Bagaimana untuk membeli telefon Xiaomi di Amerika Syarikat

13

© NextPit

Ketika Xiaomi meneruskan pengembangan Eropahnya, mengambil bahagian pasaran di Sepanyol, Itali, United Kingdom dan Perancis, satu pasaran besar masih mengelak daripada jenama China – Amerika Syarikat. Perbincangan mengenai peranti yang datang ke AS telah wujud selama bertahun-tahun tetapi tidak menjadi kenyataan. Itu tidak bermakna anda masih tidak boleh membeli telefon Xiaomi di AS. Begini cara melakukannya.

Anda boleh mendapatkan lebih banyak video mengenai topik teknologi semasa di halaman video kami.

Perkara penting yang perlu difikirkan terlebih dahulu

Perkara pertama yang perlu anda pertimbangkan ialah sama ada model Xiaomi yang anda ingin beli akan berfungsi pada frekuensi LTE pembawa anda. Tidak semua telefon Xiaomi mempunyai jalur 4G yang sesuai untuk berfungsi dengan pembawa Amerika, jadi pastikan anda melakukan sedikit kerja rumah sebelum anda memilihnya. Tapak yang baik untuk menyemak sama ada telefon yang anda minati akan berfungsi dengan pembawa anda yang ini.

androidpit xiaomi mi 9t hadapan penuh

Pastikan peranti Xiaomi yang anda inginkan akan berfungsi dengan frekuensi LTE pembawa AS anda / © NextPit

Juga ambil perhatian bahawa Gedung Google Play tidak diprapasang pada beberapa peranti Xiaomi yang dijual terus dari China, jadi ambil perhatian perkara itu sebelum anda melabur dalam satu. Sudah tentu, peranti Xiaomi yang dijual di sesetengah pasaran mempunyai Gedung Play dipasang dan terdapat cara untuk memasangnya secara manual. Ingatlah perkara itu apabila memilih tapak web untuk membeli peranti Xiaomi. Ia sentiasa berbaloi untuk mencari Versi Global mana-mana peranti Xiaomi yang anda rancang untuk mengimport ke AS.

  • Xiaomi: gergasi kecil ini ada di sini untuk menghapuskan persaingan

Di mana untuk membeli telefon Xiaomi di AS

Tempat pertama untuk melihat adalah mi.com tempat anda boleh memilih negara penghantaran anda daripada senarai lungsur dan melihat peranti dan aksesori yang tersedia di rantau anda. Tapak web ini juga merupakan gambaran keseluruhan telefon yang sangat bagus, jadi anda boleh melakukan sedikit penyelidikan melihat mana yang anda ingin beli. Xiaomi juga telah dilancarkan di UK, jadi anda boleh menyemak harga pada laman web British dan gunakan itu sebagai panduan untuk apa yang anda patut bayar di seberang Atlantik.

Panduan membeli AndroidPIT mi com

Mi.com belum lagi disiarkan untuk AS, tetapi ia mungkin tidak lama lagi / © NextPit

Sebaik sahaja anda tahu anda ingin membeli telefon Xiaomi di AS, langkah seterusnya ialah mencari peruncit dalam talian yang menjualnya. Anda sentiasa boleh menyemak Amazon.com atau eBay.com untuk melihat sama ada salah satu daripada tapak tersebut mempunyai tawaran yang tersedia, tetapi pertaruhan terbaik anda ialah mencari salah satu peruncit yang lebih besar yang akan menghantar peranti Xiaomi ke AS. Sila ambil perhatian bahawa sesetengah peruncit mengenakan bayaran tambahan untuk penghantaran ke AS.

Newegg

Newegg.com ialah salah satu peruncit dalam talian yang paling popular untuk membeli peranti Xiaomi. Stok banyak peranti Xiaomi, Newegg ialah peruncit dalam talian yang hebat dengan beberapa diskaun besar tersedia. Sekarang, anda boleh membeli Xiaomi Redmi Note 7 dengan harga di bawah $200. Anda juga boleh mendapatkan Xiaomi Mi 9T Pro yang sangat mengagumkan dengan 6GB RAM dan 128GB storan dalaman untuk bawah $380.

Butang AndroidPIT xiaomi mi 9 se

Terdapat banyak peruncit dalam talian yang boleh dipercayai untuk membeli peranti Xiaomi / © NextPit

Oppomart

Oppomart.com ialah satu lagi peruncit dalam talian besar-besaran untuk bukan sahaja peranti Xiaomi, tetapi telefon lain yang sukar diperoleh seperti OnePlus 2. Oppomart juga kerap mempunyai jualan dalam talian, jadi anda juga boleh mengambil telefon Xiaomi yang dijual. Hari ini, anda boleh mendapatkan Xiaomi Mi 8 Pro pada harga $379. Tawaran paling sedap yang berlaku pada Oppomart pada masa ini ialah Xiaomi Mi Mix 3 dengan harga yang sangat rendah $319.

TinyDeal

TinyDeal.com ialah satu lagi peruncit dalam talian besar China yang patut dilihat kerana mereka juga menghantar ke AS. Mereka juga mempunyai laman web bahasa Inggeris yang bagus.

AndroidPIT xiaomi redmi 7 dagu

Anda boleh memiliki Redmi 7 anda sendiri dengan harga serendah $140 / © NextPit

Banggood

Banggood mempunyai tapak yang disediakan dengan baik dalam bahasa Inggeris dan juga dihantar ke AS. Banggood juga terkenal kerana menawarkan telefon yang banyak diskaun, termasuk telefon dari Xiaomi. Sekarang anda boleh grab a Xiaomi Mi9 Mi 9 SE Versi Global untuk $309.

AndroidPIT Xiaomi Shop Barcelona 6435

Dengan sedikit usaha, mudah untuk mengambil telefon pintar Cina yang hebat / © NextPit

Flipkart

Flipkart ialah peruncit dalam talian besar yang menyediakan perkhidmatan di India. Secara rasmi Flipkart tidak membuat penghantaran ke luar India tetapi India ialah sebuah negara yang menarik dengan banyak pilihan untuk menghantar sesuatu ke (dan diteruskan dari) alamat India. Sudah tentu, kaedah ini tidak begitu selamat dan pasti seperti beberapa pilihan lain, jadi mungkin gunakan ini sebagai pilihan terakhir (melainkan anda mempunyai rakan di India).

Geekbuying

Geekbuying.com adalah yang terakhir dalam senarai tempat kami yang boleh dipercayai untuk membeli telefon Xiaomi tetapi ia pastinya tidak boleh dianggap sebagai pilihan yang paling teruk. Geekbuying mempunyai reputasi yang hebat dan juga menawarkan telefon Xiaomi pada diskaun yang besar.

Pernahkah anda menggunakan telefon Xiaomi? Bagaimana anda membelinya? Beritahu kami!