Apple akan Menjalankan Semua-Masuk dengan USB-C pada AirPods Pro dan aksesori Magic

31
© Ben Miller / NextPit

Selain iPhone 15, Apple dijangka menggantikan port Lightning dengan USB-C pada aksesorinya tahun ini. Petunjuk awal ditemui dalam kemas kini iOS 16.4 RC, tetapi kini penganalisis terkenal telah menyatakan bahawa antara peranti ini, model pro AirPods disertakan.

Perunding prolifik Ming-Chi Kuo meramalkan bahawa Apple boleh melancarkan versi AirPods Pro 2 semasanya dengan port USB-C. Dia percaya rujukan yang ditemui dalam perisian iOS 16.4 yang dilancarkan baru-baru ini kepada penguji adalah untuk AirPods Pro yang disebutkan di atas bersama dengan kes pengecasan yang disertakan.

  • Baca juga: Cara meminta iPhone anda membaca teks untuk anda

Apple boleh pakai yang mana akan bertukar kepada port USB Jenis-C dahulu

Pembocor itu menambah bahawa AirPods Pro 2 dengan USB-C boleh dikeluarkan seawal suku kedua 2023, iaitu menjelang pengumuman musim gugur bagi siri iPhone 15. Pada masa yang sama, dia menjangkakan AirPods 2 atau 3 standard tidak akan menerima port USB-C. Jadi, adalah selamat untuk mengatakan Apple lebih suka menempah peningkatan perkakasan ini untuk AirPods 4.

Menurut laporan Kuo sebelum ini, Apple menyatukan antara muka untuk barisan aksesori Magicnya juga. Iaitu, Pek Bateri MagSafe untuk iPhone 15, Tetikus Ajaib, Papan Kekunci Ajaib dan Pad Jejak Ajaib semuanya akan bertukar kepada port USB Jenis-C yang standard dan berlepas daripada penyambung tersuai Apple. Semua ini mungkin akan siap pada tahun 2023.

Walaupun peralihan, terdapat laporan bahawa Apple mengehadkan kebolehgunaan port, terutamanya apabila ia berkaitan dengan iPhone. Contohnya, pengecasan pantas hanya boleh disokong pada iPhone 15 atau iPhone 15 Pro jika anda menggunakan kabel data Apple atau pihak ketiga yang rasmi. Tidak jelas apakah pendekatan yang akan dilakukan dengan aksesori Apple.

Adakah anda fikir Apple hanya akan membenarkan aksesori rasmi mengalami potensi penuh perantinya? Biar kami mendengar pendapat anda tentang perkara ini.