Sarung Bergambar iPhone 16 Pro Mencadangkan Penderia Kamera yang Lebih Besar

10
nextpit iPhone 15 Pro Camera
© nextpit

Apple dijangka akan memperkenalkan siri iPhone 16 pada musim gugur. Dan dengan beberapa bulan menjelang hari istimewa itu, kami juga melihat kebocoran besar yang berkaitan dengan iPhone generasi seterusnya semakin meningkat. Yang terbaru memberikan pratonton model iPhone 16 Pro yang lebih kecil, yang sepatutnya menampilkan bonggol kamera yang lebih besar.

Bukan perkara luar biasa bahawa pembuat kes di China mendapat gambaran pertama iPhone yang tidak diumumkan setiap tahun. Itu hampir sama kes di sini kerana kes pihak ketiga untuk iPhone 16 Pro yang dikatakan digambarkan dan dikongsi di X oleh pembocor Majinbu.

Kamera yang lebih besar dipotong untuk penderia yang lebih baik?

Walaupun butiran tipis boleh dibuat daripada bahan, satu perkara yang agak ketara ialah potongan untuk pulau kamera. Ia menunjukkan bahawa ini adalah lebih luas di kedua-dua sisi ke sisi dan lebih tinggi dari bahagian atas ke bawah. Ia juga kelihatan lebih rapat dengan peruntukan MagSafe dalam kes itu berbanding kes (semakan) iPhone 15 Pro.

Di samping itu, kita boleh memberitahu bahawa sistem pengecasan MagSafe dalam iPhone 16 telah direka semula sedikit dengan cincin yang lebih tebal, yang dicadangkan dalam imej dan dalam laporan sebelumnya juga.

Sarung Apple iPhone 16 Pro

Kes yang didakwa untuk iPhone 16 Pro menunjukkan perumah kamera yang lebih tinggi dan lebih lebar. / © Twitter/u/MajinBuOfficial

Kawasan pengimejan yang meningkat mungkin disebabkan oleh iPhone 16 Pro yang dipasang dengan kamera telefoto 5x serupa dengan iPhone 16 Pro Max. Selepas itu, snapper baharu sepatutnya memerlukan volum lebih banyak daripada snapper telefoto 3x dalam pendahulunya.

Sarung jelas Apple iPhone 16 Pro

Sarung iPhone 16 Pro Apple mengesahkan butang tangkapan baharu dan perumah kamera yang lebih besar. / © Twitter/u/MajinBuOfficial

Namun begitu, khabar angin meramalkan sensor ultralebar 48 MP yang lebih besar menggantikan 12 MP dalam iPhone 15 semasa. Oleh itu, tidaklah mengejutkan jika kita akan melihat modul tiga kamera menjadi lebih lebar dan tebal kali ini.

Selain perumahan kamera baharu yang lebih besar, iPhone 16 Pro dijangka menampilkan paparan OLED 6.3 inci yang lebih lebar, butang tangkap baharu dan kapasiti bateri yang lebih besar. Dan sama dengan iPhone 16 Pro Max, ia sepatutnya berjalan pada cipset A18 Pro baharu. Dengan peningkatan ini, telefon bimbit dipercayai ditetapkan untuk mendapatkan binaan yang lebih besar dan berat.

Walaupun terdapat jejak baharu, adakah anda fikir iPhone 16 Pro masih akan menawarkan pengalaman pengendalian yang padat? Mari bincangkan jawapan anda dalam komen.