10 pengurus papan keratan terbaik untuk Mac pada tahun 2023

13
Pengurus papan keratan terbaik untuk Mac pada tahun 2023

Papan keratan membolehkan anda menyalin sebarang item dan menampalnya ke dalam apl yang disokong dalam beberapa klik. Walaupun papan keratan adalah ciri yang hebat, ciri yang terdapat pada macOS boleh mengehadkan, terutamanya apabila anda ingin menyalin berbilang perkara. Nasib baik, terdapat banyak papan keratan pihak ketiga yang tersedia untuk Mac. Saya telah mula mencari perkara yang sama, dan saya telah menyediakan senarai beberapa pengurus papan keratan terbaik untuk Mac.

 1. Salin ‘Em
 2. CopyClip 2
 3. Past
 4. Maccy
 5. PastePal
 6. tampal
 7. Flycut
 8. Kotak tampal
 9. Kurang Salin 2
 10. Tampal Sekarang

1. Salin ‘Em – Pilihan Editor

Salin Tangkapan Skrin Pengurus Papan Klip Em Mac

Copy ‘Em ialah pengurus papan keratan terbaik yang anda boleh dapatkan jika anda tidak mahu berkompromi. Ia boleh menyimpan rekod tanpa had bagi semua yang anda lemparkan, tidak kira sama ada teks, imej, PDF, kod warna, mahupun fail. Memandangkan Copy ‘Em tersedia pada iPhone dan iPad, anda boleh menyegerakkan papan keratan Mac anda dengan mudah pada kedua-duanya.

Seperti pengurus papan keratan lain, anda boleh mengakses senarai lengkap item yang disalin melalui ikon bar menu. Selain itu, anda boleh menyusun item tersebut ke dalam senarai atau menyeretnya untuk menyusun semula pesanannya untuk akses yang lebih pantas. Akhir sekali, Copy ‘Em membenarkan anda menjeda menggunakannya jika anda mahu menggunakan pengurus papan keratan terbina dalam Mac.

Kebaikan

 • Antara muka yang mudah
 • Pengkategorian untuk mengakses sesuatu dengan cepat
 • Coretan
 • Segerakkan dengan iPad dan iPhone

Keburukan

 • Mahal

Harga: $14.99

Muat turun

2. CopyClip 2 – Pengganti kepada CopyClip dengan lebih banyak ciri

Petikan Skrin Pengurus Papan Klip Mac CopyClip 2

CopyClip 2 ialah pengganti kepada salah satu pengurus papan keratan paling berjaya sepanjang masa, CopyClip. Ia datang dengan ciri yang lebih maju daripada versi sebelumnya. Walaupun ia boleh menyalin pelbagai perkara ke papan keratannya, anda boleh menyimpan teks berformat dan mengecualikan apl tertentu daripada menyimpan item yang disalin ke CopyClip 2.

CopyClip 2 terletak pada bar menu Mac anda dan anda boleh mengaksesnya dengan satu klik atau menggunakan pintasan Control+Shift+Space pada papan kekunci anda. Walaupun ia dipertingkatkan, ia masih tidak dapat menyimpan imej atau jadual dengan betul seperti versi sebelumnya. Jadi jika anda peminat pendahulunya, anda pasti menyukai kemas kini ini.

Kebaikan

 • Semat item yang disalin
 • Akses teks atau pautan yang disalin dengan cepat
 • Sokongan untuk MacBook dengan Touch Bar

Keburukan

 • Isu dengan imej dan jadual
 • Sedikit mahal untuk ciri yang ditawarkannya

Harga: $7.99

Muat turun

3. Pasty – Pengurus papan klip dengan antara muka mesra pengguna

Tangkapan Skrin Pengurus Papan Klip Pasty Mac

Jika anda tidak menyukai penampilan lama biasa pengurus papan keratan, anda boleh menyemak Pasty. Ia mempunyai antara muka moden sepenuhnya. Ia berfungsi sebaik yang kelihatan, membolehkan anda menyalin imej, sejumlah besar teks, dan data yang berbeza antara aplikasi.

Apabila anda mengakses semua data yang disalin menggunakan pintasan papan kekunci, anda akan dapati bahawa anda boleh mencipta ruang yang berbeza dan menyusun data yang disalin dengan sewajarnya. Tambahan pula, ia mempunyai ciri carian Pintar yang membolehkan anda mencari teks daripada fail, imej dan teks yang berbeza menggunakan ciri pengecaman teks.

Kebaikan

 • Antara muka pengguna yang minimum
 • Ciri ruang untuk menyusun item
 • Carian Pintar

Keburukan

 • Model langganan

Harga: Percuma (Pembelian dalam apl bermula pada $0.99)

Muat turun

4. Maccy – Pengurus papan keratan ringan

Petikan Skrin Pengurus Papan Klip Maccy Mac

Maccy ialah pengurus papan keratan sumber terbuka dan ringan yang boleh menyimpan dan membenarkan anda mengakses data anda serta-merta. Ia berfungsi dengan pantas kerana ia ringan dan berfungsi terutamanya dengan pintasan papan kekunci. Selain itu, apl ini dengan mudah membolehkan anda menampal apa-apa dengan atau tanpa pemformatan.

Selain itu, pembangun membina aplikasi menggunakan UI macOS asli. Oleh itu, anda sering mendapati ia sebagai sebahagian daripada macOS dan bukannya apl pihak ketiga. Memandangkan ia adalah sumber terbuka, anda boleh mengambil kod daripada GitHub dan menyesuaikannya mengikut keinginan anda dengan menukar kod tersebut.

Kebaikan

 • Berfungsi dengan pintasan papan kekunci
 • Salin imej
 • Sokongan untuk Warna Hex

Keburukan

 • Mahal sikit

Harga: $9.99

Muat turun

5. PastePal – Penyegerakan papan klip dengan UI moden

Tangkapan Skrin Pengurus Papan Klip Mac PastePal

Jika anda sedang mencari penyegerakan papan keratan merentas peranti Apple anda dan tidak mahu menjejaskan antara muka pengguna, PastePal ialah penyelesaian anda. Sebaik sahaja anda memasang apl pada iPad atau iPhone anda, anda boleh mengakses semua keratan Mac anda dalam apl itu. Selain itu, PastePal berjalan seiring dengan antara muka pengguna Apple dan kelihatan cantik sambil tidak menyukarkan untuk mengemudi.

Pada Mac, ia disertakan dengan bar sisi pantas yang boleh anda akses dengan pintasan papan kekunci. Bar sisi menempatkan semua item yang disalin baru-baru ini, dan jika anda rasa ia terhad, anda sentiasa boleh pergi ke apl, di mana anda boleh menemui semua keratan anda yang dikategorikan mengikut apl, jenis dan pilihan.

Kebaikan

 • Antara muka pengguna yang cantik
 • Segerakkan merentas peranti
 • Organisasi yang Lebih Baik

Keburukan

 • Isu prestasi dahulu dan sekarang

Harga: Percuma (Pembelian dalam apl bermula pada $0.99)

Muat turun

6. Tampal – Segerakkan papan keratan dengan iPhone dan iPad

Tampal Petikan Skrin Pengurus Papan Klip Mac

Jika anda mahukan pengurus papan keratan untuk Mac anda tetapi tidak mahu terlepas ciri Handoff yang disediakan oleh Apple, Tampal ialah penyelesaian yang sempurna. Memandangkan ia juga tersedia pada iPad dan iPhone, ia akan menyegerakkan item anda pada semua peranti seperti Handoff. Walau bagaimanapun, anda perlu mendapatkan langganannya untuk menggunakan ciri ini.

Ia datang dengan antara muka yang berbeza berbanding dengan pengurus papan keratan lain pada Mac. Daripada membuka dalam bar menu apabila anda mengklik padanya, Tampal dibuka dari bawah, mendedahkan semua item yang disalin. Tambahan pula, anda akan menemui semua item yang dikategorikan dalam item masing-masing, yang membantu anda mencari perkara yang anda inginkan dengan lebih cepat.

Kebaikan

 • Antara muka bersih
 • Pengkategorian untuk mengakses sesuatu dengan cepat
 • Papan pin (coretan)

Keburukan

 • Model langganan

Harga: Percuma (Pembelian dalam apl bermula pada $1.99)

Muat turun

7. Flycut – Pengurus papan klip untuk pembangun

Tangkapan Skrin Pengurus Papan Klip Flycut Mac

Jika anda seorang pembangun dan menyalin banyak bahan semasa mengekod, maka aplikasi Flycut sesuai untuk anda. Pembangun membinanya di atas program sumber terbuka yang dipanggil Jumpcut. Apabila anda menyalin kod, Flycut akan menyimpannya dalam bar menu. Anda boleh mengaksesnya kemudian dengan menekan pintasan Shift+Command+V dan kemudian mengklik pada kod sambil menekan butang Kawalan papan kekunci.

Apl ini tidak menyediakan banyak alatan untuk pengguna harian kerana ia tidak membenarkan anda menyalin imej atau pautan. Jadi sebaiknya cari apl lain dalam senarai ini jika anda bukan pembangun. Bahagian yang terbaik ialah ia tidak memerlukan kos sepeser pun, jadi anda tidak boleh mengharapkan banyak daripadanya.

Kebaikan

 • Mengesan dan menyalin kod
 • Mudah untuk mengakses pintasan papan kekunci
 • Percuma

Keburukan

 • Tidak menyokong imej atau pautan

Harga: Percuma

Muat turun

8. Kotak Tampal – Pengurus papan keratan intuitif

Tangkapan Skrin Pengurus Papan Klip Mac PasteBox

Jika anda sedang mencari pengurus papan keratan ringkas yang menyokong kebanyakan jenis fail, berikan Pastebox percubaan. Daripada teks biasa kepada imej, Pastebox boleh mengendalikan segala-galanya dengan cekap sambil menyediakan banyak pilihan untuk mengurus data yang disalin. Memandangkan ia mempunyai sejarah yang berterusan, anda tidak perlu risau tentang kehilangan item papan keratan anda.

Seperti pengurus papan keratan lain, anda boleh menggunakan pintasan papan kekunci mudah untuk memanggilnya daripada bar menu. Selain itu, jika anda ingin menampal item yang disalin sebelum ini dan bukan item semasa, terdapat jalan pintas dalam apl ini. Akhir sekali, ia mempunyai pengurus coretan yang berkuasa yang membolehkan anda menyimpan coretan teks supaya anda boleh menggunakannya kemudian.

Kebaikan

 • Antara muka pengguna yang intuitif
 • Mudah untuk mengakses pintasan papan kekunci
 • Menyokong imej, pautan dan warna heks

Keburukan

 • Beberapa pintasan papan kekunci

Harga: $5.99

Muat turun

9. CopyLess 2 – Tampal sepuluh keratan terakhir serta-merta

Petikan Skrin Pengurus Papan Klip Mac CopyLess 2

CopyLess 2, seperti namanya, adalah pengganti kepada pengurus papan keratan CopyLess. Ia mempunyai semua ciri yang sama seperti CopyLess tetapi menambah lebih banyak lagi di atasnya. Anda boleh menyimpan sehingga 1000 keratan pada papan keratan, termasuk imej, teks, fail, kod warna dan banyak lagi. Selain itu, anda boleh mengaksesnya menggunakan pintasan papan kekunci.

Selain itu, anda boleh menyalin item papan keratan terbaharu dengan menekan Cmd dan diikuti dengan sebarang nombor antara 0-9, bergantung pada kedudukan item tersebut. Selain itu, ia membolehkan anda mencari melalui semua keratan papan keratan untuk mencari sebarang teks dalam imej, teks atau pautan. Walaupun apl itu percuma, siarkan percubaan percuma tujuh hari, anda perlu membayar yuran sekali sahaja $7.99.

Kebaikan

 • Pintasan untuk sepuluh keratan individu terakhir
 • Simpan sehingga 1000 keratan
 • Carian Pintar

Keburukan

 • Tiada organisasi item papan keratan

Harga: Percuma (Pembelian dalam apl bermula pada $7.99)

Muat turun

10. PasteNow – Pengurus papan keratan minimum

Tampal Skrin Pengurus Papan Klip Mac PasteNow

PasteNow ialah apl lain dengan penyegerakan papan keratan merentas platform yang menggunakan iCloud. Walau bagaimanapun, ia lebih pantas apabila menyegerak antara peranti sambil mengekalkan antara muka pengguna yang minimum. Ia menyokong penyalinan teks, imej, pautan, kod, warna dan banyak lagi dan memaparkannya dengan sewajarnya supaya anda boleh menentukan yang mana satu.

Selain itu, anda boleh pratonton kandungan sebelum anda boleh menyalinnya, supaya anda tidak menyalin item yang salah secara tidak sengaja. Selain itu, ia mempunyai Senarai Pintar, tempat anda menetapkan peraturan khusus dan ia akan mengalihkan apa-apa sahaja ke Senarai Pintar secara automatik jika ia memenuhi peraturan. PasteNow dilengkapi dengan percubaan percuma tujuh hari sebelum anda boleh membelinya dengan bayaran sekali sebanyak $7.99.

Kebaikan

 • Antara muka pengguna yang cantik
 • Segerakkan merentas peranti
 • Senarai Pintar
 • Pratonton item sebelum menyalin

Keburukan

 • Sedikit buggy kadang-kadang

Harga: Percuma (Pembelian dalam apl bermula pada $7.99)

Muat turun

Fikiran akhir…

Seperti yang dinyatakan, kebanyakan pengurus papan keratan melakukan tugas mereka seperti yang disediakan, tetapi sesetengahnya boleh menyediakan ciri tambahan seperti penyegerakan merentas platform, bahasa reka bentuk yang lebih baik, menyusun item dan banyak lagi.

Walau bagaimanapun, sebelum anda memilih pengurus papan keratan, semak semua butiran dan lihat sama ada ia berfungsi paling baik untuk kes penggunaan anda. Juga, lihat perkadaran nilai apl ini kerana kebanyakannya mengenakan bayaran. Beritahu kami pengurus papan keratan yang anda pilih untuk Mac anda.

Baca lebih lanjut:

 • Cara Semat Item Menu ke Bar Menu
 • 18 Petua untuk menggunakan Apple Notes pada Mac dengan cekap
 • Apl pengambilan nota terbaik untuk Mac

Profil Pengarang

Sajid

Sajid ialah graduan Kejuruteraan Elektronik dan Komunikasi yang suka menulis tentang teknologi. Dia amat berminat untuk menulis tentang Android, iOS, Mac dan Windows. Anda akan mendapati dia menonton Anime atau Marvel apabila dia tidak menulis.