Siri Jam Tangan Apple 10 Mungkin Menarik dengan Faktor Bentuk Yang Lebih Nipis

19
nextpit Ujian Sampingan Apple Watch 9
© nextpit

Siri Jam Tangan Apple 10 telah lama dikhabarkan akan membawa bahagian luar yang dibaik pulih, dan salah satu perubahan yang dilaporkan adalah binaan yang lebih nipis daripada Siri Jam Tangan 9 (ulasan). Kini, laporan baharu menjelaskan bagaimana Apple boleh mencapai kejayaan ini dalam Siri Jam Tangan generasi ke-10nya.

  • Baca juga: Perbandingan jam tangan pintar Android dan Apple terbaik

Jam pintar Apple yang lebih nipis

Menurut outlet DigiTimes, kini terdapat perbualan dalam rantaian bekalan Apple mengenai pembuat iPhone yang merancang untuk menggabungkan teknologi RCC atau Resin Coated Copper dalam motherboard Watch Series 10.

Seperti yang diterangkan oleh sumber, menerima pakai RCC akan menghapuskan proses penggerudian kerana ia menghilangkan penggunaan gentian kaca dalam logik atau papan utama. Ini akan menghasilkan komponen dalaman yang lebih padat dalam peranti. Dan untuk Apple, ia boleh menjadikan Watch Series 10 lebih nipis dan ringan jika ia benar-benar menggunakan teknologi baharu.

Kecerahan Apple Watch Series 9 kini boleh didail ke bawah sehingga hanya 1 nit.

Sehingga 1 nit: Paparan Apple Watch 9 kini juga boleh menjadi lebih gelap. / © nextpit

Ini bukan kali pertama kami mendengar Apple mengambil kesempatan daripada teknologi itu. Kembali pada tahun 2023, pembocor dan perunding terkenal Ming-Chi Kuo berkata bahawa Apple berhasrat untuk menggunakan RCC dalam iPhone. Bagaimanapun, ia menambah bahawa ia hanya akan tersedia dalam iPhone 17 dan bukan dalam iPhone 16 tahun ini kerana ujian lanjut.

Reka bentuk Apple Watch serba baharu dilihat dalam beberapa tahun

Selain lebih nipis, Watch Series 10 dikhabarkan akan menampilkan reka bentuk baharu yang amat berbeza dengan jam tangan Apple sedia ada. Selain itu, Mark Gurman dari Bloomberg telah menyatakan bahawa Watch Series 10 boleh datang dengan mekanisme jalur baharu dan fungsi pemantauan tekanan darah terhad kepada amaran tinggi/rendah.

Terdapat juga perbualan mengenai Watch Series 10 yang dinamakan semula kepada Watch X untuk sejajar dengan ulang tahun ke-10 Apple Watch. Bagaimanapun, nampaknya belum ada bukti konkrit untuk menyokong penjenamaan semula ini.

Bagi pelancaran Watch Series 10, Apple dijangka akan memperkenalkan jam tangan pintar itu bersama-sama dengan Watch Ultra 3 pada musim gugur nanti. Tarikh yang paling munasabah adalah pada bulan September di mana iPhone 16 juga akan memecahkan penutup.

Selain reka bentuk baharu dan faktor bentuk yang lebih nipis, apakah lagi yang anda ingin lihat daripada jam tangan pintar generasi seterusnya Apple? Sekiranya Apple menambah ciri ‘Ultra’ pada julat jam tangan standardnya? Beritahu kami pendapat anda dalam ulasan.

Melalui: MacRumors
Sumber:
DigiTimes