Bagaimana untuk mengeluarkan kad SIM daripada telefon Samsung

6

Adakah anda tidak pasti tentang bermain-main dengan perkakasan telefon Samsung anda untuk mengeluarkan kad SIM? Kamu tidak keseorangan. Kebanyakan orang berasa selesa menggunakan aplikasi yang kompleks tetapi takut mengasingkan perkakasan kerana mereka takut merosakkan peranti mereka dan mungkin membatalkan jaminan mereka.

Nasib baik, model Samsung mesra pengguna, dan anda tidak memerlukan pengetahuan teknologi tahap tinggi untuk mengeluarkan kad SIM. Teruskan membaca untuk mengetahui lebih lanjut.

Cara Mengeluarkan Kad SIM Dari Telefon Samsung Galaxy

Jika anda berfikir tentang menjual telefon Samsung Galaxy S anda dan bertukar kepada model baharu, anda harus mempertimbangkan untuk mengalih keluar kad SIM peranti, yang boleh mengandungi data peribadi.

Kad SIM (Modul Identiti Pelanggan) mengandungi maklumat unik yang membantu mengenal pasti peranti mudah alih yang berkaitan pada rangkaian selular. Selepas mengalih keluar kad, anda boleh melindungi kunci pelanggan anda dan menjual telefon tanpa menjejaskan data peribadi.

Telefon Samsung Galaxy S serasi dengan kad standard bersaiz penuh. Oleh itu, mengalih keluar kad adalah agak mudah.

 1. Tanggalkan penutup belakang perlahan-lahan. (Cari takuk kecil di sisi telefon yang boleh anda gunakan untuk melonggarkan penutup.)
 2. Keluarkan bateri perlahan-lahan untuk mendedahkan kad SIM.
 3. Tolak jari anda ke dalam kad dan luncurkannya keluar dari slotnya. Sesetengah slot dimuatkan dengan spring, jadi anda mungkin perlu menolak kad dengan kuku anda untuk membantunya keluar dari dulang.

Jika anda sudah mempunyai kad gantian, anda boleh memasukkannya ke dalam telefon Galaxy S anda dalam masa yang singkat.

 1. Tanggalkan penutup dan bateri.
 2. Pastikan slot SIM bersih dan perlahan-lahan tetapkan kad baharu pada tempatnya dengan sesentuh emas menghadap ke bawah.
 3. Kembalikan bateri ke slotnya supaya sesentuhnya sepadan dengan serampang dalaman.
 4. Selepas menjajarkan penutup dengan kamera, tolak ke bawah pada tepi untuk mengunci penutup pada tempatnya.

Telefon yang berbeza mengambil kad bersaiz berbeza. Jika anda mengalami kesukaran mengeluarkan kad semasa, ia mungkin tidak sesuai dengan slotnya. Dalam kes itu, jangan paksa keluar; hubungi pembekal khidmat anda untuk mendapatkan bantuan.

Jangan lupa untuk sentiasa mematikan telefon anda sebelum menanggalkan penutupnya untuk mengelakkan kerosakan jangka panjang.

Sebagai peraturan, mengalih keluar SIM daripada telefon anda sudah cukup untuk memisahkan peranti daripada pembekal perkhidmatan selular. Tetapi jika anda pelanggan Verizon, anda harus menghubungi pasukan sokongan syarikat dan meminta mereka mengalih keluar telefon daripada akaun anda. Verizon mengaitkan telefon pintar CMDA kepada perkhidmatannya dengan pengecam peralatan mudah alih (MEID), bukan kad SIM.

Sebelum menghubungi perkhidmatan pelanggan, anda perlu mendapatkan semula MEID telefon anda. Ikuti langkah di bawah untuk berbuat demikian:

 1. Buka apl Tetapan dan pilih pilihan “Perihal Telefon”.
 2. Navigasi ke “Status” untuk melihat maklumat ini.

Jika, atas sebab tertentu, anda tidak boleh menghidupkan peranti anda, jangan risau. Anda masih boleh mendapatkan semula MEIDnya.

 1. Tanggalkan penutup belakang telefon dan keluarkan bateri.
 2. Cari pelekat di hujung bawah petak bateri.

Pelekat mengandungi maklumat yang berkaitan tentang peranti anda, termasuk pengecam peralatan dan nombor sirinya.

Ambil perhatian bahawa Verizon akan menghentikan rangkaian CMDAnya pada tahun 2023.

Cara Mengeluarkan Kad SIM Dari Telefon Samsung Galaxy S2

Adakah anda sedang mempertimbangkan untuk menukar kepada telefon pintar baharu? Sebelum menjual Samsung Galaxy S2 anda, anda perlu mengeluarkan kad SIMnya untuk melindungi maklumat peribadi anda. Kebanyakan pengguna tidak mengalami kesukaran untuk menyelesaikan tugasan.

 1. Cari tab di sisi telefon dan gunakannya untuk menanggalkan penutup belakang.
 2. Cari segi empat tepat putih kecil berhampiran petak bateri – itu kad SIM anda.
 3. Tekan kad dengan jari anda dan gerakkannya ke kiri sehingga permukaannya tidak menyentuh dulang logam.

Jika anda ingin menukar nombor anda, memasukkan kad baharu adalah sama mudah.

 1. Selepas menanggalkan penutup, periksa dulang SIM untuk memastikan ia bersih.
 2. Letakkan kad di sebelah dulangnya dan luncurkannya perlahan-lahan ke arah slot sehingga ia muncul di tempatnya.

Mereka yang bergelut untuk mengeluarkan kad SIM harus menghubungi pembekal selular untuk mendapatkan bantuan. Ia mungkin tersangkut di dalam dulang dan cuba mencontengnya boleh merosakkan telefon.

Ingat untuk mematikan telefon Samsung anda sebelum mengeluarkan atau memasukkan kad.

Perkara lain yang perlu dipertimbangkan oleh pelanggan Verizon ialah pengecam peralatan mudah alih (MEID) telefon mereka. Nombor ini membolehkan Verizon mengenal pasti telefon pintar Samsung CMDA anda pada rangkaian selularnya. Jadi, jika anda ingin menukar pembekal, anda perlu mencari nombor ini, selain mengeluarkan kad SIM.

Begini cara anda boleh mencari MEID telefon anda.

 1. Pergi ke apl Tetapan dan pilih “Perihal Telefon.”
 2. Anda sepatutnya melihat MEID Samsung anda di bawah “Status”.

Jika anda telah kehabisan bateri telefon anda dan tidak menemui pengecas, anda boleh mencari MEIDnya pada perkakasan. Ikuti langkah di bawah untuk berbuat demikian:

 1. Cari lekukan kecil di sisi telefon pintar anda.
 2. Masukkan kuku anda ke dalam tab dan goyangkannya untuk melonggarkan penutup belakang.
 3. Keluarkan penutup perlahan-lahan dan keluarkan adunan dari petaknya.
 4. Periksa butang slot bateri untuk mencari pelekat kecil.

Pelekat itu membawa maklumat yang membantu mengenal pasti telefon anda, termasuk MEIDnya.

Sebaik sahaja anda mempunyai maklumat ini, anda boleh menghubungi pasukan perkhidmatan pelanggan Verizon dan meminta mereka mengalih keluar telefon daripada akaun pengguna anda.

Perlu diingat bahawa Verizon akan menghentikan perkhidmatan CMDAnya pada tahun 2023.

Cara Mengeluarkan Kad SIM Dari Telefon Samsung Galaxy S22

Walaupun pembawa telah mula lebih cenderung kepada eSIM, telefon pintar masih disertakan dengan kad tradisional. Lembaran nipis membolehkan pengguna menukar pembekal perkhidmatan dan peranti dengan cepat.

Model perdana terbaharu Samsung, telefon Galaxy S22, hadir dengan alat pelepasan yang “Mempermudahkan” mengeluarkan kad SIM. Jika anda tidak menemui alat ini, klip kertas akan membantu anda mengeluarkan dulang kad SIM. Gerakkan tangan anda perlahan-lahan untuk mengelakkan telefon daripada tercalar apabila menggunakan jarum atau klip.

Samsung Galaxy S22 menampilkan binaan moden, dan anda akan menemui dulang SIM di sebelah port pengecasan.

Begini cara anda boleh mengalih keluar kad SIM daripada model ini:

 1. Matikan telefon.
 2. Cari lubang lontar di sisi peranti.
 3. Masukkan alat eject atau klip kertas ke dalam lubang dan tolak dengan berhati-hati sehingga anda mendengar bunyi klik yang lemah. Dulang akan terkeluar dari telefon.
 4. Perlahan-lahan keluarkan dulang dari bingkai.

Jika anda terlupa untuk mematikan telefon anda, anda akan menerima mesej bahawa kad SIM telah dialih keluar. Ia akan hilang selepas anda memasang semula kad.

Apabila memasukkan kad baharu, ingatlah untuk menyusunnya dengan betul, dengan sesentuh emas menghadap ke atas.

Cara Mengeluarkan Kad SIM Dari Telefon Flip Samsung

Jika telefon Samsung Galaxy Z Fold 2 anda menghadapi masalah sambungan rangkaian, anda mungkin menyelesaikannya dengan menukar kad SIM.

Anda akan menemui dulang SIM pada sisi bingkai paparan hadapan. Anda tidak memerlukan alat khas untuk tugas ini, tetapi anda harus menggunakan alat eject yang disertakan dengan telefon pintar anda. Klip kertas yang bengkok akan berfungsi jika anda tidak mempunyai alat eject. Begini cara anda boleh mengalih keluar kad SIM daripada telefon selak anda:

 1. Matikan Galaxy Z Fold 2 anda.
 2. Cari lubang lontar dalam bingkai luar telefon.
 3. Tolak alat eject atau klip kertas bengkok ke dalam lubang.
 4. Selepas dulang keluar dari telefon, keluarkannya dengan berhati-hati.
 5. Keluarkan kad dari dulang.

Cara Mengeluarkan Kad SIM Dari Telefon Samsung J3

Mengalih keluar kad SIM daripada telefon Samsung J3 anda boleh membantu menyelesaikan ralat pengaktifan dan sambungan penyemak imbas.

Matikan peranti sebelum cuba mengeluarkan kad. Mengeluarkan kad semasa telefon beroperasi boleh mengakibatkan kerosakan yang tidak boleh diperbaiki. Langkah-langkah di bawah akan membimbing anda melalui proses:

 1. Matikan telefon.
 2. Gunakan takuk di tepi kiri atas untuk mengangkat dan mengeluarkan penutup belakang.
 3. Masukkan kuku jari di takuk di bahagian bawah petak bateri dan keluarkan bateri dengan perlahan.
 4. Luncurkan kad keluar dari dulangnya perlahan-lahan.

Luncurkan sahaja

Walaupun banyak penyedia perkhidmatan selular telah mula menawarkan pilihan eSIM, tidak mungkin kad tradisional akan menjadi usang. Lagipun, mereka membenarkan anda menukar pembawa dan peranti dalam beberapa minit sahaja. Walaupun Samsung menawarkan model telefon pintar yang tidak terkira banyaknya, mengalih keluar kad SIM mereka adalah hampir sama untuk mereka semua. Anda boleh menyelesaikan tugas dengan hanya jari anda atau, dalam beberapa kes, dengan alat eject.

Pernahkah anda mengeluarkan kad SIM daripada telefon Samsung sebelum ini? Model yang mana itu? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.