Bagaimana untuk mematikan bunyi pemberitahuan pada Google Pixel Buds

17
© Google

Jika anda baru-baru ini mengambil sepasang Google Pixel Buds, anda mungkin perlahan-lahan mula hilang fikiran terhadap bunyi pemberitahuan yang tidak henti-henti dan menjengkelkan itu. Google tidak menjadikannya semudah itu untuk mematikannya sepenuhnya, tetapi terdapat beberapa cara untuk menyelesaikan isu tersebut. Ikuti petua ini untuk mendengar dengan tenang.

Dalam panduan ini, saya akan menerangkan dua kaedah berbeza untuk mematikan sama ada pemberitahuan sepenuhnya supaya ia tidak mengganggu anda, atau helah kecil yang bagus untuk mematikan hanya ping audio yang mengiringinya.

Pintasan:

 1. Kaedah 1: matikan pemberitahuan di sumber
 2. Kaedah 2: bunuh bunyi, tetapi simpan pemberitahuan

Apabila mendengar muzik atau podcast pada Google Pixel Buds anda, audio akan menurun dan bunyi ping akan dimainkan setiap kali anda mendapat pemberitahuan. Ini boleh jadi mesej WhatsApp, e-mel melalui Gmail, atau salah satu makluman berita apl Google atau yang serupa. Sebab ini adalah untuk membolehkan ciri pemberitahuan pertuturan baharu Google berfungsi. Apabila anda mendengar bunyi itu, anda boleh mengetik dan menahan salah satu fon telinga untuk membaca pemberitahuan.

Walaupun sesetengah orang mungkin menganggap ini sebagai ciri yang hebat, yang lain seperti saya akan merasai ia menjengkelkan apabila anda cuba mengezonkan diri untuk seketika dan menyesuaikan diri dengan muzik. Berikut ialah cara terbaik untuk menyelesaikan masalah dan mematikan makluman pemberitahuan yang menjengkelkan itu untuk selamanya.

Sebagai alternatif, jika anda tidak keberatan ping pemberitahuan tetapi hanya mahu mematikan ciri pemberitahuan pertuturan baharu, anda juga boleh melakukannya dengan mudah. Pilihannya bagus dan menonjol dalam skrin tetapan Pixel Buds jadi anda sepatutnya tiada masalah mencarinya. Hanya ikuti langkah di bawah:

 1. Dalam menu tetapan Google Pixel Buds (Peranti Bersambung > Ikon Grear Pixel Buds) ketik pada Google Assistant.
 2. Pilihan pemberitahuan yang dituturkan adalah kira-kira separuh ke bawah skrin.
 3. Matikan pemberitahuan yang dituturkan.
tunas piksel 1

Pilihan pemberitahuan yang dituturkan terdapat dalam tetapan Google Assistant di luar Pixel Buds anda. / © NextPit

Cara mematikan pemberitahuan Google Pixel Buds di sumber

Salah satu cara terpantas dan paling mudah untuk mematikan bunyi pemberitahuan pada Google Pixel Buds anda ialah dengan memotong pada sumbernya. Pixel Buds menggunakan apl Google dan alatan Assistant terbenamnya, untuk mengurus pemberitahuan pada Pixel Buds anda, termasuk ciri pemberitahuan yang dituturkan. Maksudnya, jika anda melumpuhkan pemberitahuan daripada apl Google sepenuhnya, tiada apa-apa untuk menolak bunyi yang menjengkelkan itu ke fon kepala anda apabila anda cuba mendengar muzik.

Untuk melumpuhkan pemberitahuan daripada apl Google pada telefon pintar anda, ikut langkah berikut:

 1. Pergi ke Tetapan dan Apl dan Pemberitahuan.
 2. Jika apl Google anda dipaparkan sebagai salah satu daripada tiga apl terbaharu untuk menolak pemberitahuan, bagus! Jika tidak, ketik ‘lihat semua apl’ dan cari apl Google.
 3. Ketik pemberitahuan, kemudian alihkan suis togol kepada mati.
tunas piksel 3

Jika anda mematikan pemberitahuan daripada Apl Google, anda mematikan bunyi di sumbernya./ © NextPit

Terdapat kelemahan untuk kaedah ini sudah tentu, yang anda mungkin telah melakukannya. Dengan mematikan pemberitahuan daripada Google, anda akan pergi tanpa pemberitahuan itu sepenuhnya. Ini bermakna tiada berita atau skor bola sepak (itu sahaja yang Google nampaknya menghantar saya) ke telefon pintar anda sama sekali.

Cara untuk mematikan bunyi pemberitahuan Google Pixel Buds sahaja

Jika anda ingin menghilangkan bunyi pemberitahuan yang menjengkelkan pada Google Pixel Buds anda tetapi jangan pergi tanpa pemberitahuan daripada apl Google sepenuhnya, terdapat helah yang boleh anda gunakan untuk mencapainya. Ini semacam penggodaman kerana anda tidak benar-benar mematikan pemberitahuan, tetapi menukar bunyi pemberitahuan lalai. Begini cara melakukannya:

 1. Pergi ke Tetapan dan kemudian Bunyi dan Getaran
 2. Tatal ke bawah dan buka bahagian Tetapan lanjutan.
 3. Ketik Bunyi pemberitahuan lalai.
 4. Dalam himpunan Bunyi Saya, pilihan pertama ialah ‘tiada’. Ini bermakna anda pada dasarnya tidak mempunyai bunyi pemberitahuan secara lalai.
tunas piksel 2

Menukar nada dering kepada ‘tiada’ juga berkesan. / © NextPit

Ini adalah kaedah yang saya gunakan pada masa ini, dan ia berfungsi dengan sempurna untuk saya kerana saya mempunyai telefon pintar saya pada mod getaran pada setiap masa. Sememangnya, ini akan menukar bunyi pemberitahuan di seluruh OS, jadi jika anda bergantung pada bunyi pemberitahuan audio, atas sebab apa pun, maka kaedah ini mungkin tidak sesuai untuk anda.

Buat masa ini, ini adalah satu-satunya kaedah yang boleh kami buat untuk mematikan bunyi pemberitahuan pada Google Pixel Buds anda. Adakah anda telah menghasilkan kaedah yang lebih baik? Beritahu kami di bawah talian.