Bagaimana untuk mendapatkan Cape di Minecraft

5

Jubah lazimnya digunakan sebagai simbol keunggulan dalam komik, filem, dan penggandaan. Sehelai pakaian ini dikagumi oleh wira-wira dan ahli silap mata (walaupun penjahat super, Dracula, dan makhluk lain yang tidak menyenangkan mungkin memakainya juga). Minecraft membenarkan pemain memakai pelbagai jubah.

Sama ada matlamat anda untuk cosplay Zorro atau mendapatkan item yang jarang berlaku, kami di sini untuk menerangkan cara melakukannya.

Pemain Minecraft boleh mendapatkan jubah untuk wang dan percuma. Dalam bahagian ini, kami akan berkongsi tiga kaedah berbeza untuk memperoleh satu.

Cara Mendapatkan Cape di Minecraft Java

Pindahkan Akaun Anda untuk Mendapatkan Cape

Baru-baru ini, pemaju Minecraft mengeluarkan notis untuk pemain Edisi Java. Semua akaun Mojang perlu dipindahkan ke akaun Microsoft. Keperluan ini berkaitan dengan sebab keselamatan dan wajib, walaupun tarikh sebenar tempoh penghijrahan berakhir masih belum diketahui. Jika pemain gagal mengalihkan akaun, mereka tidak akan dapat memainkan Edisi Java lagi.

Syukurlah, proses ini tidak mengubah apa-apa tentang permainan. Tambahan pula, setiap pemain mendapat tanjung percuma untuk usaha mereka. Berikut ialah cara untuk memindahkan akaun Mojang anda ke Microsoft:

 1. Jalankan Pelancar Minecraft atau log masuk ke Minecraft.net dengan akaun Mojang anda.
 2. Anda sepatutnya melihat jemputan untuk berhijrah; klik padanya.
 3. Buat akaun Microsoft baharu atau log masuk dengan yang sedia ada.
 4. Buat akaun Xbox.com. Anda tidak perlu memiliki Xbox untuk melakukan ini.
 5. Sahkan penghijrahan akaun Mojang anda.
 6. Sekarang, apabila anda log masuk ke minecraft.net dan pergi ke halaman menukar kulit, anda sepatutnya melihat tanjung baharu dalam pilihan kulit anda.

Gunakan Mod untuk Mendapatkan Cape

Walaupun pemain boleh mendapatkan jubah percuma dalam Minecraft Java Edition, tidak banyak perkara lain yang boleh anda lakukan untuk mendapatkan jubah anda sendiri dalam permainan. Walau bagaimanapun, anda boleh mendapatkan pelbagai jubah menggunakan mod, tetapi pemain lain hanya akan melihatnya jika mereka mempunyai mod yang sama. Jika anda ingin mendapatkan jubah atas sebab peribadi dan bukannya untuk menunjuk-nunjuk, walaupun, ia patut dicuba. Berikut ialah beberapa mod terbaik yang membolehkan anda memakai jubah dalam Minecraft Java:

 1. Mod Cape Lanjutan. Minecraft Forge diperlukan untuk pemasangan. Untuk menetapkan tanjung, tekan kekunci C dan masukkan URL tanjung yang anda inginkan. Sebarang URL akan berfungsi selagi ia berakhir dengan “.png.” Anda juga boleh menambah jubah tersuai.
 2. Mod Optifine. Objektif utama mod ini ialah pengoptimuman permainan dan rangsangan FPS. Pemain juga boleh menambah jubah pada kulit mereka. Pemain lain tidak akan melihatnya, tetapi pilihan ini bagus untuk penstriman.

Beli Cape di Minecraft Marketplace

Satu kaedah lain untuk mendapatkan tanjung adalah melalui Minecraft Marketplace. Tapak ini membenarkan anda membelanjakan minecoin untuk membeli peta, kulit, mod dan banyak lagi barangan hebat untuk Minecraft Bedrock. Sesetengah kulit juga datang dengan jubah. Malangnya, anda perlu membelanjakan sedikit wang untuk mendapatkannya.

Bagaimana untuk Memuat naik Kulit ke Minecraft

Mungkin anda tidak cuba memakai jubah pada watak anda, tetapi anda mahu menukar kulit Minecraft anda. Nasib baik, ia adalah proses yang agak mudah.

 1. melawat Pasaran Minecraft atau mana-mana tapak lain yang anda suka dan semak imbas untuk kulit yang anda suka. Muat turun ke peranti anda.
 2. Log masuk ke Minecraft.netdan klik Tukar Kulit di bawah Minecraft: Edisi Java.
 3. Tatal ke bawah dan klik Pilih Fail dalam bahagian Muat Naik Custom Skin.
 4. Pilih fail kulit .png anda dan kemudian klik butang Muat Naik.
 5. Laman web akan menyegarkan, dan watak anda akan kelihatan berpakaian dalam kulit baharu. Apabila anda melancarkan permainan, watak itu akan kelihatan seperti kulit baharu yang anda muat naik.

Edisi Java lwn. Batuan Dasar

Minecraft Java dan Bedrock Editions berbeza dengan ketara. Apabila bercakap tentang tanjung, setiap satu mempunyai kebaikan dan keburukan. Walaupun lebih banyak kulit cape tersedia dalam talian untuk Bedrock Edition, Java membenarkan lebih banyak pilihan penyesuaian cape. Lebih banyak mod tersedia untuk Java, dan ia biasanya lebih mudah dipasang. Selain itu, seperti yang dinyatakan dalam bahagian sebelumnya, pemain Edisi Java kini boleh menerima tanjung percuma untuk memindahkan akaun Mojang mereka ke akaun Microsoft. Secara keseluruhannya, jubah cukup dikawal dalam Minecraft. Dalam edisi Java, anda boleh mendapatkan capes daripada memindahkan akaun anda atau menghadiri acara khas seperti MineCon. Edisi batuan dasar mempunyai sedikit kebebasan; walaupun, anda masih perlu melalui Microsoft’s Minecraft Marketplace.

Soalan Lazim

Bolehkah saya membuat jubah dalam Minecraft?

Tidak. Anda tidak boleh membuat jubah dalam permainan. Walau bagaimanapun, jika anda berminat untuk mencipta jubah anda sendiri, banyak tapak dalam talian membenarkan pemain mencipta jubah tersuai dan memuat turunnya secara percuma. Salah satu laman web ini ialah Minecraftcapes.net. Dengan alat editor cape, anda boleh membuat cape dengan sebarang reka bentuk dalam beberapa minit. Ikut arahan di bawah:

1. Klik segi empat tepat merah besar untuk memilih warna.

2. Klik kiri di mana-mana sahaja pada templat tanjung untuk mewarna kawasan itu. Anda juga boleh menahan klik kiri sambil menggerakkan tetikus anda untuk mewarna kawasan yang diperlukan dengan lebih cepat.

3. Klik kanan untuk memadam kawasan yang diperlukan.

4. Campurkan warna dan lukis corak mengikut kehendak anda. Setelah selesai, klik Muat turun.

5. Muat naik jubah tersuai anda ke Minecraft.net untuk menyapu kulit.

Sesetengah mod, seperti Optifine untuk Minecraft Java Edition, juga mempunyai editor cape.

Adakah terdapat kaedah yang boleh saya gunakan untuk mendapatkan jubah percuma?

Walaupun anda boleh membeli kulit caped pra-dibuat, semua kaedah mendapatkan jubah dalam Minecraft yang diterangkan dalam bahagian sebelumnya adalah percuma. Pemain Edisi Java boleh mendapatkan tanjung percuma untuk memindahkan akaun Mojang mereka. Kedua-dua pemain Java dan Bedrock Edition boleh mencipta reka bentuk jubah tersuai dan memuat naiknya ke Minecraft.net, tanpa kos. Kebanyakan mod juga tidak memerlukan pemain membayar apa-apa untuk menggunakannya. Dalam erti kata lain, jubah dalam Minecraft bukanlah sejenis sekeping mewah yang hanya tersedia untuk golongan bangsawan.

Berpakaian untuk Menarik

Seperti yang anda lihat, mendapatkan jubah di Minecraft agak mudah. Perkara terbaik ialah, sama seperti bangunan, anda boleh menggunakan imaginasi anda sepenuhnya apabila mencipta pakaian anda. Dapatkan tanjung percuma untuk memindahkan akaun Mojang anda, atau buat reka bentuk yang unik sendiri dan terus bersinar. Mudah-mudahan, kemas kini permainan yang akan datang akan menambah baik grafik cape dalam Edisi Bedrock untuk pengalaman pengguna yang lebih baik.

Apakah pasaran kulit Minecraft kegemaran anda? Kongsikan pengalaman anda di ruangan komen di bawah.