‘caiman’ dalam pemuat but.

Ia diletakkan bersebelahan dengan iPhone 14 Pro Max yang membezakan saiz kompak Pixel 9 Pro yang dikatakan menampilkan paparan 6.1 inci. Bukan sahaja perantinya lebih pendek, malah ia juga lebih sempit berbanding iPhone dengan paparan 6.7 inci.

Tangkapan langsung Google Pixel 9 Pro

Pixel 9 Pro Google bersebelahan dengan Apple iPhone 14 Pro Max dan mengesahkan telefon bimbit Pixel baharu mendapat 16 GB RAM. / © Rozetked

Bahagian belakang menunjukkan pulau kamera elips baharu manakala panel kelihatan rata sepenuhnya. Selain itu, bingkai logam menunjukkan sisi rata dengan peruntukan antena diletakkan di sekelilingnya. Bahagian bawahnya menempatkan potongan pembesar suara reka bentuk semula yang terletak bersama port USB-C dan dulang SIM. Terdapat juga peruntukan mmWave di atas.

Google Pixel 9 Pro

Tangkapan langsung Google Pixel 9 Pro menunjukkan bingkai rata. / © Rozetked

Memori Google Pixel 9 Pro

Di luar sentuhan luar, konfigurasi memori juga dibayangkan dalam pemuat but. Peranti yang dipersoalkan mungkin varian asas, tetapi ia didatangkan dengan 16 GB RAM dan storan on-board 128 GB. RAM ialah peningkatan ketara daripada Pixel 8 Pro (ulasan) yang hanya memaksimumkan hingga 12 GB RAM.

Seperti yang dinyatakan, tiada cara untuk mengetahui sama ada peranti dalam bahan ini adalah unit akhir atau pra-pengeluaran Pixel 9 Pro. Tetapi memandangkan kami hanya tinggal hampir 6 bulan daripada pelancaran Pixel, kami masih dapat melihat beberapa perubahan dalam perjalanan.

Trio Pixel 9 harus diumumkan pada musim gugur bersama Pixel Watch 3 dan pengganti Pixel Fold (ulasan). Tetapi sebelum pelancaran, Google ditetapkan untuk menjadi hos I/O 2024 pada 14 Mei di mana Pixel 8a kelas pertengahan dijangka akan diumumkan secara rasmi.

Apakah pendapat anda tentang reka bentuk Pixel 9 Pro? Antara model Pixel 9 yang manakah anda ingin ambil? Beritahu kami jawapan anda dalam ulasan.

Melalui: 9to5Google
Sumber:
Rozetked