Apple Watch Ultra 2 mungkin mendapat paparan yang lebih gergasi—Tetapi pada kos berapa?

16
© NextPit

Dengan jam tangan pintar yang semakin mahir dan lebih besar, kami tidak akan terkejut jika ia akhirnya akan menggantikan telefon pintar pada masa hadapan. Firma Cupertino dilaporkan akan membawa paparan yang lebih luas pada Apple Watch Ultra generasi seterusnya. Pengganti kepada Watch Ultra yang lasak dijangka dikeluarkan pada tahun 2024.

Apple Watch Ultra semasa sudah pun menjadi salah satu jam tangan pintar paling besar di pasaran. Tetapi saiz itu mungkin diatasi oleh Watch Ultra 2 jika Apple akan menggunakan paparan yang lebih besar dan ia berhasrat untuk menggunakan casis jam tangan yang lebih besar.

Apakah saiz paparan Apple Watch Ultra 2 (2024)?

Menurut perbualan rantaian bekalan, Apple merancang untuk menggunakan panel LED mikro dalam Watch Ultra tahun depan, yang lebih cekap dan lebih cerah berbanding dengan OLED semasa. Paparan baharu itu dikatakan 10 peratus lebih lebar berbanding paparan 1.93 inci dalam Watch Ultra. Ini akan meletakkan harta tanah skrin akhir yang boleh dipakai tanpa diumumkan pada lebar 2.1 inci.

Apple Watch Ultra

Apple Watch Ultra menggunakan paparan OLED / © NextPit

Walau bagaimanapun, peningkatan dalam saiz pepenjuru tidak bermakna jam tangan akan menjadi lebih besar. Sebaliknya, Apple boleh mengurangkan bezel yang mengelilingi panel atau mungkin menggabungkannya dengan bingkai yang lebih nipis untuk mengatasi milimeter tambahan yang terhasil. Dan hakikat bahawa Apple suka menyatakan bagaimana produknya menjadi lebih nipis atau lebih ringan dalam setiap generasi baharu, adalah logik untuk membuat sedikit pengurangan saiz pada Watch Ultra generasi ke-2 juga.

Galaxy Watch 7 (Pro) Samsung juga akan menggunakan mikro-LED

Pembuat iPhone bukan satu-satunya syarikat yang menjangkakan bergantung pada panel LED mikro. Samsung juga dipercayai akan memperkenalkan jam tangan pintar Galaxy dengan paparan lebih maju yang sama. Tetapi sumber mengatakan ia hanya akan siap pada 2024 iaitu tepat pada masanya untuk Galaxy Watch 7 jika orang Korea berpegang pada kitaran perkakasan dan skema penamaannya.

Adakah anda sanggup menampar jam tangan pintar yang besar pada pergelangan tangan anda? Atau adakah anda lebih suka jam tangan untuk saiz pergelangan tangan anda? Kami pasti mendengar.

Melalui: 9to5Mac
Sumber:
Digitimes