Bagaimana untuk mematikan lampu hijau pada Apple Watch dalam 4 langkah

8
Bagaimana untuk mematikan lampu hijau pada Apple Watch

Walaupun Apple Watch adalah yang boleh dipakai terbaik untuk pengguna iPhone, ia mungkin mengambil sedikit masa untuk membiasakan diri dengan semua yang ditawarkannya. Pengguna sering tidak menyedari lampu hijau terang yang sering menerangi bahagian belakang Apple Watch. Dalam siaran ini, saya akan menerangkan perkara yang ditunjukkan oleh lampu hijau itu dan cara anda boleh mematikannya pada Apple Watch anda.

Apakah lampu hijau pada Apple Watch?

Lampu hijau Apple Watch anda ialah penderia jantung optik yang menunjukkan kadar denyutan anda. Apple melakukan ini dengan bantuan lampu hijau kerana darah adalah penyerap yang sangat baik untuk warna tertentu ini.

Mereka menggabungkan lampu LED hijau dengan fotodiod peka cahaya, yang boleh mengukur jumlah darah yang mengalir melalui pergelangan tangan. Apabila memakai Apple Watch anda dengan betul, ia mengeluarkan cahaya hijau yang melalui pergelangan tangan ratusan kali sesaat, mengukur aliran darah dan mengira bilangan degupan jantung setiap minit.

Selain itu, bilangan kali jantung anda berdegup setiap minit (Denyutan Per Minit) digambarkan di bawah bahagian BPM. Orang dewasa biasanya mempunyai kadar denyutan jantung berehat sebanyak 60 hingga 100 BPM.

Bagaimana untuk melumpuhkan lampu hijau pada Apple Watch

Lampu hijau pada Apple Watch tidak mencederakan kulit anda. Walau bagaimanapun, jika anda mendapati ia menjengkelkan, anda boleh melumpuhkannya dengan menggunakan teknik yang dinyatakan di bawah.

Lumpuhkan lampu hijau secara kekal

Anda boleh mematikan sepenuhnya pemancaran lampu hijau daripada Apple Watch anda menggunakan iPhone atau Watch anda.

Menggunakan Apple Watch:

 1. Tekan Digital Crown → buka apl Tetapan.
 2. Tatal ke bawah dan ketik Privasi & Keselamatan → pilih Kesihatan.

  Ketik Privasi dan Keselamatan, pilih Kesihatan pada Apple Watch

 3. Ketik Denyutan Jantung.
 4. Togol matikan butang di sebelah Kadar Jantung.

  Togol matikan Kadar Jantung pada Apple Watch

Menggunakan iPhone:

 1. Lancarkan apl Tonton.
 2. Ketik Privasi dalam tab Jam Tangan Saya.
 3. Togol matikan Kadar Jantung.

  Togol matikan Kadar Jantung dalam Apl Tontonan pada iPhone

Matikan lampu hijau Apple Watch buat sementara waktu

Langkah-langkah yang disenaraikan di bawah akan mematikan lampu hijau pada Apple Watch anda buat sementara waktu jika anda tidak mahu melumpuhkannya secara kekal.

 1. Selesaikan pemantauan Kadar Jantung: Berhenti sehingga kadar denyutan jantung anda direkodkan. Semasa ia mengukur kadar denyutan jantung anda, lampu hijau berkelip secara berterusan. Ia akan dimatikan secara automatik selepas selesai. Jadi, abaikan saja sebentar.

 2. Tamatkan sesi nafas atau refleksi: Leret ke kanan dan pilih Tamat apabila dalam sesi nafas atau refleksi. Ini menamatkan sesi dan melumpuhkan lampu hijau sambil mematikan degupan jantung.

 3. Hentikan sesi senaman: Leret ke kanan pada paparan Apple Watch dan pilih Tamat. Ini akan menamatkan senaman anda dan mematahkan pemantauan kadar jantung, mematikan lampu hijau.

Soalan Lazim

S. Mengapakah lampu hijau pada Apple Watch saya tidak berfungsi?

Salah satu sebab utama lampu hijau tidak berfungsi pada Apple Watch anda mungkin kerana anda mungkin telah melumpuhkan fungsi Kadar Jantung Apple Watch anda secara tidak sengaja.

S. Mengapakah lampu hijau pada Apple Watch saya menyala apabila saya tidak memakainya?

Walaupun anda tidak memakai Apple Watch anda, kadangkala anda mungkin melihat lampu hijau yang terpancar dari penderia belakang. Ini kerana apl mungkin aktif dan cuba memantau kadar denyutan jantung anda.

S. Apakah yang berlaku selepas anda melumpuhkan Kadar Jantung pada Apple Watch anda?

Semasa anda memakainya, penjejakan kadar denyutan jantung tamat apabila anda mematikan fungsi denyutan jantung, yang juga mematikan pelepasan lampu hijau secara kekal.

Mengakhiri…

Itu sahaja! Cepat dan mudah untuk mematikan lampu hijau pada Apple Watch anda. Semasa mematikan lampu hijau pada Apple Watch anda menghalangnya daripada menyediakan data kadar denyutan jantung biasa, ia juga menawarkan faedah kepada anda, termasuk pemeliharaan hayat bateri dan pencegahan gangguan.

Baca lebih lanjut:

 • Apple Watch Active vs. Jumlah Kalori – Sejauh manakah ianya tepat?
 • Senarai negara yang disokong ECG Apple Watch
 • Cara menggunakan Apl Latihan pada Apple Watch