Apl pesanan makanan terbaik untuk Android: penghantaran dan bawa keluar dipermudahkan

5

© NextPit

Jika anda mahukan makanan kegemaran anda dengan beberapa sapuan maka anda memerlukan aplikasi pesanan makanan yang boleh dipercayai. Jangan risau tentang memasak, anda boleh menghantar semua makanan kegemaran anda terus ke pintu anda dengan cepat dan mudah. Berikut ialah senarai apl pesanan makanan terbaik untuk Android untuk membantu anda bermula.

Terbaik untuk pesanan cepat: Beyond Menu

Beyond Menu mungkin tidak mempunyai sistem penapisan yang paling komprehensif atau ulasan yang paling banyak untuk restoran tetapi apa yang kurang dalam kerumitan yang dihasilkan dalam kelajuan. Menyediakan akaun adalah sangat mudah dan anda boleh membuat pesanan makanan dalam beberapa minit sahaja.

Antara muka untuk Beyond Menu bukanlah yang paling bergaya tetapi ia sangat mudah untuk dibaca dan dinavigasi. Ia juga mempunyai banyak restoran dalam pangkalan datanya supaya anda boleh menemui apa sahaja yang anda rasa suka. Anda juga boleh membuat tempahan, sekiranya anda ingin menjamu selera di restoran.

Pesanan makanan AndroidPIT 6

Beyond Menu adalah pantas dan mempunyai banyak pilihan. / © ANDROIDPIT

Terbaik untuk kesederhanaan: Lancar

Ia dalam nama: Seamless menjadikan pesanan makanan menjadi mudah. Sebaik sahaja anda memasukkan alamat anda, anda boleh mencari jenis masakan tertentu seperti ‘Itali’ atau hidangan yang lebih khusus seperti ‘calzone’ dan anda akan menemui banyak pilihan tempat yang menyajikan apa yang anda cari. Anda juga boleh memasukkan faktor lain seperti bayaran penghantaran.

Kesederhanaan hasil carian Seamless menjadikannya lebih mudah untuk memesan makanan. Anda boleh melihat penilaian yang telah diterima oleh restoran, harganya, jaraknya dengan anda dan anggaran tempoh penghantaran. Anda kemudian boleh memilih dengan cepat apa yang anda mahu dan membayar menggunakan sistem mereka.

Pesanan makanan AndroidPIT 4

Lancar menjadikan pesanan makanan sangat mudah. / © ANDROIDPIT

Apl pesanan makanan menyeluruh terbaik: GrubHub

Ini adalah pilihan utama kami untuk aplikasi pesanan makanan dan ia melakukan hampir semua perkara dengan baik. Ia mempunyai bilangan ulasan yang kukuh untuk restoran, jumlah maklumat yang baik dalam penerangannya, pesanan mudah dan sistem penapisan yang komprehensif. Mungkin itulah yang menjadikannya aplikasi pesanan makanan Amerika yang paling popular.

Sebaik sahaja anda menemui restoran yang anda suka, GrubHub benar-benar mula bersinar. Apabila anda masuk ke dalam menu anda boleh memilih daripada item yang benar-benar popular. Dengan cara itu, jika anda tidak biasa dengan restoran dan tidak mahu sebarang kejutan, anda boleh mengambil pertaruhan yang selamat.

Pesanan makanan AndroidPIT 5

GrubHub ialah apl pesanan makanan menyeluruh terbaik. / © ANDROIDPIT

Premium terbaik: Kaviar

Dengan nama seperti itu, anda tahu anda mendapat sesuatu yang mewah. Dan mahal. Perkhidmatan ini adalah kedua-duanya tetapi jika anda mempunyai wang untuk dibakar untuk penjagaan dan perhatian tambahan pada penghantaran anda, aplikasi ini mungkin untuk anda. Kaviar menggunakan tentera kuriernya sendiri supaya anda mempunyai hubungan langsung dengan orang penghantaran anda sepanjang jalan, termasuk keupayaan pengesanan GPS masa nyata dalam apl. Kaviar pakar dalam memberikan anda makanan dari restoran mewah yang biasanya tidak membuat penghantaran.

Sudah tentu, ini datang dengan kos yang sepadan, termasuk yuran perkhidmatan 18%. Tetapi anda juga mengelakkan banyak isu yang berlaku pada aplikasi penghantaran yang lebih sibuk, lebih arus perdana, dan reka bentuk aplikasi Caviar juga intuitif dan mudah dilihat. Pada masa ini, Kaviar hanya tersedia di beberapa bandar AS terpilih.

Penghantaran terbaik: Postmates

Postmates bukan sahaja untuk makanan, ia adalah perkhidmatan penghantaran serba guna yang akan mengambil apa sahaja dari mana-mana sahaja dan membawanya kepada anda. Barangan runcit, makanan, barangan rumah dan juga alkohol. Kurier juga akan menghantar ke mana-mana, walaupun anda berada di taman atau jauh dari bangunan.

Yuran penghantaran adalah tinggi (biasanya sekitar $5.99) dengan caj perkhidmatan 9% dan mengalami lonjakan atau harga ‘Blitz’ dalam tempoh sibuk. Tetapi jika anda pelanggan tetap model langganan $9.99/bulan, harga tanpa Blitz boleh membuahkan hasil dan pelanggan baharu mendapat kredit $100 untuk yuran penghantaran.

Terbaik untuk ulasan: Makan 24

Ulasan Eat 24 dikuasakan oleh Yelp, memberikannya akses kepada beberapa maklumat ulasan terbaik dan julat foto pengguna berbanding dengan persaingan. Oleh kerana apl itu mendapat maklumat semakannya daripada Yelp, anda mendapat volum yang lebih tinggi daripadanya dan pelbagai pendapat yang lebih luas. Dengan beberapa restoran anda boleh mendapat 500 atau lebih.

Eat 24 berfungsi seperti aplikasi pesanan makanan standard tetapi dengan ulasan yang lebih baik, penapisan adalah lebih berkesan. Ia menyelaraskan proses pesanan kerana anda tidak perlu melalui sekumpulan restoran yang dinilai tinggi sebelum anda mencari yang anda suka.

Pesanan makanan AndroidPIT 2

Eat 24 dikuasakan oleh Yelp supaya anda boleh mendapatkan banyak ulasan tentang restoran. / © ANDROIDPIT

Aplikasi penghantaran makanan terbaik untuk Eropah: Deliveroo

Anda mungkin menganggap Deliveroo adalah warga Australia tetapi ia sebenarnya adalah aplikasi pesanan makanan yang berpangkalan di Britain dengan operasi yang kini tersedia di UK, Belanda, Perancis, Jerman, Belgium, Ireland, Sepanyol, Itali, Australia, Singapura, Emiriah Arab Bersatu, Hong Kong, Kuwait, dan Taiwan.

Apa yang menjadikan Deliveroo begitu berjaya ialah konsepnya. Ia menyediakan pemasaran, pesanan dan penghantaran untuk restoran dan bukannya bergantung pada gabungan perkhidmatan aplikasi pesanan restoran dan makanan. Dengan cara itu, anda boleh memesan makanan dari restoran yang tidak mempunyai perkhidmatan penghantaran sendiri.

AndroidPIT deliveroo

Deliveroo memberi anda makanan dihantar dari restoran yang tidak menghantar. / © ANDROIDPIT

Aplikasi pesanan makanan terbaik untuk Asia: FoodPanda

Jika anda berada di luar negara, anda mungkin ingin mempertimbangkan untuk menggunakan FoodPanda sebagai aplikasi pesanan makanan anda. Kemungkinan besar, negara yang anda kunjungi akan tersedia untuk perkhidmatan, terutamanya jika anda melancong ke Asia. Apl ini termasuk banyak rangkaian restoran yang biasa digunakan oleh rakyat Amerika seperti KFC dan Pizza Hut, serta tempat tempatan.

FoodPanda membimbing anda melalui proses carian. Sebaik sahaja anda memasukkan lokasi, kartun kecil menunjukkan kepada anda butang penapis. Penapis agak berguna dan satu ciri unik ialah penapis diskaun. FoodPanda mempunyai tawaran yang disediakan dengan beberapa restoran jadi anda harus memanfaatkan tawaran istimewa ini.

Pesanan makanan AndroidPIT 1

FoodPanda sangat sesuai untuk anda melancong ke luar negara. / © ANDROIDPIT

Aplikasi pesanan makanan sosial terbaik: Zomato

Zomato menggabungkan media sosial, pesanan makanan dan makan di luar. Usaha di New Delhi ini telah meledak di restoran dan tempat pencarian penghantaran yang meluaskan operasi ke 23 negara, termasuk Amerika Syarikat. Aplikasi ini menyediakan imbasan menu dan foto daripada pasukan jalanannya serta ulasan dan penilaian daripada pengguna.

Dengan membawa media sosial ke dalam pengalaman memesan makanan dan menjamu selera, Zomato telah mewujudkan komuniti pengikut yang ingin meneruskan bahagian sosial makan walaupun mereka tidak bersama. Makan secara tradisinya menjadi perkara sosial. Dengan Zomato, anda boleh makan bersama rakan dan keluarga anda walaupun anda jauh dari mereka.

AndroidPIT deliveroo 2

Zomato menggabungkan media sosial dengan pesanan makanan supaya anda sentiasa makan bersama. / © ANDROIDPIT

  • Apl Android percuma terbaik sepanjang masa
  • Apl navigasi terbaik untuk Android

Adakah anda mempunyai aplikasi pesanan makanan lain yang anda suka? Beritahu kami dalam ulasan.