Rupa Kotak Baru Galaxy Z Fold 6 Diletakkan Bersebelahan dengan Lipatan 5

16
nextpit Paparan Luar Samsung Galaxy Z Fold 5
© nextpit

Samsung bersedia untuk melancarkan Galaxy Z Fold 6 sekitar bulan Julai mengikut banyak ramalan. Itu menjadikannya lebih sebulan lagi, jadi tidak menghairankan bahawa kebocoran mengenai telefon pintar boleh lipat keluar tanpa henti. Berikutan tangkapan separa Galaxy Z Fold 6 yang dikatakan, kini kebocoran baharu telah dikeluarkan yang menggambarkan keseluruhan bahagian hadapan peranti.

Sumber dan pembocor yang boleh dipercayai, Ice Universe, telah menerbitkan imej baharu yang menunjukkan Galaxy Z Fold 5 (ulasan) tahun lepas selain Galaxy Z Fold 6. Sukar untuk mengetahui sama ada kita sedang melihat peranti sebenar atau sejenis tiruan. unit. Walau bagaimanapun, perbezaan serta-merta antara kedua-dua alat lipat mudah dilihat.

Galaxy Z Fold 6 mendapat bentuk baharu

Terutamanya, Galaxy Z Fold 6 mempunyai bentuk dan paparan penutup yang lebih bertinju dan simetri berbanding Galaxy Z Fold 5 berbentuk D. Sudut kanan kurang bulat manakala bahagian kiri mempunyai bucu yang sangat tajam setanding dengan Galaxy S24 Ultra. Bahagian kanan juga kelihatan hampir menutup bahagian engsel berbanding dengan komponen terdedah pada pendahulunya.

Samsung Galaxy Z Fold 5 bersebelahan dengan Galaxy Z Fold 6

Reka bentuk baharu Galaxy Z Fold 6 dibandingkan dengan Galaxy Z Fold 5 (kiri) / © Twitter/u/IceUniverse

Selain itu, bezel di sekeliling paparan penutup, yang dijangka menampilkan panel OLED 6.3 inci yang lebih besar dalam nisbah aspek 22:9 kelihatan lebih seragam. Secara keseluruhan, perubahan tersebut menghasilkan bentuk yang lebih luas dan lebih konvensional untuk Galaxy Z Fold 6.

Walaupun skrin dalaman tidak dipamerkan, laporan lain menunjukkan bahawa kami juga akan melihat perubahan. Skrin lipat utama dikatakan menampilkan panel UTG (kaca ultra-nipis) yang lebih tebal yang akan mengurangkan lipatan paparan. Tambahan pula, ia harus menggunakan nisbah aspek baharu untuk diselaraskan dengan jejak baharu.

Samsung Galaxy Z Fold 6

Gambar bocor Samsung Galaxy Z Fold 6 mengesahkan cincin kamera baharu dan bentuk yang lebih petinju. / © Twitter/u/AnthonyGalox

Kebocoran berasingan turut muncul yang mendedahkan cincin kamera yang direka bentuk semula dalam Galaxy Z Fold 6. Pada masa yang sama, ia turut mengesahkan panel belakang rata dan bentuk telefon bimbit yang lebih tajam. Tidak jelas sama ada kamera yang ditunjukkan ialah komponen yang dinaik taraf.

Walau bagaimanapun, nampaknya kami melihat pada Galaxy Z Fold 6 standard dan bukan model Ultra yang dikhabarkan lain. Ramalan terkini mencadangkan model yang lebih premium akan dilancarkan pada 2025 bersama siri Galaxy S25.

Apakah pendapat anda tentang reka bentuk dan bentuk Galaxy Z Fold 6 yang sepatutnya dikemas kini? Adakah ia lebih baik daripada Galaxy Z Fold 5? Mari bincangkan jawapan anda.