Apple iPhone 15 Mungkin Dilancarkan Pada Hari Ini

7
NextPit Apple iPhone 14 Plus Yellow 2023
© nextpit

Apple telah kerap melancarkan iPhone setiap September tahun ini dan itu dijangka berterusan untuk Apple iPhone 15 juga. Walaupun syarikat itu belum mengesahkan tarikh ucaptama rasmi, kini spekulasi bahawa ini mungkin diadakan pada minggu ke-2 September.

Maklumat itu datang daripada memo baharu yang dipetik oleh sumber 9to5Mac. Dalam nota itu, Apple meminta pekerjanya untuk mengelak daripada mengambil cuti atau cuti pada 13 September. Ia tidak dinyatakan secara langsung apa puncanya, tetapi dipercayai ini disebabkan oleh pengumuman telefon pintar yang penting.

  • Baca juga: Temui ciri tersembunyi terbaik pada iPhone

Sebagai rujukan, iPhone 14 tahun lepas mula rasmi pada 7 September iaitu hari Rabu dan hari yang sama dengan 13 September bulan depan. Walaupun kedua-dua tarikh adalah selaras dalam memberikan petunjuk tentang kemungkinan acara Apple, keluaran iPhone 15 mungkin bermula pada masa yang berbeza. Sebaliknya, prapesanan boleh berlaku beberapa hari selepas pengumuman diikuti dengan ketersediaan sebenar selepas seminggu atau lebih.

Sudah tentu, setiap model iPhone 15 dan iPhone 15 Pro mungkin mendapat tarikh keluaran yang berbeza-beza bergantung pada wilayah dan faktor lain. Sebagai contoh, model iPhone 14 dan dua model iPhone 14 Pro (ulasan) standard mula-mula muncul di kedai manakala iPhone 14 Plus (ulasan) hanya tiba pada bulan Oktober kerana kekangan bekalan. Ia masih tidak diketahui apa yang akan berlaku pada rangkaian iPhone tahun ini.

Spesifikasi dan ciri Apple iPhone 15 dan iPhone 15 Pro

Berkenaan butiran dalam spesifikasi, iPhone 15 dan iPhone 15 Plus vanila dijangka hadir dengan potongan Dynamic Island pada paparan. Kedua-duanya juga akan berkongsi port USB jenis-C yang menggantikan port Lightning. Selain itu, ciri baharu lain yang ketara termasuk sensor belakang utama 48 MP dan set cip A16 Bionic.

iPhone 15 Pro dan iPhone 15 Pro Max Apple berkemungkinan akan debut pada bingkai titanium bersama-sama dengan butang tindakan yang disalin daripada Watch Ultra. Persediaan kamera mereka mungkin sebahagiannya diubah kerana hanya Pro Max yang lebih besar boleh mendapatkan kamera periskop. Pada masa yang sama, kedua-duanya akan menggunakan pemproses A17 Bionic.

Apple iPhone 14 Pro bersebelahan iPhone 15 Pro

Apple iPhone 14 Pro lwn. iPhone 15 Pro: Reka bentuk dan paparan. / © 9to5Mac

Terdapat juga laporan bahawa kapasiti bateri pada empat varian iPhone 15 semakin besar. Oleh itu, hayat bateri pada barisan dijangka akan dipertingkatkan. Khususnya, baru-baru ini dikatakan oleh pembocor Twitter @RGCloudS bahawa Apple menggunakan reka bentuk bateri bertindan, yang menerangkan peningkatan ketumpatan bateri tanpa menambah berat pada produk akhir.

Di luar spesifikasi dan ciri, iPhone 15 Pro dan iPhone 15 Pro Max dikhabarkan akan menjadi lebih mahal berbanding iPhone 14 Pro. Storan on-board permulaan yang lebih besar untuk model asas ini dikatakan sebagai salah satu sebabnya. Apa yang tidak jelas jika harga untuk iPhone 15 dan iPhone 15 Plus standard dikekalkan.

Adakah anda berhasrat untuk membeli atau menaik taraf kepada iPhone 15 tahun ini? Ciri manakah yang anda fikir berbaloi? Kongsi pendapat anda dengan kami di bahagian komen.

Melalui: 9to5Mac