Apakah yang berlaku apabila anda menyekat seseorang di Discord? (2023)

15
Perkara yang berlaku apabila anda menyekat seseorang di Discord

Anda akan sentiasa menjumpai orang yang tidak menunjukkan kelakuan terbaik mereka, dalam kehidupan dan terutamanya di Discord. Menariknya, lebih mudah untuk menyingkirkan orang ini di Discord. Lebih-lebih lagi, jika anda mempunyai beberapa perselisihan dengan pengguna di Discord dan mereka telah menyekat anda, tiada mesej langsung yang memberitahu anda tentang perkara yang sama.

Dalam artikel ini, kami akan membimbing anda melalui semua langkah menyekat seseorang dalam Discord pada iPhone, telefon Android dan Mac dan juga menyenaraikan semua cara untuk membantu anda mengetahui sama ada anda telah disekat pada Discord.

Bagaimana untuk menyekat seseorang dalam Discord pada iPhone atau Android

Proses untuk menyekat pengguna pada pelayan bersama atau dalam sembang peribadi adalah sama. Selain itu, langkah ini digunakan pada apl Discord pada kedua-dua iPhone dan Android.

  1. Lancarkan apl Discord pada peranti iPhone atau Android anda.
  2. Pergi ke pelayan bersama atau sembang peribadi pengguna yang ingin anda sekat.
  3. Ketik pada nama atau avatar mereka.
  4. Tetingkap profil akan dibuka. Ketik tiga titik di penjuru kanan sebelah atas.
  5. Sekarang, ketik Sekat.

    Sekat seseorang dalam Discord pada iPhone atau Android

Bagaimana untuk menyekat seseorang dalam Discord pada Mac atau PC

  1. Lancarkan apl Discord pada Mac atau PC anda.
  2. Pergi ke pelayan bersama atau sembang peribadi pengguna yang ingin anda sekat.
  3. Klik pada nama atau avatar mereka.
  4. Navigasi kursor anda ke avatar mereka dan klik pada lihat profil.

    Klik pada lihat profil

  5. Sekarang, klik pada tiga titik dan pilih pilihan Blok.

    Sekat seseorang di Discord pada Mac atau PC

Pengguna kini disekat.

Bagaimana untuk mengetahui sama ada seseorang telah menyekat anda di Discord

Jika anda telah disekat oleh pengguna, anda tidak akan diberitahu tentang perkara yang sama. Jadi, berikut adalah beberapa penyelesaian untuk mengetahui.

1. Pengguna tiada lagi dalam senarai rakan anda

Cara pertama dan paling jelas untuk mengetahui sama ada pengguna telah menyekat anda adalah dengan menyemak senarai Rakan anda. Jika pengguna masih kelihatan, ini bermakna mereka tidak menyekat anda.

Anda boleh menavigasi senarai Rakan dengan memilih ikon Rakan (seorang lelaki melambai tangannya) di bahagian bawah apl mudah alih. Atau, jika anda menggunakan Mac atau PC, klik logo Discord di penjuru kiri sebelah atas → Rakan → Semua dan semak jika anda boleh mencari pengguna dalam senarai.

Walau bagaimanapun, langkah ini hanya terpakai jika pengguna telah ditambahkan sebagai rakan. Jika anda belum menambahkan mereka ke senarai rakan anda, pergi ke langkah seterusnya.

2. Anda tidak boleh menghantar permintaan rakan

Jika anda tidak menambah pengguna pada senarai rakan anda, langkah yang dinyatakan sebelum ini tidak akan berfungsi untuk anda. Walau bagaimanapun, jika mereka tiada dalam senarai rakan anda, anda masih boleh menambahkan mereka pada senarai itu. Malangnya, ini hanya berfungsi jika pengguna belum menyekat anda lagi.

Jika pengguna telah menyekat anda di Discord, anda telah kehilangan keupayaan untuk menghantar permintaan rakan kepada mereka. Sebaliknya, setiap kali anda cuba menghantar permintaan rakan, anda akan melihat teks “Permintaan Rakan Gagal” muncul.

Anda tidak boleh menghantar permintaan rakan pada Discord

3. Maklumat profil disembunyikan

Butiran peribadi pengguna disembunyikan setiap kali mereka menyekat anda di Discord. Apabila anda mengetik pada avatar atau nama mereka, anda tidak akan dapat melihat apa-apa di bawah bahagian Perihal Saya, Sambungan atau aktiviti semasa mereka. Semuanya tersembunyi.

Maklumat profil disembunyikan pada Discord pada Mac atau PC

Sekali lagi, terdapat kemungkinan bahawa pengguna telah mengalih keluar bio mereka, menyahpaut semua akaun mereka yang disambungkan atau menukar tetapan untuk menyembunyikan semua maklumat ini. Jika ini lebih mengelirukan anda, beralih ke langkah seterusnya.

4. Mesej teks pada pelayan bersama disembunyikan

Seperti yang dinyatakan sebelum ini, jika pengguna menyekat anda, Discord akan menyembunyikan semua mesej anda pada pelayan bersama daripada pengguna. Mereka mempunyai pilihan untuk melihat mesej anda jika mereka mahu. Mereka juga boleh memilih untuk membalas jika mereka mahu. Walau bagaimanapun, walaupun pengguna telah menyekat anda, anda masih dapat melihat semua mesej mereka dan juga dapat membalasnya. Tetapi ada kaveat.

5. Reaksi mesej dilumpuhkan

Kaveat ialah walaupun anda boleh membalas atau membalas mesej mereka, anda tidak boleh bertindak balas dengan emoji kepada mesej mereka. Ini terpakai pada sembang peribadi dan pelayan bersama. Dalam kedua-dua senario ini, apabila anda bertindak balas terhadap mesej mereka dengan emoji, ia akan hilang. Nasib baik, anda tidak disekat jika anda boleh bertindak balas terhadap mesej mereka.

6. Anda boleh menghantar mesej langsung, tetapi ia tidak akan dihantar

Walaupun anda bukan sahaja boleh melihat mesej pengguna yang telah menyekat anda dalam pelayan bersama tetapi juga membalasnya, perkara yang sama tidak terpakai pada sembang peribadi. Jika anda cuba menghantar mesej kepada pengguna yang telah menyekat anda, anda akan disambut dengan mesej daripada Clyde (bot Discord) yang mengatakan, “Mesej anda tidak dapat dihantar.” Ia adalah masalah terakhir, dan anda kini boleh yakin bahawa anda pasti telah disekat di Discord.

Anda boleh menghantar mesej langsung, tetapi ia tidak akan dihantar pada Discord

Begitulah cara anda menyemak sama ada anda disekat pada Discord!

Ya, itu adalah semua langkah untuk menyemak sama ada pengguna di Discord telah menyekat anda. Tiada apa yang boleh anda lakukan untuk menghubungi pengguna setelah mereka disekat. Jika anda berkongsi pelayan bersama dengan pengguna, anda boleh membalas mesej mereka dan jika mereka melihat dan membalasnya, anda akan dapat meyakinkan mereka untuk menyahsekat anda.

Sila beritahu kami dalam ulasan di bawah jika anda mempunyai sebarang soalan lain. Juga, pastikan untuk menyemak panduan lengkap kami tentang cara menggunakan Discord pada iPhone.

Baca lebih lanjut: