Sesuaikan balasan lalai pada Apple Watch anda dan bunyikan manusia semula

16
Balasan Lalai AppleWatch
© NextPit

Apple Watch anda menawarkan keupayaan untuk menyesuaikan respons yang dicadangkan dan membolehkan anda menghantar mesej yang lebih kepada anda daripada antara muka digital tanpa jiwa. Dalam tutorial pantas ini, kami menunjukkan kepada anda cara membuat balasan automatik Apple Watch yang kreatif dan berkesan.

Jika anda mempunyai perasaan bahawa komunikasi sepatutnya lebih manusiawi daripada hanya menghantar ringkas “ya,” “tidak,” atau “okay,” maka anda boleh menggunakan ciri yang benar-benar asas pada Apple Watch anda untuk mengubahnya. Ya, respons pantas benar-benar berkesan, tetapi itu tidak bermakna anda tidak boleh menyesuaikannya untuk menjadikan perkara lebih gaya anda.

 • Berkaitan: Kajian Apple Watch Series 8

Fungsi Mesej Lalai Apple Watch membolehkan anda membuat balasan automatik untuk menjawab SMS dan juga e-mel dengan cepat. Malangnya, ini tidak berfungsi untuk semua aplikasi, tetapi hanya untuk yang dipasang pada Apple Watch. Iaitu, aplikasi seperti WhatsApp (hanya dicerminkan pada Apple Watch) tidak menawarkan fungsi ini, tetapi hanya balasan yang dicadangkan secara lalai.

 • Baca juga: Segala-galanya tentang ciri baharu watchOS 9
Tangkapan skrin pada Apple Watch menunjukkan cara membalas mesej

Melalui Apple Watch, anda boleh menghantar mesej melalui suara, teks atau mesej lalai tersuai. / © NextPit

Cara membuat balasan tersuai kepada Mesej pada Apple Watch

Pada Watch SE, Apple membenarkan anda menghantar mesej tersuai yang mengandungi teks, imej, emoji, pelekat Memoji dan juga klip audio. Di kawasan terpilih, anda juga boleh menghantar wang melalui Apple Pay dan juga lokasi anda melalui apl Messages. Untuk mengedit atau membuat mesej lalai tersuai, hanya gunakan langkah berikut:

 1. Lancarkan apl Tonton pada iPhone anda.
 2. Dalam tab Jam Tangan Saya, navigasi ke apl Mesej.
 3. Pilih Balasan Lalai.
 4. Pilih pilihan Tambah Balasan.
 5. Taip balasan peribadi anda, kemudian pilih Selesai.
Apple Watch

Dalam apl Tonton, anda boleh menetapkan mesej lalai anda sendiri dan meninggalkan perbualan robot di tepi. / © NextPit

Apple Watch anda ialah alat yang hebat untuk komunikasi dan menawarkan beberapa pilihan penyesuaian untuk menjadikan kehidupan seharian lebih ringan. Untuk itu, manfaatkan sepenuhnya alat ini dengan menggunakan ciri seperti menyesuaikan mesej lalai. Pada penghujung hari, teknologi ada untuk menjadikan hidup kita lebih mudah, tetapi ini tidak bermakna kita perlu mengorbankan kemanusiaan kita, bukan?

Berikut ialah beberapa petua daripada kami untuk mendapatkan yang terbaik daripada Apple Watch anda:

 • Cara mengawal Apple Watch anda tanpa menyentuh skrin
 • Cara menggunakan WhatsApp pada Apple Watch anda
 • Tukar Apple Watches tanpa kehilangan data anda
 • Tonton video YouTube pada Apple Watch anda menggunakan WatchTube
 • Ketahui cara menggunakan Apple Watch anda di tangan kiri anda

Adakah anda menggunakan pemesejan Apple Watch standard atau adakah anda lebih suka membalas orang yang menggunakan peranti lain seperti iPhone atau MacBook?