Apple iPhone 15 Pro: Lihat Pertama pada Khabar angin “Butang Ketik”

41
© NextPit

Kami telah melaporkan lebih daripada sekali bahawa pemberi maklumat dan penganalisis bersetuju bahawa Apple iPhone 15 Pro dan Pro Max akan muncul dengan “butang keadaan pepejal” bukannya tradisional “clicky” butang. Walau bagaimanapun, imej yang diberikan tidak pernah menggambarkan fakta ini, kerana ia telah tiada pada lakaran CAD yang sepadan setakat ini. Itu berubah hari ini, sambil kami membentangkan anda dengan bukti grafik pertama ciri baharu itu.

Ini mungkin yang “butang taptik” daripada Apple iPhone 15 Pro akan kelihatan seperti

Ia akan mengambil masa enam bulan lagi sebelum kami mendapat siri Apple iPhone 15 yang diumumkan oleh Tim Cook. Namun begitu, tipsters dan penganalisis sentiasa cuba memastikan kami mendapat maklumat terkini tentang khabar angin terkini. Antaranya ialah bahan sumber yang berasaskan lakaran Apple CAD asli dan dengan itu kelihatan agak sahih.

Dan sudah tentu, hanya model Pro dan Pro Max akan datang dengan pemproses Apple A17 Bionic yang baharu. Sudah tentu, sesuatu sentiasa boleh berubah pada saat-saat akhir, tetapi langkah drastik seperti menukar butang perkakasan biasa yang lama kepada butang sensitif sentuhan mungkin tidak boleh dipersoalkan.

  • Jangan ketinggalan: Tawaran terbaik untuk model iPhone

Oleh itu, semua orang nampaknya bersetuju mengenai topik bahawa Apple iPhone 15 Pro dan Apple iPhone 15 Pro Max akan dilengkapi dengan apa yang dipanggil “butang taptik”. Kecuali rakan sekerja saya Antoine Engels, yang menentangnya pada prinsipnya. Pemberi maklumat yang terkenal “ShrimpApplePro” kini telah menerbitkan dua gambar dan video TikTik di Twitter, yang menurutnya juga sepatutnya menjadi gambar, tetapi yang dicipta berdasarkan lakaran CAD yang lebih baru.

Butang Taptik Apple iPhone 15 Pro

Imej ini dikatakan menunjukkan Butang Taptic kapasitif Apple iPhone 15 Pro dan Pro Max. / © Chenwen 1987 | edit oleh NextPit

“Butang Ketik” memberikan rupa dan fungsi baharu

Dalam gambar, kita hanya dapat melihat butang memanjang, yang boleh mengambil alih beberapa fungsi sekaligus disebabkan oleh kepekaan sentuhan, dan butang tambahan kecil untuk meredam nada dering. Kekunci harus bertindak balas terhadap kedua-dua keamatan tekanan dan gerak isyarat slaid. Antara lain, satu butang boleh digunakan untuk menghidupkan dan mematikan telefon, serta untuk mengawal kelantangan. Ia juga mungkin untuk mengaktifkan Apple Pay dengan mengetik dua kali butang. Seharusnya tiada had untuk imaginasi di sini.

Dikhabarkan pandangan sisi iPhone 15 Pro dengan Butang Taptic

Butang sensitif sentuhan yang memanjang boleh diberikan dengan fungsi yang berbeza pada masa yang sama. / © Chenwen 1987 | edit oleh NextPit

Apakah pendapat anda tentang reka bentuk dan fungsi butang yang lebih moden? Nilai tambah sebenar atau adakah anda mengesyaki sumber ralat? Tulis pendapat anda kepada kami dalam komen.

Sumber:
ShrimpApplePro