Syot Langsung Pixel 8a Mendedahkan Penampilan Saucy Baharunya Menjelang Pelancaran

20
Semakan Ujian NextPit Google Pixel 7a
© nextpit

Lebih sedikit sebulan dari sekarang, Google bersedia untuk memperkenalkan Pixel 8a pada I/O 2024, dan apabila kami semakin hampir, telefon pintar kelas pertengahan terus bocor secara meluas. Yang terbaru ialah sepasang imej peranti, memberikan kami pandangan yang lebih jelas tentang reka bentuk sebenar dan lelaran lain yang paling ketara pada bahagian luar.

Google Pixel 8a dalam kehidupan sebenar

Diterbitkan pada X oleh TechDroid, kedua-dua bahagian hadapan dan belakang Pixel 8a ditunjukkan. Walaupun skrin OLED 6.1-inci tersebut dimatikan, kita masih dapat melihat bezel yang besar mengelilingi panel, dengan bahagian bawah dagu mempunyai bahagian paling tebal. Tetapi berbanding dengan Pixel 7a (ulasan) atau Galaxy A55 (ulasan), ia juga tidak lebih tebal.

Di bahagian belakang, visor kamera tepi ke tepi yang biasa boleh dilihat lebih nipis jika dibandingkan dengan visor Pixel 8. Malah kanta elips yang menutupi dwi kamera telefon bimbit adalah lebih kecil seperti yang kita lihat dalam pemaparan janaan komputer sebelum ini. Begitu juga, sudut peranti digambarkan lebih bulat dengan ketara yang lebih menonjol berbanding Pixel 8 (ulasan) atau Pixel 8 Pro perdananya.

Google Pixel 8a

Dakwaan tangkapan langsung Google Pixel 8a menunjukkan bezel tebal dan bucu yang lebih bulat. / © X/u/TechDroider

Sehubungan itu, Pixel 8a masih akan menggunakan bingkai aluminium dan panel belakang plastik. Yang terakhir ini ditunjukkan mempunyai kemasan matte dalam warna hitam berbanding tekstur berkilat dan seperti kaca pada Pixel 7a. Warna lain yang dikhabarkan Pixel 8a dikatakan termasuk biru, kuning air dan hijau muda.

Google Pixel 8a mempunyai bateri yang lebih besar dan kelajuan pengecasan yang lebih pantas

Bagi spesifikasi lain, Pixel 8a dijangka menampilkan bateri 4500 mAh yang lebih besar sedikit daripada 4385 mAh Pixel 7a. Ia juga akan membawa pengecasan berwayar yang lebih pantas dengan kadar 27 watt, yang agak melonjak daripada 18 watt pendahulunya. Selain itu, terdapat ciri pengecasan tanpa wayar yang tidak berubah pada 7.5 watt.

Secara dalaman, Pixel 8a harus dikuasakan oleh set cip Tensor G3 yang dikurangkan jam. Silikon harus membolehkan pelbagai ciri AI generatif baharu yang mula-mula muncul pada Pixel 8.

Sebaliknya, tidak banyak yang dijangka berubah dalam jabatan kamera. Telefon kamera sepatutnya masih mempunyai penembak utama 64 MP yang dipasangkan dengan penembak selfie 13 MP ultralebar dan 13 MP, dengan kedua-dua belah mampu merakam video 4K.

Laporan sebelumnya dari WinFuture juga telah menyatakan bahawa Pixel 8a mungkin lebih mahal daripada Pixel 7a, tetapi ia ditambah varian 256 GB akan ditawarkan. Tidak jelas sama ada kenaikan harga bermakna model asas akan menyaksikan peningkatan storan.

Dengan peningkatan yang diketahui ini, adakah anda fikir Pixel 8a yang lebih mahal adalah munasabah? Biar kami mendengar pendapat anda dalam ulasan.