Samsung Galaxy Z Flip 6 FE Mungkin Mendapat RAM yang Lebih Baik dan Cip Bertarikh

19
nextpit Paparan Hadapan Samsung Galaxy Z Flip 5
© nextpit

Selain daripada Galaxy Z Flip 6 dan Galaxy Z Fold 6 yang dijangka tiba pada bulan Julai, Samsung mungkin mempelbagaikan dua barisan telefon pintar boleh lipat dengan melancarkan model Edisi Kipas dan mungkin Galaxy Z Fold 6 ‘Ultra’ yang lebih mahal juga. Kini, penyenaraian baharu telah muncul dan boleh menyokong kewujudan entri Z Flip 6 yang lebih murah.

Adakah ini Galaxy Z Flip 6 Edisi Peminat Samsung?

Dalam laman web Geekbench (melalui SamMobile), hasil penanda aras kepunyaan peranti Samsung Galaxy dengan nombor model SM-F741U telah dikesan. Dengan apa yang kita tahu, nombor itu dikaitkan dengan Galaxy Z Flip 6 yang akan datang yang telah muncul di laman web yang sama beberapa kali sebelum ini.

Tetapi apa yang menjadikannya menarik ialah telefon bimbit ini menampilkan SoC Snapdragon 8 Gen 2 yang lebih lama seperti yang dicadangkan oleh nama kod “kalama” papan induk. Sebaliknya, cip Snapdragon 8 Gen 3 yang lebih baharu menggunakan moniker “nanas” pada motherboardnya. Pada masa yang sama, peranti ini dikonfigurasikan dengan 12 GB RAM, yang merupakan peningkatan ketara daripada 8 GB RAM Galaxy Z Flip 5 (ulasan).

Samsung Galaxy Z Flip 6 dipaparkan

Paparan Samsung Galaxy Z Flip 6 pihak ketiga pertama mendedahkan reka bentuk boleh lipat kulit kerang yang hampir sama seperti pendahulunya. / © Mengenai Kebocoran

Seperti yang kelihatan, penyenaraian itu mungkin menunjukkan Samsung sedang menguji varian Galaxy Z Flip 6 yang dilengkapi dengan cipset Snapdragon bertarikh sebagai tambahan kepada Galaxy Z Flip 6 standard dengan cip yang lebih baharu. Ia juga boleh bermakna bahawa ini adalah model Galaxy Z Flip 6 FE dengan spesifikasi diturunkan yang dikhabarkan sebelum ini.

Walau bagaimanapun, kami tidak boleh menolak bahawa penyenaraian itu mungkin telah diubah suai untuk menjadikannya kelihatan seperti itu datang dari Samsung Galaxy Z Flip 6 yang tidak diumumkan.

Penanda aras yang didakwa Samsung Galaxy Z Flip 6

Penanda aras yang didakwa bagi Samsung Galaxy Z Flip 6 disenaraikan dengan SoC Snapdragon 8 Gen 2 bertarikh dan 12 GB RAM. / © Geekbench

Tetapi pergi ke penanda aras, walaupun, Galaxy Z Flip 6 dengan pemproses dan memori ini mendapat markah 1794 dan 4486 yang sedikit di bawah berbanding nilai purata dari Galaxy S23 tahun lepas. Perbezaan boleh disebabkan oleh sistem penyejukan yang lebih kecil dalam telefon bimbit boleh lipat.

Samsung dijangka akan memperkenalkan telefon pintar boleh lipatnya dalam acara Unpacked seterusnya pada 10 Julai. Acara itu dikatakan akan berlangsung di Perancis, tetapi mungkin terdapat perhimpunan berasingan di AS. Selain Galaxy Z Flip 6 dan Galaxy Z Fold 6, jam tangan pintar Galaxy Watch 7 dan Galaxy Ring juga perlu dibuka.

Apakah tekaan anda tentang Galaxy Z Flip 6 yang tersenarai ini dilengkapi dengan Snapdragon 8 Gen 2 bertarikh? Adakah anda fikir ini adalah Galaxy Z Flip 6 FE yang akan datang? Beritahu kami jawapan anda dalam ulasan.

Melalui: SamMobile
Sumber:
Geekbench