Samsung juga boleh Mengguna pakai Titanium pada Model Standard Galaxy S24

38
NextPit Samsung Galaxy S23 Side
© nextpit

Apple mungkin bukan satu-satunya jenama yang akan memasukkan titanium pada perantinya tidak lama lagi. Samsung sebelum ini dikhabarkan akan melengkapkan Galaxy S24 Ultra tahun depan dengan bingkai titanium, tetapi nampaknya Galaxy S24 dan Galaxy S24+ vanilla juga akan beralih kepada bahan premium yang sama dan lebih tahan lama.

  • Baca juga: Telefon pintar disyorkan terbaik untuk dibeli di bawah harga $600

Titanium untuk semua model Samsung Galaxy S24

Ia adalah Ice Universe yang prolifik dan boleh dipercayai yang pertama kali menyampaikan berita tentang Samsung mendapatkan titanium pada telefon pintar utama Galaxy 2024. Menurut akaun itu, bahan itu akan eksklusif untuk Galaxy S24 Ultra dan bukan dengan model standard yang lain. Bagaimanapun, laporan baharu daripada Tech_Reve mencadangkan Samsung turut menggunakan bingkai titanium pada Galaxy S24 dan Galaxy S24+.

Walaupun Ice Universe telah dengan cepat menentang idea itu, pembocor baru-baru ini menekankan bahawa orang Korea sedang dalam proses memulakan pengeluaran komponen tersebut di Vietnam. Tetapi tanpa mengira sisi mana yang tulen, semakin jelas bahawa Samsung menggunakan titanium dalam masa terdekat.

Samsung Galaxy S24

Paparan Samsung Galaxy S24 / © On Leaks

Sebagai tambahan kepada pilihan bahan baharu, paparan pihak ketiga pertama bagi Galaxy S24 dan Galaxy S24 Plus baru-baru ini dikongsi oleh On Leaks, mendedahkan bingkai yang lebih rata pada kedua-dua peranti yang mencerminkan iPhone 15 (ulasan). Terdapat juga paparan Galaxy S24 Ultra yang didakwa menunjukkan bentuk yang sama tetapi dengan paparan yang lebih rata dan bezel yang lebih nipis di sekelilingnya.

Paparan Samsung Galaxy S24 Ultra

Samsung Galaxy S24 Ultra render / © On Leaks

Ciri dan tarikh keluaran Samsung Galaxy S24 (Ultra).

Seperti ciri-ciri lain trio Galaxy S24, model standard menampilkan paparan yang lebih cerah dan kapasiti bateri yang lebih besar. Ia juga menganggarkan varian berkuasa Exynos 2400 akan diperkenalkan dengan kedua-dua model ini di kawasan lain manakala Ultra mempunyai pilihan tunggal dengan cipset Snapdragon 8 Gen 3 untuk semua pasaran.

Tambahan pula, Galaxy S24 Ultra disebut-sebut menampilkan sensor utama 200 MP yang dikemas kini. Selepas itu, dipercayai ini akan digandingkan dengan kakap telefoto 5x baharu yang sepatutnya menggantikan kamera zum periskop 10x pada Galaxy S23 Ultra semasa (semakan).

Mengenai tarikh keluaran, Samsung dijangka melancarkan Galaxy S24 bersama cincin pintar pertama syarikat yang digelar sebagai Galaxy Ring pada 18 Januari.

Dalam kes anda, adakah anda lebih suka menggunakan bahan titanium pada telefon pintar anda berbanding aluminium atau keluli tahan karat? Kongsi dengan kami pendapat anda.

Melalui: SmartPrix
Sumber:
X/u/Tech_Reve

Artikel seterusnyaArtikel seterusnya