Beli telefon bimbit yang telah diperbaharui: Inilah perkara yang perlu anda perhatikan semasa membeli-belah

20
© NextPit

Anda telah terjumpa tawaran yang diperbaharui di web dan tertanya-tanya mengapa tawaran itu sangat murah? Nah, kerana ia adalah produk terpakai yang diperbaharui yang dijual semula dengan jaminan baharu. Dengan sedikit pengetahuan terdahulu, anda boleh dengan mudah menganggarkan sama ada produk yang dibeli akan memenuhi jangkaan anda. Selamat datang ke panduan kami yang diperbaharui untuk telefon pintar dan teknologi.

Seperti yang anda boleh baca dalam jadual kandungan, kami menjelaskan soalan yang paling penting tentang pembelian yang diperbaharui dalam artikel ini. Sudah tentu, kami juga ingin tahu tentang pengalaman anda dengan pembelian terpakai yang diperbaharui. Jangan ragu untuk berkongsi dengan kami dalam ulasan dan kami akan memasukkan cadangan anda dalam artikel ini.

Apakah kelebihan yang diperbaharui berbanding yang baru dan terpakai?

Mari kita mulakan dengan soalan yang paling penting: Mengapa saya perlu memilih produk yang diperbaharui? Mari kita bandingkan dengan dua pilihan pembelian standard di web:

Kelebihan berbanding membeli baru

Kelebihan terbesar produk yang diperbaharui sudah tentu ia lebih murah berbanding yang baru. Bergantung pada keadaan dan tawaran, kosnya bukan sahaja jauh lebih rendah daripada harga runcit produk yang disyorkan, tetapi juga lebih rendah daripada tawaran alternatif di internet. Tetapi walaupun produk yang diperbaharui lebih murah pada pandangan pertama, anda pasti perlu melakukan perbandingan harga, terutamanya kerana kebanyakan peruncit hanya menyenaraikan MSRP, bukan harga jalan semasa.

  • Adakah anda suka tawaran? Semak halaman khusus kami di sini di NextPit

Kelebihan kedua yang gemar mengiklankan kedai yang diubah suai ialah kemampanan. Lagipun, anda terus menggunakan teknologi yang berfungsi dengan sempurna dengan sedikit usaha. Ini memanjangkan kitaran hayat telefon pintar, buku nota dan seumpamanya, yang lebih baik untuk alam sekitar. Sudah tentu, ini hanya terpakai jika teknologi yang anda beli benar-benar bertahan lama. Tetapi lebih lanjut mengenai itu kemudian.

Kelebihan berbanding membeli terpakai

Pada asasnya, tawaran yang diperbaharui adalah kes khas pembelian terpakai. Anda membeli daripada kedai dalam talian yang menawarkan anda sekuriti seperti jaminan wang dikembalikan atau sokongan pelanggan. Pada masa yang sama, kebanyakan kedai yang diperbaharui menawarkan jaminan peruncit tambahan, walaupun jaminan pengilang telah tamat tempoh. Jadi anda membeli dengan lebih keselamatan berbanding jika anda membeli teknologi terpakai pada platform seperti iklan eBay atau eBay.

Beberapa penjual pengubahsuaian popular di AS

Klik di sini untuk pergi terus ke kedai dalam talian
Amazon*
kedai epal*
Tello Mudah Alih*

Selain itu, semua produk yang diperbaharui diuji secara fungsi dan dibaiki jika perlu. Dalam kes telefon pintar, ini terpakai terutamanya pada bateri, yang kehilangan kapasiti selepas beberapa tahun digunakan. Peruncit yang diperbaharui memeriksa bateri yang dipasang dan menggantikannya dengan alat ganti jika perlu.

Satu kelemahan berbanding dengan membeli yang digunakan, sudah tentu, orang tengah tambahan. Ini bermakna kedai secara semula jadi ingin mendapatkan wang sendiri. Di samping itu, dengan baik pulih am telefon bimbit baharu anda, anda pada tahap tertentu juga menggunakan perkhidmatan, yang mana anda membayar surcaj sekali lagi.

Apakah yang perlu saya perhatikan semasa membeli telefon yang diperbaharui?

Seperti yang telah disebutkan, anda menikmati sedikit lebih keselamatan apabila membeli yang diperbaharui berbanding apabila membeli terpakai. Kerana produk yang diperbaharui diperiksa secara kosmetik dan fungsinya sebelum dijual. Jadi anda boleh menyemak betul-betul pada permulaan jika produk dijual dalam keadaan baik atau jika anda boleh menjimatkan beberapa dolar dengan kecacatan luaran atau teknikal. Anda boleh memilih pilihan ini di kebanyakan peruncit, yang sudah tentu mengubah harga.

Ein Smartphone dengan geöffneter Rückseite, das repariert wird.

Teknologi yang diperbaharui dirombak sebelum (dijual semula) / © tkyszk / Shutterstock.com

Tidak kira produk atau peruncit, anda harus sentiasa memberi perhatian kepada asas biasa dengan kedai dalam talian. Adakah kedai menerima kaedah pembayaran yang selamat, adakah anda mempunyai jaminan wang dikembalikan, dan perkhidmatan apakah yang dilindungi oleh tuntutan jaminan tambahan? Terutama dengan kedai yang kurang dikenali, anda harus sentiasa membaca cetakan halus.

Akhir sekali, saya mengesyorkan agar anda sentiasa membandingkan harga dengan produk baharu. Walaupun membeli yang diperbaharui lebih mampan, anda sukar untuk menjimatkan wang pada telefon pintar atau tablet yang diperbaharui.

Pelbagai produk atau “Mengapa terdapat begitu banyak iPhone yang diperbaharui?”

Jumlah tawaran diperbaharui yang tersedia sangat bergantung pada produk yang anda inginkan. Di sini, permintaan menentukan bekalan, kerana selepas semua, membeli dan membaik pulih perlu berbaloi untuk pembekal masing-masing. Memandangkan telefon pintar dan iPhone Samsung amat popular, mereka juga mempunyai paling banyak tawaran.

iPhone 13 Mini

IPhone Apple adalah antara produk diperbaharui yang paling popular / © NextPit

IPhone Apple juga dicirikan oleh jaminan perisian yang panjang. Sehubungan itu, permintaan untuk iPhone yang lebih lama adalah lebih tinggi daripada kebanyakan peranti Android. Bersama dengan kestabilan nilai yang lebih tinggi, persoalan mengapa terdapat banyak iPhone yang diperbaharui hampir menjawab dengan sendirinya. Satu lagi petunjuk: Apple sendiri kini menawarkan teknologi yang diperbaharui di kedai dalam taliannya. Lihatlah!

Senarai telefon terbaik NextPit
Telefon terbaik di pasaran Telefon terbaik di bawah $400
Telefon terbaik di bawah $300 Telefon terbaik di bawah $200
Kamera telefon pintar terbaik Telefon lipat terbaik
Telefon permainan terbaik Telefon kompak terbaik
Telefon Apple terbaik Telefon Samsung terbaik
Telefon Xiaomi terbaik Telefon Motorola terbaik

Ulasan: Pengalaman saya dengan produk yang diperbaharui

Memandangkan kami tidak boleh mencuba sendiri peruncit yang telah diperbaharui, saya tidak mahu memberi anda petua tentang pembekal tertentu. Sebaliknya, saya ingin memberitahu anda secara ringkas tentang pengalaman saya sendiri dengan produk yang diperbaharui.

Kira-kira lapan tahun yang lalu, saya membeli komputer riba IBM Thinkpad yang telah diperbaharui. Saya cukup bernasib baik kerana mendapat unit yang dipulangkan daripada beberapa syarikat, dan komputer riba yang dibeli hampir tidak digunakan dan tidak menunjukkan sebarang calar. Walau bagaimanapun, produk itu tidak disertakan dengan lesen Windows, jadi saya terpaksa membayarnya sendiri.


Apakah pendapat anda tentang tawaran yang diperbaharui?

Perbezaan besar dengan produk yang diperbaharui ialah persembahan, atau lebih tepatnya “pengalaman membuka kotak”. Kerana tanpa kotak asal, anda boleh merasakan bahawa ia bukan produk baru apabila membuka kotaknya. Jika ini tidak mengganggu anda, saya boleh mengesyorkan pembelian terpakai yang telah diperbaharui daripada pengalaman saya.

Apakah pengalaman anda dengan pembelian yang diperbaharui? Adakah anda pernah jatuh terlentang atau anda bernasib baik? Beritahu saya pendapat anda dalam komen!


*NextPit menerima komisen untuk pembelian yang dibuat melalui pautan yang ditanda. Ini tidak mempunyai pengaruh pada kandungan editorial dan tiada kos untuk anda. Anda boleh mengetahui lebih lanjut tentang cara kami menjana wang di halaman ketelusan kami.