Cara Melihat Pengikut Anda di Twitch dan Mengapa Anda Perlu

2

Twitch adalah, tanpa ragu-ragu, platform penstriman langsung paling popular hari ini. Daripada pemain permainan dan YouTuber kepada pemuzik dan guru, penonton penstriman di Twitch sangat pelbagai.

Seperti mana-mana platform media sosial, Twitch adalah mengenai siapa yang mengikuti anda. Ya, platform ini membolehkan anda melihat pengikut anda. Artikel ini menunjukkan kepada anda cara melihat pengikut anda di Twitch untuk membina pengikut anda dan mengembangkan khalayak anda. Anda juga akan mempelajari beberapa perkara yang lebih berharga tentang penstriman pada perkhidmatan popular ini.

Cara Melihat Pengikut Anda di Twitch daripada Peranti iPhone atau Android

Pada mulanya, kebanyakan orang menggunakan Twitch pada komputer meja/komputer riba. Anda boleh menonton strim atau strim daripada komputer. Apl Twitch telah berkembang sejak penciptaannya, dan ia akhirnya muncul di kedai aplikasi mudah alih dan tablet. Pada mulanya, apl itu membenarkan anda mengakses dan menstrim kandungan penstrim kegemaran anda.

Apabila apl mula mendapat tarikan, pencipta memutuskan bahawa pengguna harus mempunyai pilihan untuk menstrim video langsung dari telefon mereka. Jadi, ya, anda boleh menstrim dari sana.

Apa kaitannya dengan pengikut? Nah, walaupun anda boleh menstrim video langsung dari peranti telefon/tablet anda, senarai pilihan tidaklah begitu menyeluruh seperti pada komputer. Manfaat ini terutamanya disebabkan oleh papan pemuka yang tersedia pada desktop dan versi Twitch pelayar.

Satu-satunya cara untuk melihat senarai pengikut anda sebenarnya menggunakan papan pemuka ini.

Oleh itu, anda tidak boleh melihat pengikut Twitch anda melalui aplikasi iPhone/Android, tetapi anda boleh melihatnya dengan cara lain. Inilah cara untuk melakukannya.

  1. Buka apl Twitch.
  2. Navigasi ke foto profil anda dan ketik padanya.
  3. Ketik foto profil anda sekali lagi.
  4. Ini sepatutnya memaparkan paparan profil, dengan bilangan pengikut disenaraikan di bawah foto anda.

Kami akan menunjukkan kepada anda cara melakukannya merentas platform.

Cara Melihat Pengikut Anda di Twitch daripada PC Mac, Windows atau Chromebook

Twitch mempunyai apl Mac dan Windows yang boleh anda pasang. Tiada apl Chromebook, walaupun.

Walau bagaimanapun, apl desktop dan apl web adalah hampir sama. Sama ada anda menggunakan apl desktop atau apl web, perkara adalah hampir sama. Masalahnya, anda akan dialihkan ke penyemak imbas lalai anda untuk mengakses papan pemuka Twitch anda.

Berikut ialah cara untuk mengakses pengikut Twitch anda daripada Mac, Windows atau OS Chrome.

  1. Buka apl desktop atau pergi ke twitch.tv.
  2. Log masuk menggunakan kelayakan Twitch anda.
  3. Navigasi ke penjuru kanan sebelah atas skrin dan klik pada foto profil anda.
  4. Senarai pilihan akan muncul. Pilih Papan Pemuka Pencipta.
  5. Dalam menu sebelah kiri, pilih Komuniti. Pilih entri Senarai Pengikut.
  6. Anda kemudian akan melihat senarai pengguna yang mengikuti anda di Twitch.

Mengapa Mengambil Perhatian Terhadap Pengikut Anda Boleh Menjadi Penting

Jika anda seorang penstrim Twitch masa yang besar dengan beribu-ribu pengikut, anda mungkin tidak dapat bersaing dengan pengikut individu. Siapa boleh salahkan awak?

Walau bagaimanapun, jika anda ingin mengembangkan kehadiran Twitch anda dan mempunyai pengikut yang rendah hati, melayan pengikut anda dengan berhati-hati dan berinteraksi secara individu dengan mereka boleh menjadi kunci kejayaan.

Sebagai penstrim masa kecil, anda tidak mampu menggunakan aplikasi mudah alih semata-mata. Senario ini diterjemahkan kepada aspek lain Twitch—papan pemuka yang tersedia membawa begitu banyak ciri dan faedah tambahan kepada jadual. Keupayaan untuk melihat siapa yang mengikuti anda hanyalah satu.

Ia juga penting untuk mengambil perhatian tentang akaun yang telah berhenti mengikuti anda. Senario ini tidak seharusnya mengecewakan tetapi membolehkan anda mengasah jenis video yang anda buat dan buat berdasarkan jenis penonton anda.

Jenis Pengikut Kedutan

Dalam media sosial, sentiasa ada cara untuk membayar pengikut. Walaupun menggunakan bot secara umum tidak digalakkan, orang ramai masih menggunakan kaedah ini untuk mendapatkan lebih ramai pengikut. Walau bagaimanapun, ini bukanlah pengikut semula jadi dan hanya memberi peluang untuk menunjuk-nunjuk. Twitch mengenali aktiviti sedemikian dan boleh membersihkan pengikut anda secara berkala. Selain itu, membayar untuk pengikut hanya untuk dibayar oleh Twitch adalah tidak beretika.

Terdapat pilihan untuk membeli pengikut sebenar, yang bukan idea yang buruk. Pengikut sebenar ini akan menyebarkan berita tentang strim anda, yang seterusnya, boleh mendapatkan lebih banyak pengikut kepada anda. Walau bagaimanapun, jenis pengikut ini tidak menjadikan khalayak anda.

Akhirnya, jenis pengikut terbaik ialah pengikut organik. Orang yang benar-benar mengambil berat tentang kandungan anda dan menganggapnya menarik. Tiada cara tiruan untuk mendapatkan pengikut jenis ini kerana mereka perlu menyukai apa yang anda lakukan.

Cara Mendapat Lebih Banyak Pengikut

Perkara nombor satu yang perlu anda fokuskan ialah membuat kandungan yang relevan dan menarik. Kandungan yang orang mahukan ialah kandungan yang menarik wang atau khalayak. Sama ada anda bermain permainan video, mengadun muzik, bercakap atau melakukan temu bual, anda perlu menonjolkan diri daripada lautan penstrim biasa-biasa saja. Namun, walaupun biasa-biasa saja boleh mendapatkan pengikut yang mencukupi untuk dibayar.

Perkara kedua yang boleh memberikan lebih banyak pendedahan ialah bantuan rangkaian media sosial yang lain. Senario ini bermakna menggunakan Facebook, Instagram dan Twitter—triniti suci media sosial. Faedah ini luar biasa kerana platform ini adalah percuma. Jika anda membuat sesuatu yang hebat, rakan anda akan berkongsi kandungannya. Rakan-rakan mereka juga begitu, dan seterusnya. Pengikut Twitch anda mula merebak dengan cepat, dan ia berlaku tanpa membayar satu sen pun.

Menggunakan YouTube juga merupakan taktik yang hebat. Jika anda sudah mempunyai pengikut yang baik di YouTube, jemput mereka ke Twitch untuk beberapa kandungan unik yang tidak dapat mereka akses melalui YouTube. Di mana YouTube tidak mungkin membayar anda semata-mata berdasarkan populariti anda, Twitch berfungsi secara berbeza.

Berapa Jumlah Pengikut Cukup?

Selain daripada fakta bahawa lebih banyak selalu lebih baik di Twitch, terdapat jumlah pengikut yang minimum yang anda perlukan untuk dibayar. Secara rasmi, ini adalah serendah 50, seperti yang dinyatakan sebelum ini. Tetapi berapa banyak wang yang anda boleh jangkakan di sini?

Jika anda tidak menumpukan sepanjang hari anda kepada Twitch, yang pada asasnya menjadikannya sebagai profesion sepenuh masa anda, anda boleh mengharapkan mana-mana antara $100 dan $1,000. Ini bukan angka yang buruk untuk beberapa pendapatan tambahan untuk membantu anda bertahan.

Untuk menyara hidup dari Twitch, bagaimanapun, anda memerlukan sekurang-kurangnya 100 pengikut. Ini bukan nombor rasmi, tetapi tiada penstrim Twitch sepenuh masa yang akan mempunyai kurang daripada 100 pengikut.

Patutkah Anda Mengikuti Pengikut Anda?

Anda tidak perlu, tetapi anda boleh. Tiada sebarang peraturan untuk mengikuti pengguna Twitch lain. Pastikan bahawa aliran Twitch anda tidak mempunyai apa-apa selain perkara yang berkaitan dengan anda. Mengganggu pengguna Twitch yang anda ikuti tidak akan memberi manfaat kepada sesiapa pun.

Soalan Lazim Tambahan

Bolehkah saya melihat pengikut yang melihat strim semasa saya?

Apabila anda menstrim di Twitch, anda mendapat akses mudah kepada penonton semasa anda. Jadi, jika anda mendapati akaun yang mengikuti anda dalam senarai, anda akan dapat memberitahu bahawa pengikut sedang menonton strim semasa anda. Walau bagaimanapun, tidak ada apa-apa yang memaparkan pengikut yang sedang melihat strim anda. Walau apa pun, anda boleh mengetahui sama ada orang yang menonton strim anda ialah pengikut atau tidak.

Adakah terdapat had kepada bilangan pengikut yang boleh saya miliki?

Beberapa tahun lalu, pernah ada had pengikut. Tetapi itu tidak lagi berlaku. Pengikut di Twitch adalah setanding dengan tontonan, ulasan dan suka YouTube. Hadkan ini dan anda mengehadkan pengguna anda. Jadi, tidak, had pengikut pada Twitch tidak wujud.

Adakah selamat untuk membeli pengikut Twitch?

Walaupun anda boleh membeli pengikut Twitch dan menggunakan taktik ini untuk mengembangkan khalayak anda, membeli satu pengikut Twitch melanggar Syarat Perkhidmatan. Tindakan ini berkaitan dengan pengikut sebenar dan bot. Anda mungkin dapat melepaskannya, kerana kemungkinan Twitch menangkap anda dengan segera adalah kecil, tetapi mereka mungkin menjadi bijak pada bila-bila masa. Jadi, daripada membeli pengikut, mungkin fokus untuk mengembangkan pengikut anda secara semula jadi.