Tetapan Eksport KineMaster Terbaik

39

Jika anda merakam video dengan KineMaster, anda pastinya akan menemui halaman format akhir. Walaupun hanya mempunyai tiga pilihan, tetapan eksport ini cenderung mengelirukan.

Tetapan Eksport KineMaster Terbaik

Jika anda mendapati diri anda dalam situasi ini, jangan risau. Artikel ini telah membantu anda. Teruskan membaca untuk mengetahui lebih lanjut tentang tetapan eksport terbaik untuk video KineMaster anda.

Tetapan Eksport KineMaster Terbaik

Dalam kebanyakan situasi penyuntingan video, tetapan lalai adalah lebih daripada mencukupi. Seperti kebanyakan platform, KineMaster telah memikirkan sifat terbaik untuk serasi dengan kebanyakan peranti dan kebanyakan tapak. Jika anda ingin melakukan lebih sedikit lagi dengan kandungan anda, anda perlu mengetahui tetapan eksport.

Mengeksport video KineMaster melibatkan penukaran kandungan anda kepada bahan yang boleh dikongsi dan dimuat naik merentas berbilang platform. Memahami sifat ini akan membantu anda mencapai dan mengekalkan output kualiti yang sangat baik. Disenaraikan di bawah ialah lima tetapan KineMaster teratas yang perlu anda perhatikan semasa menyimpan video anda.

Bingkai sesaat

Jika anda ingin meningkatkan kualiti video anda dan, seterusnya, meningkatkan tontonan YouTube anda, anda perlu memastikan bahawa nilai bingkai sesaat anda bagus. Kadar bingkai yang baik memastikan penonton anda menikmati peralihan main balik yang lancar. Nilai FPS antara 25 dan 30 adalah sangat baik.

Harap maklum bahawa jika anda menetapkan angka yang lebih tinggi, video anda akan mengambil masa yang lebih lama untuk dieksport dan begitu juga sebaliknya. Kadar bingkai tertinggi dalam KineMaster ialah 60.

Resolusi

Tetapan resolusi anda ialah penentu terbesar kualiti video KineMaster anda semasa dan selepas mengeksport. Resolusi yang lebih tinggi memberikan butiran imej yang lebih besar, manakala resolusi yang lebih rendah memberikan kontras yang lebih rendah. Ini bermakna terdapat juga kurang kejelasan dalam kandungan yang dipaparkan. KineMaster menyediakan pelbagai tetapan eksport resolusi untuk anda pilih:

 • 360p
 • 480p
 • 540p
 • 720 (HD)
 • 1080p (HD Penuh)
 • 2160p (4K atau UHD)

Kebanyakan platform dalam talian menerima 1080p kerana ia menawarkan keseimbangan kualiti dan saiz yang baik. Harap maklum bahawa KineMaster tidak menyokong resolusi QHD dan 1440p. Jika anda ingin sentiasa menikmati resolusi tinggi, berikut ialah perkara yang perlu anda lakukan:

 1. Pasang KineMaster dan lancarkan aplikasinya.
 2. Klik pada ikon roda gigi untuk membuka “Tetapan.”
 3. Semak “Maklumat Prestasi Peranti” di bawah bahagian “Maklumat”.
 4. Anda akan melihat kualiti video yang disokong maksimum.

Perlu diingat bahawa tetapan eksport ini memerlukan anda mempunyai storan yang lebih luas dan lebar jalur yang lebih baik.

Kadar bit

Nilai ini menggambarkan bilangan bit sesaat dalam video anda. Ia menunjukkan kadar penghantaran data untuk kandungan anda. Dalam KineMaster, metrik yang digunakan untuk kadar bit ialah megabit sesaat (Mbps). Setiap tetapan peleraian pada apl mempunyai nilai kadar bit yang ideal yang akan memastikan kualiti video yang sangat baik:

 • 720p (HD): 5-8 Mbps
 • 1080p (HD Penuh): 8-12 Mbps
 • 2160p (4K atau UHD): Sekurang-kurangnya 35Mbps

Format fail

Terdapat pelbagai format fail yang boleh anda gunakan pada KineMaster untuk mengeksport video anda. Ini termasuk MP4, MKV dan MOV. MP4 ialah format yang paling digemari kerana keserasian merentas platform yang tinggi. Walau bagaimanapun, anda boleh meneroka seluruh format KineMaster untuk projek dengan keperluan unik.

Tetapan Audio

Anda juga boleh melaraskan tetapan audio anda semasa eksport. Pengguna boleh memilih antara ciri kadar bit audio, stereo dan mono-output berdasarkan keperluan projek mereka. Pastikan tetapan audio yang anda pilih mencipta pengalaman audio-visual yang seimbang.

Amalan Tetapan Eksport KineMaster Terbaik

Setiap pencipta kandungan mahu memastikan kualiti video mereka adalah baik selepas dieksport. Menggunakan tetapan eksport yang betul adalah penting untuk memastikan kualiti video anda tinggi dan dikekalkan sepanjang keseluruhan proses. Ini juga penting untuk memastikan keserasian peranti merentas pelbagai platform.

Berikut ialah beberapa perkara yang boleh anda lakukan untuk mengoptimumkan eksport video anda.

Mengekalkan nisbah aspek

Setiap platform mempunyai nisbah aspek yang ditetapkan untuk muat naik video. Menggunakan tetapan yang salah semasa eksport akan memesongkan kualiti video. KineMaster menyediakan pilihan untuk mengekalkan atau mengubah nisbah aspek anda mengikut keperluan dan pilihan anda.

Teroka Tetapan Eksport Berbeza

Jika projek kandungan anda membolehkan anda sedikit fleksibiliti, adalah idea yang bijak untuk mencuba tetapan yang berbeza untuk menentukan tetapan yang terbaik. Ini boleh ditentukan oleh keseimbangan yang disediakan antara kualiti, saiz dan keserasian.

Nilai Demografi Ideal Anda

Pengguna yang anda sasarkan terutamanya menonton kandungan melalui peranti mudah alih. Oleh itu, mereka harus menetapkan tetapan eksport mereka agar sejajar dengan telefon ini. Jika sifat yang dipilih tidak serasi dengan alat ini, anda mungkin akan kehilangan tontonan. Pencipta kandungan mempertimbangkan platform dan peranti yang digunakan khalayak mereka dan melaraskan tetapan eksport mengikut keperluan. Ingat, tontonan yang anda terima akhirnya adalah apa yang anda perlukan untuk mengembangkan jangkauan kandungan anda.

Semak Saiz Fail Anda

Fail video yang besar biasanya mencabar untuk memuat naik dan berkongsi ke platform. Mereka juga memerlukan kadar bit, kadar bingkai dan resolusi yang lebih tinggi untuk mencapai kualiti yang tinggi. Ringkasnya, ia akan mengambil masa yang lebih lama untuk mengeksport. Pengguna KineMaster harus mengetahui saiz fail video untuk memastikan ia boleh diurus sambil mengekalkan kualiti yang tinggi. Melaraskan kadar bit atau memampatkan video ialah cara terbaik untuk mengurangkan kapasiti tanpa kehilangan kualiti.

Soalan Lazim

Apakah format tetapan eksport lalai KineMaster?

Format video standard dalam KineMaster ialah MP4. Selain disokong merentasi banyak platform, keseimbangan antara kualiti dan saiz fail adalah ideal.

Manakah tetapan resolusi eksport tertinggi yang boleh anda tetapkan untuk video KineMaster anda?

Nilai tertinggi yang anda boleh perolehi ialah 4K atau Definisi Ultra Tinggi (UHD). Walau bagaimanapun, ini bergantung pada spesifikasi peranti anda. Ingat, kandungan yang baik, asli, berkualiti adalah resipi untuk kualiti yang lebih baik walaupun selepas menetapkan resolusi tinggi.

Bolehkah anda mengeksport video dengan sari kata dan kapsyen dalam KineMaster?

ya. Anda boleh melakukan ini dengan menambahkan lapisan teks dalam editor apl. Ini membantu anda membuat sari kata dan mengimport fail sari kata pra-dibuat. Walau bagaimanapun, untuk berjaya dalam proses pengeksportan, anda mesti memastikan sari kata diletakkan dengan betul dan disegerakkan dengan video. Ini akan memastikan sari kata dimasukkan dengan betul dalam video.

Bolehkah anda mengeksport video dengan latar belakang telus dalam KineMaster?

ya. Walau bagaimanapun, anda perlu menggunakan lapisan video lutsinar seperti saluran alfa atau skrin hijau. Format video yang anda gunakan juga harus menyokong ketelusan. MOV dan PNG adalah pilihan yang sangat baik.

Dari segi tetapan audio, apakah yang perlu saya gunakan semasa mengeksport video dalam KineMaster?

Sebaik-baiknya, kadar bit 128 kbps apabila mengeksport video adalah tempat yang menarik. Audio dan video mestilah seimbang. Juga, semak untuk memastikan tiada gangguan pada tetapan semasa proses eksport.

Dah Dapat Semuanya?

Jika anda ingin mendapatkan yang terbaik daripada video KineMaster anda, anda perlu mengetahui tentang tetapan eksport terbaik. Sama ada ia berkaitan dengan bingkai sesaat, peleraian atau kadar bit, semuanya boleh memberi kesan kepada kualiti dan keberkesanan video anda. Jika anda berpuas hati dengan tetapan lalai, tidak mengapa juga. Tetapi jika anda perlu mengubah suai atau meningkatkan kandungan anda, anda memerlukan pengetahuan tentang tetapan eksport.

Pernahkah anda menukar tetapan eksport pada KineMaster? Jika ya, apakah kesannya pada video anda? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.