Apple akan menangguhkan keluaran iPadOS 16 kerana isu Pengurus Peringkat

10

© NextPit

Jika anda tidak sabar-sabar untuk memasang iPadOS 16, kami mempunyai berita buruk: Anda perlu menunggu sedikit lagi. Laporan baru dari Bloomberg mencadangkan bahawa Apple boleh menangguhkan pengeluaran lelaran perisian seterusnya untuk iPad hingga Oktober, yang tertunggak sebulan daripada jadual asal pada bulan September. Penerbitan itu menyebut bahawa langkah itu boleh membantu pemaju menyelesaikan masalah yang tinggal.

TL;DR

  • Apple menghadapi masalah dengan Pengurus Peringkat baharu iPadOS.
  • Keluaran iPadOS 16 boleh ditangguhkan sehingga Oktober.
  • Apple mungkin melancarkan iPadOS 16 bersama acara iPadnya pada bulan Oktober.

Apple nampaknya mengalami masa yang sukar untuk menggilap ciri iPadOS 16. Menurut pembocor terkenal, Mark Gurman, Apple menghadapi beberapa isu dengan pelaksanaan Pengurus Peringkat. Sebab utama mungkin pepijat sekarang serta maklum balas daripada pengguna dan pembangun mengenai ciri yang bercita-cita tinggi. Adalah penting untuk ambil perhatian bahawa Apple mengeluarkan versi beta awam iOS 16 dan iPadOS 16 bulan lepas.

Sebagai permulaan, mod baharu membolehkan fungsi berbilang tugas yang dipertingkatkan untuk beberapa model iPad Pro yang disokong dan iPad Air (2022) terutamanya dengan M1 atau cipset yang lebih baharu. Ia membawakan pengalaman seperti macOS di mana anda boleh mengubah saiz dan meletakkan semula tab atau tetingkap secara fleksibel. Memberi masa tambahan sebulan kepada Apple akhirnya boleh menjadikan Pengurus Peringkat lebih stabil yang kemudiannya akan memberi manfaat kepada semua pengguna.

  • Jangan ketinggalan: Telefon lipat terbaik untuk dibeli pada tahun 2022

Kelewatan itu juga akan membantu Apple memfokuskan pada versi terakhir iOS 16 untuk iPhonenya yang dijangka tersedia selepas acara pelancaran iPhone 14 bulan depan. Sebaliknya, meletakkan ketersediaan iPadOS 16 hingga Oktober lebih masuk akal kerana Apple diketahui akan mengumumkan tablet baharunya pada bulan ini setiap tahun.

Pengguna boleh mendaftar pada program beta Apple jika mereka tidak sabar menunggu keluaran rasmi iPadOS 16 atau iOS 16. Kami telah menyediakan panduan bagus untuk pengguna iPhone tentang cara mereka boleh memasang iOS 16 dan menguji ciri yang akan datang lebih awal.

Sumber:
Bloomberg