5 apl Android dan iOS teratas minggu ini: Permainan, Perjalanan dan Berita

19
© NextPit

Setiap Ahad, NextPit mempunyai lima cadangan apl hangat untuk anda pada kedua-dua platform Android dan iOS. Minggu ini, kami membawa anda mengembara, sama ada dalam kehidupan sebenar atau dalam mimpi yang jelas. Lebih-lebih lagi, kami juga akan menyertakan agregator berita yang hebat dan beberapa permainan mudah alih yang tidak siuman. Semak ia keluar!

Seperti biasa, kami telah mencuba setiap apl ini untuk anda sebagai sebahagian daripada kawalan kualiti kami. Jika anda sedang mencari tawaran apl pantas, pastikan anda juga melihat apl percuma kami minggu ini yang menampilkan senarai apl dan permainan yang percuma untuk masa terhad sahaja.

Oniri (Android & iOS)

Apa yang terdengar seperti varian sushi baharu berasal daripada perkataan Yunani “oneiros”, yang bermaksud “mimpi”. Anda boleh log impian anda menggunakan Oniri, serta menerokai mimpi yang jelas. Di sinilah perkara menjadi sangat menarik.

Pertama sekali, kami mempunyai diari impian: Di sinilah anda mencatatkan nota tentang impian anda (jika anda boleh mengingatinya, sudah tentu). Jika anda melakukan ini dengan kerap, anda akan melatih otak anda untuk mengingati mimpi dan tidak lama lagi anda akan dapat mengingati impian anda secara terperinci hampir setiap pagi. Saya boleh mengesahkan ini adalah benar berdasarkan pengalaman saya sendiri.

Tangkapan skrin Oniri

Dengan Oniri anda boleh merakam impian anda. Sebagai pengguna premium, anda juga boleh mempunyai imej yang dijana AI. / © NextPit

Bahagian yang lebih menarik adalah mengenai mimpi yang jelas. Dalam mimpi yang jelas, anda bangun dan terus bermimpi pada masa yang sama. Dapatkan ini: Anda sedar sepenuhnya bahawa anda sedang bermimpi dan dengan itu dapat mengawal sepenuhnya impian anda. Anda akan dapat melakukan apa sahaja yang anda mahu, melawat mana-mana tempat, atau bertemu mana-mana orang.

Cara paling mudah untuk mencapai mimpi yang jelas adalah dengan melakukan pemeriksaan realiti pada siang hari. Sebagai contoh, anda boleh menekan jari kanan anda ke tapak tangan kiri anda dan bayangkan menindik tangan anda dengan jari anda. Sudah tentu, ini tidak berfungsi di dunia nyata.

Jika anda kerap mengamalkan ini, lambat laun ia akan berlaku dalam mimpi anda. Di sinilah pemeriksaan realiti akan memberitahu anda bahawa anda sedang bermimpi. Idea yang sama dalam Inception Christopher Nolan digambarkan sebagai ‘totem’. Pada masa ini, anda mengawal mimpi itu. Anda boleh mendapatkan arahan terperinci tentang cara melakukan ini dalam apl, dengan apl menghantar peringatan tetap kepada anda untuk melakukan Pemeriksaan Realiti.

Tangkapan skrin Oniri

Dengan Oniri anda boleh melatih diri anda untuk bermimpi jernih. Pemberitahuan untuk semakan realiti adalah percuma, teknik lanjutan memerlukan langganan. / © NextPit

Dalam versi percuma, anda boleh memanfaatkan diari impian dan latihan mimpi jernih dengan pemeriksaan realiti yang terlibat. Untuk teknik mimpi jernih lanjutan seperti WILD, MILD atau SSILD yang membolehkan anda memasuki mimpi jernih terus dari keadaan terjaga, langganan diperlukan, yang berharga $7.99 sebulan atau $47.99 setahun.

  • Harga: Percuma / Iklan: Tiada / Pembelian Dalam Apl: Ya / Akaun diperlukan: Pilihan

Oniri telah tersedia untuk iPhone selama beberapa tahun sekarang dan mempunyai penarafan cemerlang 4.9 daripada 5 bintang. Sejak minggu ini, aplikasi itu akhirnya tersedia untuk pengguna Android juga. By the way: Kenapa anda tidak mengimpikan telefon pintar anda walaupun menggunakannya setiap hari? Mungkin kami akan menjelaskannya pada lain masa 😉

Polarsteps (Android & iOS)

Dengan perjalanan konsert Mod Depeche akan datang, nafsu berkelana Casi telah mula menyelinap masuk semula. Oleh itu, ia mungkin wajar bahawa dia terjumpa aplikasi perjalanan yang sangat baik yang dikenali sebagai Polarsteps. Apl yang dinilai tinggi ini membantu anda merakam perjalanan anda. Apl perjalanan boleh menjejaki perjalanan anda semasa anda dalam perjalanan, serta membolehkan anda merancang perjalanan lebih awal. Pendek kata, anda boleh merakam perjalanan anda yang telah selesai sebagai kenangan indah.

  • Harga: Percuma / Iklan: Tiada / Pembelian dalam apl: Tiada / Akaun diperlukan: Ya

Polarsteps

Statistiknya jarang dan saya sangat ingin memasuki perjalanan saya sebelum ini di sini. / © NextPit

Anda boleh menyuap apl dengan hotel, restoran dan tempat lain yang telah anda lawati, termasuk foto dan video. Ini membolehkan anda menghidupkan semula perjalanan pada telefon pintar anda. Di samping itu, terdapat tab statistik yang ingin diberi maklumat yang berkaitan, memberikan kecenderungan yang agak ketagihan kepadanya.

Anda juga boleh merancang perjalanan anda yang akan datang dan bukan sahaja menerima maklumat terpilih tentang destinasi yang anda tuju, tetapi anda juga boleh mencadangkan laluan yang mengambil kira pelbagai pilihan perjalanan. Anda boleh membuat keputusan pada bila-bila masa jika perjalanan anda boleh dilihat oleh orang ramai, untuk rakan anda sahaja atau untuk dilihat oleh mata anda dan bukan orang lain. Anda boleh mengikuti pengguna lain dan berkongsi perjalanan anda merentasi pelbagai platform. Ini membolehkan anda mencipta rangkaian sosial perjalanan anda sendiri.

Keseluruhan apl adalah percuma dan tidak mempunyai pengiklanan yang menjengkelkan dan pembelian dalam apl untuk anda berurusan, walaupun ia memerlukan akaun. Jika anda bersedia, anda juga boleh membuat buku foto perjalanan daripada perjalanan anda. Senang apl itu juga boleh digunakan di luar talian. Satu lagi helah yang kemas ialah keupayaan untuk mengoptimumkan aplikasi untuk meminimumkan penggunaan bateri semasa menggunakan aplikasi.

Polarsteps

Anda boleh merancang perjalanan anda dengan mudah dan menerima banyak petua. / © NextPit

Pembaca Substack (Android & iOS)

Substack boleh dikatakan simbiosis Twitter dan agregator berita biasa anda. Substack mendapat kemasyhurannya daripada, semua orang, Elon Musk, apabila dia menuduh pencipta mencuri kandungan daripada Twitter dan secara tidak sengaja menandakan syarikat itu sebagai tidak disahkan. “Alat utama” sebenar ialah Substack Notes, yang bertujuan untuk membayar berita dan pencipta kandungan untuk kerja mereka. Tuan-tuan dan puan-puan, saya mempersembahkan “Substack Reader”, sebuah aplikasi di mana anda tidak perlu membayar apa-apa jika anda tidak mahu.

Pembaca Substack

Anda hanya perlu mendaftar melalui e-mel. / © Substack Inc.

Apa yang anda perlu lakukan ialah mendaftar menggunakan alamat e-mel anda, memutuskan cara anda ingin dimaklumkan tentang berita pada masa hadapan, dan kemudian melanggan kandungan yang anda inginkan melalui senarai lengkap surat berita dan pengarang. Sudah tentu, anda juga akan menemui Casa Casi, podcast mingguan kami, di mana Casi membincangkan dan kadangkala berdebat dengan Fabi dan Sascha Pallenberg tentang kejadian dalam dunia teknologi. Ini kadang-kadang boleh melayang ke perlawanan terakhir Schalke vs. Borussia Dortmund, tetapi ia sentiasa menghiburkan.

Pembaca Substack

Anda juga boleh mendengar episod baharu Casa Casi setiap minggu melalui Pembaca Substack. / © Substack Inc.

Aplikasi ini agak jelas dan mudah digunakan. Anda mempunyai bar tab di bahagian bawah tempat anda boleh melompat ke lima kategori apl yang paling penting. Jika anda masih menghadapi masalah kerana aktiviti anda tidak disimpan, maka jadilah sedikit pemaaf. Apl ini menerima kemas kini tetap (empat hari lepas) dan sentiasa diperbaiki. Sebagai editor, ia adalah apl yang sangat membantu dalam carian harian saya untuk berita teknologi yang mungkin saya akan terlepas sebaliknya.

  • Harga: Percuma / Iklan: Tiada / Pembelian Dalam Apl: Tiada / Akaun diperlukan: Ya

Brotato: Premium (Android & iOS)

Pakar permainan kami, Dustin, bergaul dengan peminat seperti penyangak minggu ini dan memilih Brotato: Premium untuk anda. Seperti namanya, dalam permainan 8-bit ini, anda bermain kentang dan mesti berani menghadapi pelbagai gelombang musuh untuk menaik taraf peralatan dan statistik anda untuk menjadi lebih kuat. Tunggu, kentang? Tidak cukup, tetapi roti kentang. Ini kerana anda mempunyai pilihan kelas yang berbeza, semuanya mempunyai kelebihan dan kekurangan yang berbeza.

  • Harga: $4.99 / Pengiklanan: Tiada / Pembelian Dalam Apl: Tiada / Akaun diperlukan: Tiada

Pada mulanya, anda perlu memilih salah satu daripada Brotatos tersebut, serta senjata permulaan. Selepas itu, anda akan dilemparkan ke dalam permainan di mana ibu jari kiri anda mengawal Brotato. Brotato menjaga sasaran dan menembak secara automatik, jadi tugas anda hanya untuk mengelak musuh. Perkara yang kelihatan mudah menjadi lebih mencabar apabila permainan berlangsung, kerana bukan sahaja lebih banyak musuh muncul, tetapi mereka juga jauh lebih tahan lama. Taktik adalah kata kunci di sini.

Brotato: Premium

Dalam Brotato: Premium, anda mula-mula memilih watak yang betul dan kemudian mengejar musuh anda. / © NextPit

Anda akan menerima pelbagai peningkatan selepas melengkapkan setiap gelombang, yang hanya bertahan dalam masa yang singkat. Antara lain, anda mempunyai kemungkinan untuk membuka kunci senjata atau item baharu jika anda telah mengumpul cukup mata wang dalam permainan. Sebagai tambahan kepada pistol, anda juga boleh menggunakan gergaji bulat atau kayu mudah, yang tidak boleh anda anggap remeh. Oleh itu, kombinasi yang betul bagi setiap item adalah penting di sini.

Brotato: Premium

Dalam Brotato: Premium, kombinasi senjata yang betul adalah kunci untuk memenangi pertempuran anda. / © NextPit

Viking Rise (Android & iOS)

Adakah anda biasa dengan mitologi Norse? Tidak? Kemudian sudah tiba masanya anda berkenalan! Dengan Viking Rise, kami mempersembahkan anda permainan yang betul yang sangat ketagihan. Dalam Viking Rise, anda mencipta dunia Viking anda sendiri. Anda membina bangunan baharu, meneroka dunia dan melawan tentera musuh atau raksasa di sepanjang jalan. Semasa permainan berlangsung, anda boleh mencari lebih ramai tentera untuk menyertai tentera anda atau malah membebaskan kampung.

Kebangkitan Viking

Dalam Viking Rise, anda boleh mencipta dunia anda sendiri. / © NextPit

Selain mempunyai banyak pahlawan yang berbeza untuk dipilih, anda juga akan memperoleh ketua pasukan yang lebih kuat dengan kebolehan unik dari semasa ke semasa. Apa yang menarik adalah ini: Anda juga boleh membuat rangkaian dengan pemain lain dan menyokong satu sama lain untuk mempercepatkan kemajuan anda. Ini bermakna bangunan akan siap lebih cepat atau tentera anda akan menyelesaikan latihan mereka dengan lebih cepat. Jika kemajuan anda tidak cukup pantas mengikut kesukaan anda, anda boleh mengikutinya menggunakan pembelian dalam apl. Walau bagaimanapun, dengan sedikit kesabaran, dunia anda akan tetap berkembang tanpa perlu menurunkan satu sen pun, walaupun lebih perlahan.

  • Harga: Percuma / Pengiklanan: Tiada / Pembelian Dalam Apl: Ya / Akaun diperlukan: Tidak

Kebangkitan Viking

Pertempuran epik adalah sebahagian daripada Viking Rise. / © NextPit

Apl disyorkan manakah yang paling anda sukai minggu ini? Apakah apl yang baru-baru ini anda temui bahawa komuniti NextPit pasti patut mencuba? Kami menantikan komen anda!