5 Sebab Mengapa Anda Perlu Meningkatkan Kemahiran Dalam Python

33
© Arsenii/Adobe Stock

Memandangkan dunia teknologi terus terhuyung-huyung akibat pemberhentian pekerja gergasi industri seperti Meta, kegagalan Silicon Valley Bank telah menambah dorongan baharu bagi mereka yang komited untuk membuktikan kerjaya mereka pada masa hadapan.

Pekerja berteknologi pintar semakin maju dan menumpukan pada peningkatan kemahiran, dan salah satu kemahiran yang paling boleh dijual sekarang ialah Python. Dicipta pada tahun 90-an oleh Guido van Rossum, yang menamakannya untuk kultus Monty Python’s Flying Circus, Python sebagai bahasa pengaturcaraan agak mudah diambil, diterima pakai secara meluas dan nampaknya akan berkembang ke masa hadapan.

Python semakin popular

Python digunakan oleh bilangan syarikat teknologi besar yang semakin meningkat sebagai bahasa utama mereka, termasuk Intel, IBM, Netflix, Facebook dan Spotify. YouTube sebahagian besarnya ditulis dalam Python, dan ia merupakan salah satu daripada empat bahasa utama yang digunakan di Google, dan penggunaan ini mendorong pekerjaan.

Menurut Stack Overflow, 48% pembangun secara eksklusif menggunakan Python manakala, apabila ditanya, 18% daripada pemaju tersebut tidak bekerja dengan python pada masa ini menyatakan bahawa mereka berhasrat untuk memulakan, begitulah permintaan yang semakin meningkat.

Nilainya dijangka mencecah $100.6 juta menjelang 2030 apabila permintaan untuk Python semakin meningkat merentasi semua bidang termasuk pembangunan laman web dan perisian, automasi tugas, analisis data dan visualisasi data.

Ia digunakan merentas industri

Python juga berguna untuk mereka yang bekerja dalam fintech, kewangan dan neo-banking, kerana kepelbagaian dan keupayaannya merentasi bidang utama seperti analisis data, pembangunan web, pembelajaran mesin, automasi dan rantaian blok.

Dengan komuniti pembangun yang besar menyumbang kepada pelbagai projek sumber terbuka, perpustakaan dan rangka kerja, ini bermakna jika anda memerlukan bantuan dengan sesuatu, kemungkinan seseorang telah menemuinya dan menyelesaikan masalah tersebut.

Walau bagaimanapun, jangkaan pertumbuhan dan peningkatan permintaan dalam kalangan pembangun bukanlah satu-satunya sebab anda harus mempertimbangkan peningkatan kemahiran dalam Python.

Ia boleh diakses untuk pemula

Jika anda seorang pemula yang ingin beralih ke pembangun teknologi, maka bermula dengan Python adalah pilihan yang logik kerana ia mudah difahami jika anda tidak mempunyai pengalaman pembangun, kerana sintaksnya yang mudah. Sumber pembelajaran sumber terbuka dan ketersediaan program latihan pada platform kursus dalam talian terbuka besar-besaran (MOOC) seperti Udemy atau Coursera. Ini bermakna anda boleh mendapatkan perkara asas di rumah.

Koleksi perpustakaan bahasa menjadikannya mudah disesuaikan, selain itu, komuniti sangat aktif pada beberapa tapak web soal jawab, termasuk Stack Overflow, yang mempunyai lebih daripada dua juta Soal Jawab yang berkaitan dengan Python.

Ia menawarkan pelbagai

Bagi mereka yang bimbang bahawa pengkhususan dalam ular sawa akan mengehadkan pilihan kerjaya mereka, sebaliknya adalah benar. Mempunyai kemahiran dalam Python boleh membuka peluang pekerjaan dalam pembangunan perisian, pembangunan permainan, penggodaman etika serta sains data.

Ia membayar dengan baik

Di AS, pembangun Python boleh mengharapkannya peroleh, secara purata, lebih $100kmenjadikannya kemahiran yang diingini dalam kalangan mereka yang berminat untuk mencari jaminan pekerjaan di samping pakej pampasan yang murah hati.

Untuk menemui pekerjaan yang sesuai untuk anda, lawati Papan Kerja NextPit, yang penuh dengan berpuluh-puluh peranan daripada syarikat yang mencari pembangun Python merentasi beberapa sektor dan tahap kemahiran yang berbeza. Temui tiga peranan menarik di bawah.

Pembangun Python, N9 IT Solutions Inc, Remote

Peranan: Penyelesaian IT N9 sedang mencari a Pembangun Python yang mahir dalam pengaturcaraan teras Python.

Tanggungjawab: Anda akan mempunyai pengetahuan menggunakan pakej Python seperti Numpy dan Pandas, pengalaman dalam analisis data dengan perlombongan data dan pemprosesan/transformasi data menggunakan Python, serta pengetahuan yang baik tentang rangka kerja seperti Django, Flask dan teknik caching menggunakan Redis.

Keperluan: Enam tahun pengalaman Python serta Pengetahuan yang baik tentang perkhidmatan web (REST, SOAP) dan SQL. Anda akan mahir dengan metodologi Agile, pembangunan dipacu ujian dan Scrum

Mohon untuk Pembangun Python peranan atau semak imbas semua peluang yang ada dengan Penyelesaian IT N9.

Pembangun Python (W2), Phasorsoft LLC, Seattle

Peranan: Phasorsoft LLC sedang mencari a Pembangun Python (W2) dengan latar belakang yang kukuh dalam Java dan bahasa skrip seperti Python, Perl dan/atau Ruby, serta pengalaman menggunakan perkhidmatan awan.

Tanggungjawab: Anda akan membina infrastruktur pengurusan automasi/konfigurasi seperti Ansible, Terraform, Chef dan/atau Puppet, memanfaatkan Docker dalam aliran kerja pembangunan setempat.

Keperluan: Pemahaman yang kukuh tentang rangka kerja penghantaran dan penyepaduan berterusan termasuk automasi penggunaan, pengurusan konfigurasi, ujian dan repositori kod sumber/git, serta pengalaman dengan bekas adalah diingini.

Mohon untuk Pembangun Python (W2) peranan.

Pembangun Python, ASGN Incorporated, Pittsburgh

Peranan: Sebagai Pembangun Python dengan ASGN Incorporated anda akan bekerjasama dengan pereka UX/UI untuk melaksanakan reka bentuk ke dalam kod dan melaksanakan peningkatan perisian dan mencadangkan penambahbaikan.

Tanggungjawab: Anda akan bertanggungjawab untuk mereka bentuk dan melaksanakan keperluan fungsian dan membina ciri bahagian belakang yang cekap dalam Python. Sistem ini kemudiannya akan menyepadukan komponen bahagian hadapan ke dalam aplikasi dan anda akan menguruskan ujian dan pembetulan pepijat.

Keperluan: Anda mempunyai sekurang-kurangnya lima hingga lapan tahun pengalaman dalam pembangunan perisian atau bidang berkaitan dengan kemahiran yang kukuh dalam Python. Pengalaman bekerja dengan produk kewangan dan analisis risiko yang berkaitan akan diutamakan

Mohon untuk Pembangun Python peranan atau semak imbas semua peranan yang tersedia di ASGN Incorporated.

Semak imbas NextPit Job Board dan temui banyak peranan berkaitan python yang tersedia. Artikel ini ditulis oleh Aisling O’Toole.