Alternatif dan klon Android terbaik untuk iPhone 7

9

© NextPit

Tidak semua orang menyukai iPhone, tetapi kami harus mengakui Apple telah sangat berjaya dalam mereka bentuk peranti ini. Sekiranya anda boleh memasang Android pada mereka! Nasib baik, terdapat beberapa telefon pintar yang tersedia dengan reka bentuk serupa yang boleh dianggap sebagai alternatif kepada iPhone. Berikut ialah beberapa alternatif terbaik dan klon iPhone 7 dan iPhone 7 Plus.

  • Telefon pintar Cina terbaik yang perlu anda ketahui
  • Telefon Android terbaik 2016

Untuk masa yang lama sekarang, Apple telah menguasai pasaran telefon pintar mewah. Alhamdulillah, hari-hari itu akhirnya berakhir. Tetapi terdapat beberapa pengguna Android yang masih diam-diam mengimpikan untuk memiliki iPhone 7! Apabila kami mempertimbangkan alternatif untuk iPhone, kami secara semula jadi memikirkan salinan Cina berkualiti rendah yang diperbuat daripada plastik dan gam yang akan cair di bawah sinar matahari. Nasib baik, terdapat alternatif yang baik dengan harga yang menyaingi pesaing mereka sambil tetap memberikan kualiti yang baik. Ini semua peranti Android, dan semuanya datang daripada pengeluar terkemuka!

  • Kajian Apple iPhone 7: dari sudut pandangan pengguna Android

Sebagai nota sampingan: tidak semua telefon ini tersedia, kerana sekatan hak cipta bermakna ia tidak boleh dijual di sesetengah negara. Ini tidak bermakna mustahil bagi anda untuk mendapatkannya. Salah satu isu utama dalam hal ini ialah keserasian dengan rangkaian mudah alih tempatan, jadi anda pasti perlu melakukan penyelidikan anda pada peranti ini. Telefon pintar Cina julat pertengahan dan teratas biasanya tersedia pada jalur frekuensi GSM 850/900/1800/1900. Bagi rangkaian 4G, perkara menjadi lebih rumit. Sesetengah pengendali menggunakan rangkaian 4G pada frekuensi antara 1800MHz dan 2600 MHz, sama seperti yang digunakan di China. Akibatnya, mereka mungkin tidak mudah dipindahkan ke wilayah lain.

Ulasan AndroidPIT iPhone 7 2868

Inilah iPhone 7!© NextPit

Alternatif terbaik kepada iPhone 7 Plus

Huawei Mate 9: bintang bersinar musim ini

Pengganti kepada Mate 8 yang sangat baik, Huawei Mate 9 ialah phablet 5.9 inci dengan dimensi yang hampir sama dengan iPhone 7 Plus dan iPhone 6 Plus. Walaupun beratnya 190 gram (2 gram lebih daripada iPhone), baterinya hampir satu pertiga lebih besar dengan 400 mAh. Telefon ini menawarkan segala-galanya yang diperlukan oleh telefon pintar julat teratas pada tahun 2016.

AndroidPIT huawei mate 9 lwn iphone 7 plus 1132

Walaupun skrinnya lebih besar, Mate 9 adalah sama padat dengan iPhone 7 Plus. © NextPit

Dalam ujian Huawei Mate 9 kami, telefon pintar Huawei membuktikan bahawa ia adalah pemenang sebenar. Ia sesuai untuk mereka yang mencari alternatif terbaik kepada iPhone 7 dan iPhone 7 Plus (kerana perisian mudah alih mengingatkan iOS). Kelebihan: ia lebih murah (699 euro)!

OnePlus 3/3T: bintang yang semakin meningkat

Selepas Huawei Mate 9, ia patut disebut bintang yang semakin meningkat, OnePlus, yang berusaha untuk meletakkan dirinya sebagai alternatif yang lebih murah kepada iPhone. Dengan reka bentuk yang lebih moden dan lebih segar daripada iPhone, OnePlus 3 mempunyai segala-galanya yang diperlukan untuk menjadi pesaing yang layak. Ia mempunyai sarung aluminium berkualiti tinggi dan dilengkapi dengan kemudahan pengecasan pantas.

  • Kajian OnePlus 3: menjadi arus perdana
AndroidPIT OnePlus3 emas lembut 6527

OnePlus 3: Reka bentuk yang ringkas tetapi berkualiti tinggi..© NextPit

Secara teknikalnya, OnePlus 3 mempunyai segala yang diperlukan untuk menjadi antara telefon pintar terkini di pasaran. Ia mempunyai skrin HD Penuh 5.5 inci, dan pemproses teras Qualcomm Snapdragon 820 8 adalah salah satu yang terpantas di pasaran. OnePlus 3 boleh didapati pada harga yang jauh lebih menarik daripada iPhone 7 Plus dan merupakan alternatif yang sangat baik.

Samsung Galaxy S7 Edge: cadangan telefon pintar Android

Permata Samsung ini serupa dengan iPhone 7 dalam beberapa aspek tetapi kami tidak mengatakan bahawa ia adalah klon. Kami bercakap tentang mudah alih yang sangat baik yang boleh bersaing dengan iPhone dengan mudah, dengan paparan melengkung yang indah di kedua-dua belah pihak.

  • Ulasan Samsung Galaxy S7 Edge: borang memenuhi fungsi
Samsung galaxy s7 edge nougat

Samsung S7 edge akan menerima Android Nougat tidak lama lagi. © NextPit

Skrin QHD 5.5 inci mempunyai resolusi 1440 x 2560 piksel. Dengan ketumpatan 7.7mm, ia juga antara telefon pintar paling nipis walaupun mempunyai kamera 12 megapiksel. Pemprosesnya ialah Exynos 8890 8 teras disokong oleh 6 GB RAM, dan dikuasakan oleh bateri 3600 mAh. Memori dalaman ialah 32GB dengan port kad microSD, kelebihan yang tidak ditawarkan oleh iPhone 7 – dan ia datang pada harga yang lebih rendah.

LG V20: baka yang berbeza

LG V20 ialah telefon pintar terbaik untuk ahli audio. Ia menyokong format tanpa kehilangan seperti FLAC, dan mempunyai komponen Hi-Fi Quad DAC ES9218 Sabre 32-bit daripada Teknologi ESS.

  • LG V20: telefon pintar terbaik untuk ahli audio
LG V20 03

Alternatif yang unik, tetapi tidak eksentrik. / © LG

Dengan dwi skrin dan bateri boleh tanggal, ia juga merupakan tawaran yang benar-benar unik dalam pasaran telefon pintar semasa, tanpa terlalu sipi.

Lain-lain

Telefon lain juga layak untuk berada dalam senarai, tetapi ini tidak semestinya tersedia secara meluas (Google Pixel XL) atau terkini (Nexus 6P).

Alternatif terbaik kepada iPhone 7

Samsung Galaxy S7: saingan terbesar

Tahun ini, Samsung mengalahkan diri mereka sendiri dan menawarkan kami pembunuh iPhone yang sangat baik. Reka bentuk perkakasan Galaxy S7 tidak berkompromi dan harga (sekurang-kurangnya kelebihan S7) adalah setanding dengan produk Apple.

  • Ulasan Samsung Galaxy S7: kembali ke zaman yang baik
AndroidPIT galaxy s7 lwn iphone 6 1

iPhone 6 ke kiri, Galaxy S7 ke kanan. © ANDROIDPIT

Kami boleh menuduh Samsung eklektikisme, terutamanya apabila membaca perbandingan kami mengenai kedua-dua telefon pintar itu.

  • Perbandingan Samsung Galaxy S7 vs iPhone 7: syurga ketujuh

Dengan pengimbas cap jari dan sarung aluminium, Samsung menawarkan kami ciri yang mudah menyaingi produk dalam generasi terbaharu firma Cupertino. Samsung Galaxy S7 kini merupakan alternatif terbaik untuk iPhone 7, dijual pada harga 550 euro (atau mungkin kurang) untuk versi 32GB.

Huawei P9: alternatif Cina

Huawei tidak mahu memasukkan anak syarikat Honor mereka ke dalam perlumbaan menentang alternatif iPhone yang lain. Telefon daripada jenama utama, terutamanya P9, juga boleh dianggap saingan yang layak kepada Apple.

  • Kajian Huawei P9: kamera DSLR poket
huaweip9

Huawei P9 © NextPit

Antara mukanya sangat serupa dengan iOS, tetapi kemas kininya lambat sampai. Kamera dwi Huawei P9 adalah kelebihan utama telefon, serta reka bentuknya yang anggun dan elegan.

HTC One A9s: klon

Salah satu telefon pintar terbaru dari HTC, One A9s kelihatan hampir sama dengan iPhone 7 dari luar. HTC bercakap tentang evolusi reka bentuk semula jadi HTC One M7, One M8 dan sudah tentu One A9. Memandangkan iPhone 6, 6s dan 7 telah dikeluarkan jauh sebelum A9s, ia menyukarkan untuk mempercayai bahawa HTC berjalan dengan inspirasi mereka sendiri untuk reka bentuk.

ANDROIDPIT htc one a9s 3

Tidak, ia bukan iPhone 7! Anda tidak melihat logo HTC! © ANDROIDPIT

Tidak, ia bukan iPhone 7! Anda tidak melihat logo HTC!

Jika anda melihat lebih dekat pada HTC One A9s, anda akan menemui banyak perkara kecil yang tidak dimiliki oleh produk Apple dan telah dilaksanakan secara berbeza oleh HTC. Selain panel hadapan yang digilap dan panel belakang logam yang disikat, HTC One A9 menjalankan Android Marshmallow, menawarkan skrin 5.2 inci dan mempunyai port kad mikroSD.

Dari segi harga, One A9s lebih murah daripada iPhone 7 dengan lebih daripada 100 euro (299 euro). Bagi mereka yang mencari klon iPhone 7, One A9s adalah sesuai. Ia akan dikeluarkan pada bulan November.

Google Pixel: pengalaman Android terbaik

Telefon pintar yang menamatkan barisan Nexus, Pixel dan Pixel XL, menjadikan alternatif hebat kepada iPhone. Pixel mempunyai paparan 5 inci dan reka bentuk logam dan kaca yang elegan.

  • Kajian Google Pixel: pengalaman Android terbaik di sekeliling
AndroidPIT iphone 7 lwn google pixel 0780

Ini ialah Google Pixel di sebelah iPhone 7. Kedua-duanya kelihatan sangat moden. / © NextPit

Pixel juga dilengkapi dengan Android 7.1 Nougat, bermakna ia mempunyai perisian terkini dan terbaik, yang mesti ada untuk bersaing dengan iPhone.

LG G5, HTC 10, Google Pixel…

Telefon pintar lain juga boleh bersaing dengan iPhone 7, seperti LG G5 atau HTC 10.

Apakah alternatif terbaik untuk iPhone 7 dan 7 Plus, pada pendapat anda? Beritahu kami dalam ulasan.