Samsung Intros Edisi Peminat Pertama Tunas dan Tablet kalis air

44
Harga pelancaran pucuk Samsung galaxy Tab S9
© Samsung

Selain Galaxy S23 FE, Samsung juga telah melancarkan siri Galaxy Tab S9 FE dan Galaxy Buds FE hari ini. Tablet Android ialah entri pertama dalam barisan batu tulis Edisi Peminat yang mendapat kalis air manakala fon telinga wayarles baharu didatangkan dengan ANC pada harga yang menarik.

  • Baca juga: Tablet Samsung Galaxy terbaik dibandingkan

Samsung Galaxy Tab S9 FE dan Tab S9 FE+

Untuk mengekalkan kos yang rendah, duo Galaxy Tab S9 FE Samsung memaparkan skrin LCD IPS, walaupun ini mempunyai kadar penyegaran 90 Hz yang baik dan resolusi FHD. Tab S9 FE yang lebih kecil mendapat panel 10.9 inci dan 12.4 inci untuk model Plus. Kedua-duanya serasi dengan Samsung S Pen untuk mengambil nota dan lukisan.

Berkenaan reka bentuk, Galaxy Tab S9 FE berkongsi rupa baharu yang bersatu dan minimalis kepada Galaxy Tab S9 standard (perbandingan). Mereka juga dihantar dengan pensijilan IP68, yang bermaksud anda boleh membawa sama ada papak dalam tab mandi sambil menonton siri TV kegemaran anda. Atau sekurang-kurangnya, anda tidak akan bimbang tentang mendapatkan tablet dan pen stilus direndam dalam hujan.

Samsung Galaxy Tab S9 FE dan Tab S9 FE+

Galaxy Tab S9 FE dan Tab S9 FE+ Samsung adalah kalis air dan serasi dengan S Pen. / © Samsung

Anda boleh menemui kamera selfie ultralebar 12 MP yang diletakkan dalam mod landskap dan sensor 8 MP utama di bahagian belakang. Sebaliknya, Galaxy Tab S9+ menambah kamera ultralebar 12 MP menghadap belakang.

Menguasakan Galaxy Tab S9 FE dan Tab S9 FE+ ialah set cip Exynos 1380 dalaman Samsung, yang merupakan silikon yang sama yang terdapat pada Galaxy A54 jarak pertengahan. Cip ini dilengkapi dengan 6/8 GB RAM dan storan sehingga 256 GB. Memori on-board boleh dikembangkan melalui kad microSD.

Mengenai bateri, Tab S9 FE yang lebih kecil mempunyai jus 8,000 mAh yang dinilai tahan 18 jam main balik video. Untuk Galaxy Tab S9+, ia mempunyai bateri 10,000 mAh yang lebih besar dan penarafan 20 jam. Samsung juga menaik taraf pengecasan pantas kali ini kerana tablet menyokong penyesuai 45 watt.

Samsung Galaxy Buds FE

Galaxy Buds FE ialah tunas wayarles pertama di bawah penjenamaan FE Samsung. Telinga dalam kos rendah ini mempunyai reka bentuk hujung sayap yang boleh diganti bersama-sama dengan kawalan didayakan sentuhan pada tunas. Pucuk kalis air IPX2 juga akan ditawarkan dalam jalur warna putih dan hitam.

Samsung Galaxy Buds FE

Galaxy Buds FE Samsung menampilkan ANC dan mempunyai reka bentuk hujung sayap. / © Samsung

Anehnya, Galaxy Buds FE menampilkan ANC (Active Noise Cancelling) walaupun harganya murah. Tidak diketahui pemacu audio yang mereka tampilkan, tetapi mereka menyokong codec Bluetooth AAC dan SBS dan masa mendengar sederhana selama 6 jam yang boleh dilanjutkan kepada 21 jam menggunakan kes pengecasan.

Harga dan tarikh keluaran Samsung Galaxy Tab S9 FE dan Galaxy Buds FE

Samsung telah menyenaraikan Galaxy Tab S9 FE pada $449 di AS atau €529 di Eropah untuk model asas. Jika anda ingin menggandakan storan, anda perlu mengeluarkan $70. Galaxy Tab S9 FE+ bermula pada $599 (€699) dengan storan 128 GB dan $699 untuk pilihan 256 GB. Sementara itu, Galaxy Buds FE Samsung dijual pada harga $99 (€109).

Stateside, barisan Galaxy FE 2023 akan tersedia daripada pembawa dan untuk prapesanan pada 5 Oktober diikuti dengan keluaran yang lebih luas pada 10 Oktober.

Sumber:
Samsung

Artikel seterusnyaArtikel seterusnya