Bagaimana untuk memindahkan imej dari iPhone ke PC Windows

6

© NextPit / Ben Miller

Pada masa lalu, memindahkan foto dari iPhone ke PC berasaskan Windows terbukti sangat menyakitkan. Hari ini, sesiapa yang ingin memindahkan foto dari iPhone ke PC mempunyai beberapa pilihan. Ia tidak lagi perlu memuat turun iTunes untuk Windows, yang merupakan tambahan yang dialu-alukan. Juga, langganan iCloud tidak dianggap wajib, tetapi satu lagi pilihan yang mungkin.

Kami akan menunjukkan kepada anda tiga kaedah memindahkan foto dari iPhone anda ke PC Windows dalam artikel ini.

Isi kandungan

 1. Pindahkan foto iPhone ke PC anda menggunakan Windows Explorer
 2. Pindahkan foto ke PC Windows anda melalui iCloud
 3. Lihat dan muat turun foto iPhone melalui aplikasi dalam penyemak imbas
 4. Bonus: Pasang iTunes pada Windows untuk memindahkan foto dari PC ke iPhone

Bagaimanakah cara saya memindahkan foto dari iPhone ke PC?

Jika anda ingin menyimpan foto iPhone anda atau hanya menyemak imbas album foto pada skrin yang lebih besar, anda boleh memindahkan gambar dari iPhone anda ke PC berkuasa Windows anda. Pada masa lalu, ini dilakukan dengan paling mudah dengan iTunes untuk Windows. Walaupun pusat media Apple dihentikan untuk Mac sejak akhir 2019, pengguna Windows masih boleh menggunakan iTunes untuk menyegerakkan kandungan mereka.

 • Bagaimana untuk memindahkan data dari telefon pintar lama anda kepada yang baru

1. Pindahkan foto iPhone ke PC menggunakan Windows Explorer

Mana-mana iPhone boleh disambungkan ke PC berasaskan Windows seperti peranti USB. Dari sana, fail foto boleh dipaparkan dan dimuat turun dengan mudah. Ini adalah cara ia berfungsi:

Langkah 1:

Sambungkan iPhone anda ke PC melalui kabel USB, di mana iPhone akan memaparkan mesej “Percaya komputer ini?” Teruskan dan sahkan mesej ini diikuti dengan melakukan pengesahan dua faktor jika perlu. IPhone kini kelihatan seperti pemacu kilat USB dalam Windows Explorer:

Gambar dari iphone auf pc 1

IPhone disambungkan ke PC melalui kabel USB dan kemudian muncul dalam Windows Explorer (kiri) / © NextPit

Langkah 2:

Untuk memindahkan imej dari iPhone ke PC melalui Windows Explorer, anda boleh memilih terus menu lungsur (di bar kiri) atau (klik dua kali) pada iPhone dalam Windows Explorer untuk membuka struktur fail dalam utama. tingkap:

Gambar dari iphone auf pc 2

Satu klik pada peranti dan anda akan mendapat akses kepada fail anda / © NextPit

Langkah 3:

Satu lagi klik akan mendedahkan folder DCIM pada iPhone. Folder ini mengandungi foto yang diambil dengan peranti atau, sebagai contoh, gambar yang disandarkan daripada WhatsApp:

Gambar dari iphone auf pc 3

Folder “DCIM” ialah tempat semua foto dalam iPhone anda disimpan. / © NextPit

Langkah 4:

Seperti yang anda lihat dalam contoh di bawah, kini terdapat lebih banyak folder untuk ditangani. Bergantung pada bilangan folder yang telah dibuat pada iPhone, semua imej yang tersedia telah diisih. Dari sini, anda boleh memilih keseluruhan folder atau foto tunggal dan sama ada salin dan tampalnya ke komputer anda atau klik kanan dan pilih “Salin ke PC”.

Gambar dari iphone auf pc 4

Dengan Ctrl+A semua imej boleh dipilih dan dialihkan ke folder pada cakera keras atau SSD. / © NextPit

2. Pindahkan foto ke PC Windows anda melalui iCloud

Jika anda menyandarkan foto anda pada iPhone ke iCloud, anda boleh mengaksesnya dengan mudah melalui penyemak imbas anda.

Langkah 1:

Pada www.icloud.com setiap pengguna Apple iCloud boleh log masuk dengan ID Applenya dan mengakses fail masing-masing. Buka tapak web iCloud dan masukkan ID Apple dan kata laluan anda:

Gambar dari iphone auf pc 5

Anda juga boleh mengakses iCloud daripada pelayar Internet anda / © NextPit

Langkah 2:

Jika anda mendayakan pengesahan dua faktor, anda perlu menggunakan peranti Apple yang lain untuk menjana kod yang diperlukan pada ketika ini. Selepas itu, ikon Apple yang biasa akan muncul dalam penyemak imbas. Foto-foto terletak dalam folder dengan ikon biasa:

Gambar dari iphone auf pc 6

Untuk mengakses foto anda, pilih ikon foto / © NextPit

Langkah 3:

Dengan mengklik pada aplikasi foto dalam penyemak imbas, imej boleh dipindahkan dari iPhone ke PC. Di samping itu, item dan kegemaran yang dipadam baru-baru ini juga boleh dipaparkan. Folder foto juga boleh dicari dan dimuat turun dengan cepat daripada menu lungsur di sebelah kiri.

Gambar dari iphone auf pc 8

Kini imej boleh disimpan dengan klik kanan. / © NextPit

 • How untuk membuat sandaran iPad atau iPhone anda melalui iCloud

3. Lihat dan muat turun foto iPhone melalui aplikasi dalam penyemak imbas anda

Adakah anda tahu bahawa terdapat aplikasi dalam Apple App Store yang membolehkan anda mengakses foto anda hanya dengan mengakses pelayar anda dan menaip alamat pelayan? Aplikasi percuma yang dikenali sebagai “WIFIAlbumFree” membolehkannya. Ia berfungsi seperti ini:

Langkah 1:

Muat turun aplikasi percuma WIFIPercuma Album daripada Apple App Store. Pastikan iPhone dan PC disambungkan ke rangkaian WiFi yang sama. Sekarang buka apl iPhone dan telefon pintar anda menjadi pelayan web:

aplikasi percuma iphone wifialbum

Apl iPhone menjana alamat IP yang boleh anda gunakan untuk mengakses foto dalam penyemak imbas anda / © NextPit

Langkah 2:

Buka penyemak imbas pilihan anda, contohnya Firefox atau Chrome, dan masukkan alamat IP dalam medan URL seperti yang ditunjukkan. Sekarang semua foto dan folder pada iPhone anda akan dipaparkan dalam penyemak imbas dan anda boleh menyemak imbas folder dan memuat turun imej secara individu atau kolektif.

Gambar dari iphone auf pc 9

Anda boleh memuat naik dan memuat turun foto pilihan anda / © NextPit

Bonus: Pasang iTunes pada Windows untuk memindahkan foto dari PC ke iPhone

Seperti yang dinyatakan pada mulanya, pengguna komputer Windows masih boleh menggunakan iTunes lama yang baik untuk menyegerakkan foto ke PC pada tahun 2020. Pengguna Mac, sebaliknya, perlu melaksanakan semua pengurusan fail dalam Pencari mereka. Di sinilah juga sandaran iPhone dibuat. Kandungan muzik dan penstriman boleh didapati dalam apl baharu yang berasingan. Jika anda ingin menggunakan iTunes pada Windows, anda hanya boleh menyegerakkan foto anda antara iPhone dan PC, tetapi tidak mengakses folder foto tertentu untuk dieksport ke tempat lain.

Segerakkan foto pada iPhone dan PC – begitulah cara ia berfungsi:

Langkah 1:

Untuk memindahkan foto dari PC ke iPhone dan menyegerakkan fail, anda mesti memuat turun aplikasi Apple terlebih dahulu. Kami memaut terus ke pelayan muat turun Apple di sini:

Bagaimanakah saya boleh mengetahui sama ada saya menggunakan versi Windows 32- atau 64-bit?

Ia mudah. Biasanya, sistem pada masa kini hanya menggunakan seni bina 64-bit. Untuk mengetahui versi Windows yang dipasang pada komputer anda, ikuti langkah berikut:

 1. Klik pada Mula (ikon Windows)
 2. Masukkan “Sistem” dalam medan carian
 3. Klik pada “Maklumat Sistem”
 4. Klik pada “Ringkasan Sistem”
 5. Di bawah “Jenis Sistem” anda akan dapat melihat sama ada ia adalah 64-bit atau 32-bit

Langkah kedua:

Selepas memuat turun iTunes, mulakan proses pemasangan. Selepas itu, anda boleh log masuk menggunakan Apple ID anda. Sambungkan iPhone ke PC melalui kabel USB. iPhone kemudiannya akan muncul sebagai peranti dalam lajur di sebelah kiri. Di bawah “Foto” terdapat tanda semak yang menyediakan pilihan untuk “Segerakkan foto”. Di sini, anda boleh memilih foto yang harus disegerakkan antara PC dan iPhone.

Dalam beberapa hari akan datang, saya bercadang untuk menulis masalah iPhone yang paling biasa dan penyelesaiannya untuk anda. Ini bermakna saya akan membiasakan diri dengan masalah yang cenderung timbul di bawah penggunaan harian. Adakah anda mempunyai sebarang masalah atau soalan yang boleh saya susun dan buat panduan? Beritahu saya dalam komen atau tulis mesej kepada saya.