Apple selangkah lebih dekat untuk memuktamadkan iPhone 15 (Ultra)

10

© NextPit

iPhone 15 Apple dijangka tidak akan dikeluarkan untuk tiga suku lagi. Walau bagaimanapun, penyediaan termasuk pengeluaran percubaan untuk setiap model iPhone baharu berlaku pada permulaan setiap tahun, yang juga berlaku untuk iPhone 15 yang akan datang.

Penerbitan di China kini melaporkan bahawa Apple dan Foxconn telah memulakan Pengenalan Produk Baharu (NPI). Ia adalah proses semakan bahawa semua sistem sedia sebelum pembuatan mana-mana model iPhone baharu bermula. Lebih penting lagi, ia juga merupakan tempoh apabila barisan pemasangan akan dinilai untuk melihat sama ada terdapat bahagian selanjutnya yang perlu diperbaiki sebelum operasi sebenar.

Lebih daripada itu, telah disebut bahawa pengeluaran iPhone 15 di India akan dimulakan beberapa bulan awal tahun ini, yang biasanya bermula lewat beberapa bulan berbanding barisan China. Keputusan untuk mempunyai dua hab utama boleh membantu Apple mendapatkan nombor sasarannya serta mengelakkan krisis stok dan penghantaran yang serupa dengan acara iPhone 14 baru-baru ini yang dibawa oleh sekatan Covid di China.

Perkakasan iPhone 15 Ultra sudah sedia

Sehubungan itu, ia telah membayangkan bahawa Apple hampir untuk memuktamadkan bahagian perkakasan iPhone 15. Mungkin kita boleh bayangkan bahawa prototaip iPhone 15 (Pro) dan iPhone Ultra baharu sedang diuji bersama dengan komponen baharu.

Tahun lepas, dilaporkan bahawa iPhone 15 Ultra akan menggantikan Pro Max. Model baharu itu dijangka menampilkan bingkai titanium dan kamera periskop. Sementara itu, semua model iPhone 15 boleh berkongsi Dynamic Island dan sensor utama 48 MP. Di samping itu, Apple mungkin melengkapkan barisan yang tidak diumumkan dengan kapasiti memori yang lebih besar.

Pulau Dinamik pada iPhone 14 Pro

Okey, buat kali terakhir: Pulau Dinamik sangat berguna. / © NextPit

iOS 17 mungkin tidak menarik seperti iOS 16

Terdapat juga spekulasi daripada pembocor terkenal Mark Gurman bahawa pembangunan iOS 17 mungkin menghadapi masalah seperti mempunyai ciri yang lebih sedikit daripada iOS 16. Penyebab utama untuk ini adalah disebabkan syarikat Cupertino menumpukan banyak usaha untuk menyampaikan sistem operasi XR untuk platform AR/VR mengikut jadual.

Walau bagaimanapun, masih terlalu awal untuk mengetahui sama ada kemungkinan ini benar-benar akan berlaku memandangkan set kepala xReality dan OS boleh tiba sebelum WWDC pada bulan Jun. Jurang antara kedua-dua acara itu akan menambah masa tambahan untuk pembuat iPhone untuk menggilap ciri baharu iOS 17. Dengan nota ini, adakah Apple perlu memfokuskan untuk menjadikan iOS seterusnya cekap dan lebih pantas daripada menambah lebih banyak ciri?

Melalui: Bloomberg
Sumber:
MoneyUDN