Android 14 OS Beta 1.1 Membetulkan Pepijat Mengganggu pada Telefon Pixel

23
© NextPit

Google mengeluarkan Android 14 beta pertama mengikut jadual awal bulan ini. Ia sepatutnya menyediakan akses awal kepada penguji dan pembangun kepada ciri baharu dalam sistem pengendalian utama Google yang seterusnya. Sebaliknya, kebanyakan penguji menghadapi pepijat menjengkelkan yang terdiri daripada pengimbas cap jari yang tidak bertindak balas pada model Pixel 6 hingga ranap sistem secara langsung. Google kini telah melancarkan remedi untuk menyelesaikan beberapa gremlin ini melalui Beta 1.1.

Untuk peranti Pixel berdaftar yang telah memasang Beta 1.0, Google berkata mereka kini boleh memuat turun dan memasang Beta 1.1. Kemas kini perisian tegar kecil harus membetulkan banyak pepijat dan menyelesaikan isu dalam beta pertama tanpa memperkenalkan lebih banyak ciri. Gergasi carian Internet berminat untuk menempah tambahan baharu untuk Beta 2, yang dijangka tiba pada bulan Mei.

  • Baca juga: Apakah ciri terbesar yang boleh anda jangkakan pada OS Android 14?

Android 14 Beta 1.1 untuk membetulkan pengimbasan cap jari yang tidak responsif, ranap sistem, dsb.

Antara isu utama yang dialami pengguna dalam Beta 1.0 termasuk prestasi tidak konsisten pengimbas cap jari bawah paparan pada Pixel 6 (Pro) dan ranap sistem apabila cuba membuka bahagian Kertas Dinding dan Gaya. Selain itu, Google juga menyelesaikan ikon rangkaian mudah alih yang hilang pada bar status.

Berikut ialah nota keluaran Android 14 Beta 1.1 oleh syarikat:

  • Memperbaiki isu di mana UI sistem ranap apabila cuba mengakses skrin Kertas Dinding & Gaya sama ada melalui apl Tetapan atau dengan menekan lama dari skrin utama.
  • Membetulkan beberapa isu yang menghalang buka kunci cap jari daripada digunakan.
  • Memperbaiki isu apabila bar status tidak memaparkan rangkaian mudah alih.
  • Memperbaiki isu yang menghalang kad SIM atau eSIM daripada dikesan atau diaktifkan dalam beberapa kes.
  • Memperbaiki isu apabila skrin kunci memaparkan mesej dengan pemegang tempat rentetan yang tidak dapat diselesaikan apabila Smart Lock didayakan.

Binaan harus tiba sebagai UPB1.230309.017 untuk semua telefon pintar Google Pixel yang serasi kecuali untuk perisian tegar pada siri Pixel 6 terikat Verizon yang dihantar sebagai UPB1.230309.017.A1. Program Android 14 Beta Google dibuka untuk model Pixel 4a dan lebih baharu termasuk Pixel 7 dan Pixel 7 Pro (ulasan).

Sementara itu, anda boleh menyemak telefon bukan Pixel yang akan menerima kemas kini Android 14 dalam penjejak kemas kini kami. Kami juga ingin tahu versi OS Android yang anda gunakan sekarang. Beritahu kami dalam ulasan di bawah.

Sumber:
Google