Bayar pada Jam Tangan anda: Gunakan Pembayaran Tanpa Sentuhan Google Wallet di Negara Ini

7
© NextPit

Google melancarkan Google Wallet bersama-sama dengan perkhidmatan Paynya ke lebih banyak negara tahun lepas. Walau bagaimanapun, keserasian ini kebanyakannya meliputi versi apl telefon pada Android, meninggalkan sokongan terhad untuk boleh pakai. Kini, mereka mengumumkan beberapa negara yang akan mendapat Google Pay dengan Wear OS. Di sinilah anda boleh menggunakan jam tangan anda untuk pembayaran tanpa sentuh.

Pembaikan besar telah berlaku dengan apl dompet khusus Google pada tahun 2022. Ia menjenamakan semula keseluruhan perkhidmatan ke dalam Google Wallet, tetapi ia mengekalkan kaedah pembayaran sebagai Google Pay. Ia juga menambah baik dompet digital untuk menampung pas digital, tiket, pas masuk, kunci maya dan ID di atas kad bank.

  • Jangan terlepas: Cara mengalih keluar pengebom foto daripada foto pada telefon Android atau iPhone anda

Jam tangan pintar Wear OS atau Android yang boleh menggunakan Google Wallet

Ciri ketik untuk bayar dalam Wallet tersedia untuk jam tangan pintar yang dijalankan pada sistem pengendalian Wear OS 2 atau Wear OS 3. Jam tangan bukan Android seperti Fitbit Sense 2 (ulasan) dan Versa 4 (ulasan) turut disertakan dengan Google Wallet. Perlu diingat bahawa menambah kad debit atau kredit yang disokong memerlukan telefon Android atau iPhone (Wear OS 2).

Anda boleh mengetahui daripada penjejak kami model jam tangan daripada pengeluar berbeza yang dikuasakan oleh Wear OS 3 Google.

Google Wallet digital

Google melancarkan apl Wallet yang serba baharu. / © Google

Negara dan wilayah mana Google Wallet dan Pay tersedia

Keluaran awal Google Wallet dan Pay dengan Wear OS dihadkan kepada negara utama seperti AS, UK dan beberapa negara Eropah. Google menambah tiga belas negara pada penghujung tahun 2022 dan hanya minggu ini mereka berkembang ke tiga lagi tempat untuk menjadikan sejumlah 60 negara disokong oleh penyelesaian pembayaran Google.

negara Google Wallet

USA UK Australia
Armenia Australia Austria
Azerbaijan Belgium Brazil
Bulgaria Kanada Chile
Costa rica Croatia Cyprus
Republik Czech Denmark Ecuador
Estonia Finland Perancis
Georgia Jerman Greece
Hong Kong Hungary Iceland
Ireland Israel Itali
Kazakhstan Kyrgyzstan Kuwait
Latvia Liechtenstein Lithuania
Luxembourg Malaysia Malta
Mexico Moldova Belanda
New Zealand Norway Poland
Portugal Qatar Romania
Serbia Singapura Slovakia
Slovenia Afrika Selatan Sepanyol
Switzerland Taiwan Thailand
Ukraine UAE Vietnam

Pernahkah anda mencuba menggunakan ketik-untuk-bayar pada jam tangan pintar anda? Adakah anda menganggap bahawa membayar melalui jam tangan anda lebih mudah berbanding dengan telefon? Kami tidak sabar-sabar untuk mendengar tentang pengalaman anda di bahagian komen.

Sumber:
Google