Bagaimana untuk menonton MotoGP dan Formula 1 secara langsung, tanpa Sky

43

© Olena Yakobchuk / NextPit

Musim MotoGP dan Kejuaraan Dunia Formula 1 2019 akhirnya telah bermula dan peminat perlumbaan motor tidak sabar-sabar untuk menikmati semua perlumbaan di TV, telefon pintar dan tablet mereka. Walau bagaimanapun, memandangkan Sky dan BT Sport telah memperoleh hak eksklusif untuk perlumbaan ini di antara mereka, acara jenis ini hanya boleh dinikmati secara langsung di platform berbayar. Walau bagaimanapun, anda tidak sepatutnya membuang tuala itu. Terdapat beberapa cara alternatif untuk menonton.

Jalan pintas

Percuma untuk menyiarkan perlumbaan MotoGP untuk bukan pelanggan Sky dan BT Sport

Sekurang-kurangnya setakat MotoGP, BT Sport telah menyelesaikan masalah. Anda boleh BT Sports ke pakej BT Broadband sedia ada anda untuk tambahan enam quid sebulan, tetapi jika anda menggunakan penyedia lain untuk internet anda, perkara yang lebih sukar.

Nasib baik, anda tidak perlu membayar untuk menonton MotoGP, dengan syarat anda sanggup menunggu seketika. Quest TV telah berjaya mendapatkan perjanjian untuk menunjukkan perlumbaan pada hari Isnin selepas ia berlaku. Ia ditunjukkan pada pukul 6 petang dan 11 malam. Cuba elakkan mengetahui siapa yang menang untuk menjadikannya lebih menarik!

TV Quest tersedia di Freeview di saluran 37 dalam SD dan 114 dalam HD. Perlumbaan akan datang yang anda boleh nantikan adalah seperti berikut.

 • Itali, 2 Jun 2019
 • Sepanyol (Barcelona), 16 Jun 2019
 • Belanda, 30 Jun
 • Republik Czech, 4 Ogos 2019
 • Austria, 11 Ogos 2019
 • San Marino, 15 September 2019
 • Jepun, 20 Oktober 2019
 • Sepanyol (Valencia), 17 November 2019
tunjukkan 9781 2253651945743668

MotoGP di Quest adalah percuma tetapi tertangguh. / © Quest TV

Terus semua kaum tanpa langganan Sky

Eurosport Deutschland

Bagi mereka yang memiliki hidangan atau juggle dengan TV satelit, alternatif yang sah diwakili oleh Eurosport Deutschland, yang selama beberapa tahun telah menjadi titik rujukan untuk semua peminat separuh Eropah, terima kasih kepada kualiti videonya yang tinggi.

logo esp dan baru

Eurosport Deutschland ialah alternatif yang sah untuk mereka yang memiliki hidangan satelit. / © Eurosport

Untuk menerima isyarat saluran Jerman, hanya halakan hidangan satelit anda ke satelit Astra (19.2° Timur). Biasanya, hidangan berorientasikan satelit HotBird (13° Timur), jadi berhati-hati. Selain itu, anda perlu menetapkan ciri berikut pada penyahkod anda:

 • Kekerapan 12226 MHz
 • Polarisasi mendatar
 • Kadar simbol 27500
 • Fec 3/4
 • Modulasi QPSK

RTL Jerman

Sama seperti kaedah di atas untuk Eurosport, perkara yang sama boleh dilakukan untuk RTL Germany. Saluran percuma ke udara juga menunjukkan perlumbaan Formula 1 secara langsung. Kualitinya tidak setinggi di Eurosport, dan anda perlu bersabar dengan ulasan Jerman. Sebagai alternatif, anda boleh meredamkan TV dan mendengar ulasan langsung di radio. Anda perlu menghalakan hidangan satelit anda ke 19° Timur untuk masuk dengan peluang untuk mengambil isyarat.

Siaran langsung

Pas MotoGP

VideoPass ialah platform video rasmi MotoGP di mana anda boleh melihat semua perlumbaan, kelayakan dan ujian kelas MotoGP, Moto2, Moto3 dan MotoE, tetapi juga sidang akhbar dan pembentangan pramusim. Semua ini, LIVE dan atas permintaan melalui aplikasi rasmi MotoGP.

Anda boleh membeli pelbagai jenis langganan VideoPass. Berikut adalah harga masing-masing bersama-sama:

 • VideoPass musim 2019 kepada 139.99 euro
 • VideoPass musim 2019 dalam 4 ansuran bulanan daripada 35.99 euro
 • VideoPass Bulanan pada 19.99 euro
 • VideoPass untuk setiap acara pada 9.99 euro

Sky Go

Bagi mereka yang tidak berpeluang mengikuti Grand Prix MotoGP di TV, Sky menawarkan peluang untuk menonton perlumbaan secara live streaming di SkyGo, perkhidmatan dalam talian platform satelit. Untuk menggunakan SkyGo anda mesti menjadi pelanggan Sky dan menggunakan salah satu peranti yang disokong (komputer, telefon pintar dan tablet). Apl SkyGo tersedia di Google Kedai mainan. SkyGo menyokong sehingga tiga peranti pada satu masa, jadi jika anda mengenali pelanggan Sky, anda boleh bertanyakan butiran log masuk mereka dengan baik…

Sekarang TV

Bagi mereka yang tidak mempunyai langganan Sky tetapi masih mahu menonton MotoGP atau Formula 1 tanpa menggunakan dekoder dan hidangan, anda boleh melanggan perkhidmatan Now TV, perkhidmatan atas permintaan yang dimiliki oleh Sky. Memilih tiket sukan (dari £7.99/hari atau £12.99/minggu) anda boleh menikmati penstriman acara sukan langsung terbaik pada PC, telefon pintar, tablet dan TV anda dengan memperbaharui langganan setiap bulan, tanpa sekatan tempoh dan tanpa penalti.

sukan tiket sekarang tv

Dengan tiket sukan Now TV anda boleh menonton semua acara sukan dalam penstriman. / © TV Sekarang

Kini TV juga menawarkan percubaan percuma 14 hari supaya anda boleh mencuba kualiti perkhidmatan dan hanya memutuskan kemudian sama ada untuk terus menggunakan perkhidmatan itu atau tidak. Kos Sukan Tiket TV SEKARANG adalah seperti berikut:

 • Tiket harian: £8.99
 • Tiket mingguan: £14.99
 • Tiket bulanan: £33.99
 • Pas mudah alih bulanan sahaja: £5.99

TV8

TV8 juga membenarkan anda menonton siaran langsung MotoGP dan Formula 1 secara percuma di laman webnya tanpa perlu mendaftar. Untuk mengikuti acara dalam penstriman langsung, anda perlu mengakses laman web TV8 dan tunggu saluran mula menstrim secara automatik dalam beberapa saat. Ia adalah saluran TV Itali jadi anda perlu menggunakan VPN dan sedikit Terjemahan Google untuk menavigasi diri anda – melainkan anda bercakap bahasa Itali!

 • Opera untuk Android dengan VPN bersepadu kini tersedia

Bagaimanakah anda mengikuti acara sukan seperti MotoGP dan Formula 1? Adakah anda mempunyai nasihat lagi untuk pembaca kami? Beritahu kami.