5 apl Android dan iOS teratas kami untuk mengekalkan azam Tahun Baru anda

10

© NextPit

Tahun baharu sentiasa menjadi masa untuk mengharapkan permulaan baharu, dan kami percaya anda akan memulakan permulaan yang cerah pada tahun 2023 tidak kira betapa gilanya pesta Malam Tahun Baru anda. Kini setelah anda pulih daripada mabuk yang teruk itu, mungkin sudah tiba masanya untuk menyemak pilihan 5 apl kami untuk Android dan iOS minggu ini.

Minggu ini, saya telah memilih 5 aplikasi yang akan membantu anda memerhatikan hadiah apabila ia berkaitan dengan penyimpanan resolusi. Ingin membantu badan amal semasa anda menjadi lebih aktif? Semak. Mendalami fikiran anda dan meluaskan ufuk anda melalui buku? Semak. Ada perkara yang ingin anda buang dan mulakan tahun baru dengan lebih baik? Semak.

Dalam proses memburu apl ini, saya memastikan bahawa ini Tawaran Gedung Google Play dan Apple App Store tidak melombong data anda atau berakhir sebagai lubang hitam mikrotransaksi. Sebagai tambahan kepada penyelidikan saya sendiri, saya juga melihat cadangan masa lalu daripada komuniti NextPit untuk mendapatkan idea yang lebih baik berdasarkan sumbangan forum. ini pemilihan 5 apl Teratas untuk iOS dan Android diterbitkan setiap minggu, jadi semak cadangan lepas di sini.

  • Berminat hanya dengan apl iOS? Ini adalah apl iOS terbaik
  • Mempunyai mata hanya untuk apl Android? Semak apl Android terbaik

Scribd (Android dan iOS)

Selalunya dikatakan bahawa memupuk tabiat membaca adalah penting dalam membantu minda muda dan mudah dipengaruhi berkembang dan matang. Malah, membaca adalah pelarian yang sempurna untuk sesiapa sahaja yang ingin berkembang tanpa perlu meninggalkan bilik. Walau bagaimanapun, selama bertahun-tahun, kami telah melihat penjualan buku fizikal merosot apabila semakin ramai orang berhenti membaca dan berpuas hati dengan video tidak sopan di media sosial, atau membuat keputusan mengenai e-buku. Scribd adalah salah satu perkhidmatan e-book yang sangat disyorkan yang menawarkan pelbagai genre untuk menggelitik imaginasi anda.

Anda akan dapat membaca buku yang dimuat turun di luar talian juga, sekiranya anda memutuskan untuk pergi ke pulau terbiar di mana tiada sambungan internet, meninggalkan anda, buku itu, dan bunyi lembut ombak menghantam pantai emas. Sekarang itu adalah kebahagiaan murni! Sematkan hidung anda dalam buku digital dengan Scribd dengan kos sepasang latte buatan tangan setiap bulan. Selain e-buku biasa, terdapat juga buku audio yang boleh anda pertimbangkan.

  • Harga: $9.99/bulan / Iklan: Tiada / Pembelian dalam apl: Tiada / Akaun: Diperlukan

5 Apl Teratas minggu ini: Scribd

Buku adalah tingkap kepada dunia, jadi mulakan membaca! / © NextPit

Charity Miles (Android dan iOS)

Hidup lebih baik dijalani jika ia bermatlamat. Bagaimanapun, mereka yang sudah gemar berjoging atau pelari dan ingin memastikan senaman anda bukan sahaja memberi manfaat kepada anda, tetapi orang lain di seluruh dunia juga, boleh menyemak aplikasi Charity Miles. Aplikasi ini membolehkan anda memperoleh wang untuk amal pilihan anda setiap kali anda turun dari sofa dan mula bergerak. Anda boleh memilih untuk berlari, berjalan, atau berbasikal, di mana hasil yang lebih baik bukanlah satu-satunya hasil!

Setiap kali anda membawa anjing itu berjalan-jalan, atau hanya berjalan dua blok tambahan untuk bekerja, anda akan dapat membantu orang lain yang memerlukan. Ia benar-benar situasi menang-menang, dengan lebih daripada 40 badan amal yang mengubah dunia untuk dipilih. Anda boleh menjalankan apl ini serentak dengan apl berjalan anda yang lain supaya rekod aktiviti fizikal anda kekal tanpa cacat di tempat lain, dan apakah cara yang lebih baik untuk menjadi lebih sihat pada tahun 2023 berbanding dengan ini?

  • Harga: Percuma / Iklan: Tiada / Pembelian dalam apl: Tiada / Akaun: Diperlukan

5 Apl Teratas minggu ini: Amal

Dapatkan lebih aktif dan ubah bukan sahaja diri anda, tetapi dunia! / © NextPit

Skyscanner (Android dan iOS)

Apakah cara yang lebih baik untuk memulakan tahun baharu selain merancang perjalanan anda? Dengan Skyscanner, anda mempunyai apl semua-dalam-satu yang membolehkan anda menyemak penerbangan, menempah hotel dan menyelesaikan penyewaan kereta anda walaupun sebelum anda tiba di destinasi yang anda inginkan. Ini ialah apl yang telah dicuba dan diuji, yang turut mengeluarkan mickey daripada semua tekaan.

Ia pasti mengalahkan perlu menempah laluan yang sama daripada beberapa syarikat penerbangan dan membuat perbandingan sendiri, kerana Skyscanner membentangkan semua maklumat yang berkaitan dengan cara yang jelas dan boleh dibaca. Paling penting, anda boleh mempunyai rekod perjalanan anda yang lalu, jadi semakin lama anda menggunakan Skyscanner sebagai apl perjalanan utama anda, semakin besar pangkalan data kenangan perjalanan anda. Pada akhir tahun, adalah baik untuk menatal senarai tempat yang telah anda lawati.

Teruskan, dengan semakin banyak negara membuka sempadan mereka sekali lagi, sudah tiba masanya untuk membiarkan pepijat perjalanan menggigit anda untuk pengembaraan yang jauh di negara eksotik!

  • Harga: Percuma / Iklan: Ya / Pembelian dalam apl: Tiada / Akaun: Tidak diperlukan

Tangkapan skrin yang menunjukkan cara menggunakan aplikasi Skyscanner.

Pergi melancong dengan tawaran terbaik menggunakan Skyscanner. / © NextPit

Habitica (Android dan iOS)

Ingin mencipta tabiat baharu untuk tahun baharu? Mereka mengatakan bahawa melakukan perkara yang sama selama 21 hari berturut-turut kemudian akan menanam tabiat dalam diri anda, tetapi itu boleh menjadi permintaan yang sukar bagi kita yang tidak mempunyai disiplin diri yang diperlukan untuk berbuat demikian. Mungkin mendekati perkara itu dari perspektif permainan mungkin dapat membantu. Di sinilah Habitica masuk.

Apl ini berfungsi pada proses gamifikasi, di mana anda akan bermula dengan avatar yang boleh disesuaikan sepenuhnya dari segi penampilannya. Dari situ, anda boleh menyenaraikan aktiviti atau perkara yang anda ingin lakukan untuk membentuk tabiat dalam jangka masa panjang. Capainya, dan anda boleh membuka kunci kredit dalam permainan, yang kemudiannya boleh digunakan untuk membeli peralatan dan item yang lebih baik untuk mendandani watak anda.

Dari masa ke masa, anda juga boleh mengumpulkan haiwan peliharaan selain daripada emas yang menambah rasa permainan. Grafik mengambil rupa seni piksel 8-bit yang berat yang mungkin membingungkan bagi sesetengah orang, tetapi ia pasti kelihatan cukup comel untuk memastikan anda meneruskan!

  • Harga: Percuma / Iklan: Ya / Pembelian dalam apl: Ya / Akaun: Diperlukan

5 Apl Teratas minggu ini: Habitica

Masa untuk gamify hidup anda apabila ia datang untuk mencipta tabiat! / © NextPit

Tenang (Android dan iOS)

Hadapi tekanan pada tahun 2023 dengan Calm, aplikasi untuk tidur, meditasi dan bersantai. Apl ini bertujuan untuk membantu anda menguruskan tekanan, mengimbangi mood, mendapatkan tidur yang lebih lena dan memastikan tumpuan anda tertumpu pada perkara yang betul. Anda akan memerlukan akaun untuk bermula, dan yuran tahunan bukanlah sesuatu yang boleh diremehkan tetapi apakah harga yang akan anda letakkan untuk kesejahteraan keseluruhan anda, terutamanya apabila ia berkaitan dengan kesihatan emosi dan mental? Terdapat beberapa program meditasi berpandu untuk dilalui berdasarkan mood dan objektif anda, termasuk senaman regangan dan pernafasan.

Malah, anda juga boleh berjalan-jalan seperti yang disyorkan dan mendengar trek yang disyorkan yang sepadan semasa anda memulakan perjalanan penyembuhan diri dan menemui anda yang lebih bahagia. Mudah-mudahan, aplikasi ini berguna apabila anda ingin menikmati sesi meditasi berpandu yang dapat menyelesaikan jadual sibuk anda. Tidak kira sama ada anda seorang pemula meditasi atau pakar berpengalaman, Tenang mempunyai sesuatu untuk semua orang.

  • Harga: Percuma / Iklan: Tiada / Pembelian dalam apl: Ya / Akaun: Diperlukan

5 Apl Teratas minggu ini: Tenang

Masuk ke dunia ketenangan yang menenangkan dengan… Tenang. / © NextPit

Apakah pendapat anda tentang pemilihan ini untuk tahun ini? Adakah anda sudah dapat menyemak beberapa apl dalam senarai ini? Apakah apl Android dan/atau iOS yang disyorkan anda untuk minggu itu, dan apakah azam anda untuk tahun 2023?