Amazfit GTR Mini dilancarkan: Jam Tangan Pintar Kecil dengan Banyak Ciri

6
© Amazfit

Mereka yang tidak menyukai jam tangan besar mungkin menyukai idea jam tangan pintar baharu ini daripada Zepp atau dahulunya dikenali sebagai Huami. Syarikat itu melancarkan versi Amazfit GTR 4 (ulasan) yang lebih ringan dan lebih murah, yang akan tiba sebagai GTR Mini.

Amazfit GTR Mini didatangkan dalam selongsong 42 mm yang diperbuat daripada tahan karat yang juga menghasilkan profil yang lebih nipis daripada Amazfit GTR 4. Ia diukur dengan ketebalan pada 9.3 mm dan hujung skala pada 24.6 gram berbanding model yang lebih besar pada 12.4 mm dan 34 gram, masing-masing. Di samping itu, boleh pakai dinilai dengan rintangan air 5 ATM. Ia mempunyai tali silikon yang boleh diganti dalam saiz 20 mm juga.

  • Jangan ketinggalan: Semua jam tangan pintar dan penjejak kecergasan Fitbit terbaik dapat dibandingkan

Walaupun bersaiz padat, GTR Mini juga tidak bongkok dan kekal berkemampuan seperti model yang lebih besar. Ia mempunyai paparan AMOLED 1.28 inci dengan resolusi 416×416 piksel, walaupun lebih kecil daripada paparan 1.43 inci GTR bersaiz penuh. Seperti pada jam tangan pintar yang lebih mahal, panelnya dilindungi oleh kaca terbaja dan mendapat salutan anti-cap jari.

Warna Amazfit GTR Mini

Amazfit GTR Mini dalam warna biru dan merah jambu / © Amazfit

Hayat bateri pada GTR Mini dianggarkan mencecah sehingga 14 hari dalam penggunaan biasa, yang setanding dengan GTR 4 dengan bateri yang lebih besar. Begitu juga, penggunaan berterusan GPS lima mata semasa bersenam adalah sehingga 25 jam. Sehubungan itu, jam tangan boleh dicas sepenuhnya selama dua jam.

Dari segi fungsi penjejakan kesihatan, GTR Mini Amazfit boleh merekodkan degupan jantung 24/7 di samping sokongan untuk oksigen darah dan pemantauan tekanan. Ia juga boleh mengetahui sama ada anda mempunyai tahap tidak normal bagi sebarang penunjuk. Untuk kecergasan, terdapat lebih daripada 120 mod sukan termasuk tujuh jenis pengesanan senaman automatik.

Harga dan tarikh keluaran Amazfit GTR Mini

Zepp menambah sokongan yang lebih luas untuk aplikasi pihak ketiga pada ZeppOS 2.0. Maksudnya, kini anda boleh menambah kad keahlian dan permainan di atas aplikasi jam tangan biasa melalui apl mudah alih Zepp. Dan salah satu perbezaan utama antara GTR Mini dengan GTR 4 ialah jam pintar yang lebih kecil tidak mempunyai mikrofon untuk panggilan suara dan arahan, walaupun anda masih boleh diberitahu terus pada pergelangan tangan anda.

Amazfit GTR Mini sudah tersedia di seluruh dunia, termasuk AS dan UK dan dijual pada harga $120 dan £130, masing-masing. Sebaliknya, ia berharga €130 di kebanyakan negara Eropah. Pilihan warna adalah hitam, merah jambu dan biru.

Berapa banyak yang anda sanggup belanjakan untuk membeli jam tangan pintar? Adakah anda menganggap bahawa jam tangan Apple atau Samsung terlalu mahal? Kongsi dengan kami pendapat anda.

Sumber:
Amazfit