Xiaomi 13T (Pro): Perdana dengan Kanta Leica Akan Datang pada Awal September

15
Kamera xiaomi 13 pro NextPit
© nextpit

Redmi K60 Ultra telah dilancarkan hari ini di China. Tetapi mereka yang berada di luar negara Asia mempunyai sebab untuk mengikuti pelancaran kerana telefon pintar utama ini juga akan datang ke Eropah dan bahagian lain di Asia di bawah nama yang berbeza: Iaitu sebagai sebahagian daripada siri Xiaomi 13T. Menurut khabar angin, pelancaran itu akan berlangsung pada 1 September!

Pada masa ini, siri Xiaomi 13 sudah cukup mengagumkan, seperti yang biasa kita lakukan dari Xiaomi. Selain model asas Xiaomi 13 (ulasan), pasukan editorial nextpit juga kagum dengan kualiti Xiaomi Xiaomi 13 Pro (ulasan) dan sudah tentu Xiaomi 13 Ultra (ulasan). Tetapi orang Cina yang sibuk tidak pernah sampai ke penghujung jalan. Hari ini, Redmi K60 Ultra dilancarkan di China, tetapi kami akan mengenalinya dengan nama lain.

Bagi kami, penjenamaan semula menyediakan nama Xiaomi 13T dan Xiaomi 13T Pro—dan khabar angin terbaru—yang diterbitkan oleh laman Portugis 4GNews—membicarakan tentang pelancaran global yang dijadualkan pada 1 September.

  • Baca juga: Telefon pintar Xiaomi terbaik yang boleh anda beli pada tahun 2023

Adakah Xiaomi 13T Pro akan tiba di IFA?

Hari itu menimbulkan beberapa petunjuk: Pada 1 September, pameran elektronik IFA secara rasminya bermula di Berlin, di mana pasukan nextpit, sudah tentu, akan membuat liputan untuk anda. Adakah kita akan dapat melihat Xiaomi 13T dan 13T Pro dengan segera? Sekurang-kurangnya itu tidak boleh diketepikan—kami akan memberitahu anda jika kami menerima jemputan rasmi untuk pelancaran dalam beberapa hari akan datang.

Jika tarikh ini disahkan, Xiaomi juga akan berada sedikit di hadapan Apple, yang dijangka akan memperkenalkan iPhone seterusnya tidak lama kemudian. Perbandingan itu juga tidak mengelirukan, kerana telefon pintar China juga mempunyai karakter perdana, yang bukan sahaja disebabkan oleh kamera Leica yang diharapkan untuk model T.

Xiaomi 13 Ultra

Penjenamaan Leica kini terdapat pada setiap telefon pintar mewah dari Xiaomi. / © NextPit

Tetapi bukan sahaja kamera yang mewah pada Xiaomi 13T Pro. Sebaliknya: Kami menjangkakan Xiaomi menumpukan pada prestasi di sini dan mengurangkan sedikit pada kamera berbanding siri Xiaomi 13.

Menurut khabar angin, kami menjangkakan cip Dimensity 9200+ akan menggerakkan telefon pintar bersama-sama dengan 12 hingga 16 GB RAM dan 256 GB hingga 1 TB storan UFS 4.0. Paparan AMOLED 6.67 inci menyegarkan imej sehingga 144 Hz, manakala bateri 5,000 mAh boleh dicas sehingga 120 W.

Ini semua adalah spesifikasi yang telah membuat pusingan sebagai khabar angin kebelakangan ini, tetapi Dimensity 9200+ kini telah disahkan secara rasmi oleh Xiaomi. Kedua-dua tarikh pelancaran Xiaomi 13T (Pro) dan spesifikasi ini masih menunggu pengesahan, tetapi sekiranya kedua-dua peranti itu kelihatan seperti ini, Xiaomi sekali lagi akan mempunyai dua ace perdana yang menarik untuk separuh kedua tahun ini.

  • Lihat telefon pintar terbaik 2023

Apa pendapat anda tentang model ini? Adakah mereka terdengar menarik kepada anda? Atau adakah anda lebih suka menunggu siri Xiaomi 14, yang mungkin sedia untuk bulan November?

Melalui: Semakan buku nota
Sumber:
4gnews