Bagaimana Untuk Mengalih Keluar Latar Belakang dalam CapCut

5

Kadangkala, anda memerlukan alat pengeditan pantas untuk membuat perubahan saat akhir pada video anda. Masukkan CapCut – aplikasi yang boleh mengalih keluar latar belakang daripada semua projek anda. Ini menjadikannya penyelesaian yang mudah untuk menyesuaikan projek anda untuk pelbagai platform media sosial. Walau bagaimanapun, anda mungkin menghadapi masalah mencari pilihan ini dan ciri lain.

Dalam artikel ini, kami akan menunjukkan kepada anda cara mengalih keluar latar belakang dengan CapCut.

Hilang Latar Belakang Video Anda dengan Capcut

CapCut menawarkan ciri penyuntingan video yang meluas pada desktop atau telefon pintar anda. Untuk mengalih keluar latar belakang, ikuti langkah berikut:

 1. Lancarkan aplikasi dan ketik pada pilihan “Projek Baharu”. CapCut akan mengarahkan anda ke galeri anda.
 2. Pilih gambar atau video baharu. Ini bukan video yang anda ingin edit tetapi latar belakang yang unik.
 3. Dari bahagian bawah antara muka, pilih “Tindan” dan kemudian ketik “Tambah Tindanan.”
 4. Setelah video dimuat naik, pilih “Alih Keluar Latar Belakang” di bahagian bawah antara muka.
 5. Simpan video anda dan eksport untuk kegunaan kemudian.

CapCut kini telah menubuhkan latar belakang baharu untuk video tersebut. Anda mungkin mahu menggunakan latar belakang kosong atau latar belakang hitam atau putih biasa. Ini juga merupakan peluang yang baik untuk menambah personaliti tambahan pada video anda dengan bermain dengan pilihan latar belakang dan gambar yang berbeza.

Cara Menggunakan CapCut untuk Media Sosial

CapCut mungkin bukan aplikasi penyuntingan video yang paling maju di luar sana. Namun, ia sememangnya mudah untuk menyiarkan video media sosial. Itulah sebabnya ia mempunyai banyak pilihan sedia untuk mengurangkan masa penyuntingan. Walau bagaimanapun, terdapat beberapa peraturan yang perlu diikuti untuk hasil yang optimum:

 • Gunakan nisbah aspek yang betul untuk video anda. Pemformatan video ialah pra-syarat untuk video berkualiti tinggi di media sosial. Video dengan nisbah bidang yang salah boleh memanjangkan kandungan dan kehilangan keterlihatan. Pastikan anda menggunakan nisbah bidang yang dicadangkan oleh platform. Sebagai contoh, Instagram mengesyorkan Reels berada dalam dimensi 9:16 atau mod potret standard. CapCut menyokong pelbagai perubahan nisbah aspek di seluruh papan.
 • Laraskan asas. Video yang lusuh, berbutir dan gelap boleh mengurangkan jangkauan dan penglibatan. Main dengan kawalan kecerahan, ketepuan dan kontras terbina dalam pada apl CapCut untuk menjadikan video anda lebih menarik kepada khalayak yang lebih luas.
 • Jadikan video anda lebih berkualiti. CapCut membolehkan anda menatal melalui peluncur resolusi video yang cekap untuk melaraskan kualiti video anda. Ciri ini berguna kerana kebanyakan platform media sosial hanya mengesyorkan memuat naik video dalam 1080p.
 • Pergi lebih jauh dalam projek anda. Selain itu, CapCut akan membenarkan anda menambahkan muzik pada video anda bersama pelekat, kapsyen dan teks malah menukar masa video. Anda tidak perlu menggunakan setiap pilihan yang tersedia, tetapi pertimbangkan cara ciri ini akan meningkatkan kualiti video anda.

Cara Berkongsi Projek CapCut Anda Dengan Dunia

Sebaik sahaja anda selesai mengalih keluar latar belakang dan membuat pengeditan pada video anda, tiba masanya untuk berkongsinya pada platform media sosial yang anda inginkan. Sudah tentu, anda boleh menyimpan projek anda secara kekal dan melakukannya secara manual. Tetapi CapCut mempunyai cara yang menjimatkan masa untuk berbuat demikian.

Begini cara ia dilakukan pada peranti Android atau iOS:

 1. Selepas mengedit projek anda, ketik butang eksport di sudut kanan skrin. Ikon ialah anak panah yang mengarah ke atas.
 2. Menu kecil akan muncul pada antara muka. Anda boleh memilih daripada pelbagai platform media sosial untuk perkongsian. Pastikan anda memuat turun apl pada peranti anda untuk melihat hasilnya kemudian.

Prosesnya sedikit berbeza untuk versi desktop:

 1. Selepas mengedit projek anda, gerakkan kursor ke pilihan yang mengatakan “eksport,” di sebelah ikon tetingkap minimumkan pada skrin anda.
 2. Menu akan muncul. Pastikan anda memasukkan sebarang perubahan atau spesifikasi yang diperlukan. Pilih “Eksport” sekali lagi.
 3. Menu baharu akan memberi anda pelbagai pilihan untuk dipilih. Anda juga boleh menambah akaun media sosial lain jika pilihan anda tiada dalam senarai.

Perkara yang Perlu Dilakukan jika Video CapCut Anda Tidak Akan Mengeksport

CapCut mungkin enggan mengeksport atau menyimpan video anda dalam keadaan tertentu. Ini boleh mengecewakan jika anda telah meluangkan sedikit masa mengeditnya hanya untuk menerima mesej ralat. Nasib baik, terdapat beberapa perkara yang boleh anda lakukan untuk menyelesaikan masalah ini dan mula menyiarkan projek anda.

Selalunya, jenis ralat ini mungkin disebabkan oleh memori yang tidak mencukupi pada peranti anda. Berikut adalah beberapa cara untuk mengatasinya:

 • Matikan sebarang apl yang berjalan di latar belakang peranti anda. Jika memori anda hampir penuh, menutup aplikasi tambahan akan membolehkan CapCut mengeksport video anda.
 • Padamkan fail sampah yang tidak perlu daripada galeri anda dan nyahpasang apl yang tidak berguna. Banyak aplikasi dan fail tidak penting boleh memakan memori berharga yang anda perlukan untuk projek anda. Tidak perlu keluar dari aplikasi; meminimumkannya sambil mengalih keluar fail lain.

Dalam kes lain, masalah dengan CapCut mungkin semudah sambungan internet yang rosak. Tanpa sambungan yang kuat, apl mungkin menghadapi masalah memuat naik ke platform lain. Cuba dan simpan video anda dalam galeri anda dan siarkan secara manual setelah anda memulihkan sambungan peranti anda dengan betul.

Soalan Lazim

Bolehkah saya mengedit foto saya dengan CapCut juga?

CapCut membenarkan anda mengedit imej. Anda juga boleh menggunakan ciri untuk menukar gambar menjadi video.

Adakah saya perlu membayar untuk ciri latar belakang penyingkiran pada Capcut?

Tidak, aplikasi CapCut adalah percuma untuk dimuat turun dan digunakan. Anda tidak akan menemui sebarang caj tersembunyi dengan menggunakan tindanan atau mengalih keluar alat latar belakang.

Bolehkah saya menggunakan CapCut untuk mengedit video saya secara profesional?

Kekuatan utama CapCut adalah kemudahannya. Ia membolehkan anda menggunakan banyak alat mudah untuk menyiarkan projek anda di media sosial. Walau bagaimanapun, ia bukan pilihan terbaik untuk penyuntingan video profesional, kerana ini memerlukan teknologi yang lebih maju.

Memotong Latar Belakang

Capcut menawarkan banyak ciri mudah untuk memudahkan penyuntingan video. Apabila mengalih keluar latar belakang, anda memerlukan gambar atau video kosong sedia dalam galeri anda. Anda kemudian boleh menggunakan ciri tindanan untuk mengedit latar belakang projek anda. Ini hanyalah satu alat yang Capcut tawarkan. Lain termasuk menambah muzik, melaraskan kecerahan, menulis kapsyen dan menukar masa video.

Adakah anda merasa mudah untuk mengalih keluar latar belakang menggunakan CapCut? Bagaimana pula dengan mengeksport ke platform media sosial? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.