Cara Memainkan Genshin Impact pada PC

10

Genshin Impact tersedia pada banyak platform, tetapi kebanyakan pemain lebih suka memainkannya pada PC atau telefon pintar.

Di bawah ialah cara utama untuk memasang Genshin Impact dan memainkannya pada komputer anda. Tetikus dan papan kekunci adalah standard, tetapi anda juga boleh menggunakan pengawal. Teruskan membaca untuk semua butiran.

Begini Cara Anda Memainkan Genshin Impact pada PC

Sebelum kita bermula, berikut ialah keperluan sistem permainan. Anda harus menyemak spesifikasi PC anda sebelum cuba memasang permainan.

Keperluan Minimum

 • Intel Core i5 dan ke atas atau setara dengan AMD
 • Sekurang-kurangnya 8GB RAM
 • Mempunyai 2048MB VRAM, yang terdapat pada GPU anda
 • NVIDIA GeForce GT 1030 atau setara dengan AMD
 • GPU serasi DirectX 11

Keperluan yang Disyorkan

 • Intel i7 dan ke atas atau setara dengan AMD
 • 16GB RAM
 • 6GB VRAM
 • NVIDIA GeForce GTX 1060 atau setara dengan AMD

PC permainan anda harus menjalankan Windows 7 dan ke atas dan mempunyai sekurang-kurangnya 30GB ruang kosong. Walau bagaimanapun, dengan mengingati kemas kini besar permainan, anda harus menyediakan sekurang-kurangnya dua kali ganda storan yang disyorkan. Jika perlu, sandarkan beberapa fail ke pemacu keras mudah alih atau pasang SSD/HDD baharu.

Untuk memuat turun klien desktop Genshin Impact, ikut langkah berikut:

 1. Pergi ke Genshin Impact laman web rasmi.
 2. Klik pada butang “Muat turun” di penjuru kanan sebelah atas.
 3. Pilih platform PC berbanding pilihan lain.
 4. Dapatkan pemasang permainan.
 5. Jalankan pemasang permainan dan tunggu.
 6. Selepas muat turun selesai, sistem akan memasang permainan.
 7. Mula bermain jika anda sudah mempunyai akaun.

Jika anda mempunyai akaun, sila log masuk menggunakan kelayakan anda. Jika tidak, buat akaun HoYoverse dan mula bermain.

Oleh kerana klien desktop mengandungi banyak tekstur dan fail lain, permainan biasanya mengambil masa yang lama untuk dimuat turun. Sambungan internet yang pantas biasanya membantu semuanya selesai dalam masa sejam.

Sebagai alternatif, jika anda peminat emulator Android, anda boleh bermain permainan di Bluestacks atau yang setara.

 1. Muat turun Bluestacks dan pasang emulator.
 2. Klik pada apl Gedung Google Play dan log masuk.
 3. Taip “Genshin Impact” dalam bar carian.
 4. Dapatkan pelanggan mudah alih rasmi.
 5. Muat turun dan pasang apl.
 6. Ketik pada apl Genshin Impact pada skrin utama Bluestacks.
 7. Log masuk dengan kelayakan anda.
 8. Mula bermain.

Ambil perhatian bahawa anda mungkin perlu mengesahkan peranti terlebih dahulu, tetapi itu hanya mengambil masa seminit. Sesetengah pemain lebih suka pendekatan ini kerana versi mudah alih adalah lebih kecil dan tidak mengambil banyak ruang. Anda juga boleh menggunakan ciri emulator untuk meniru permainan skrin sentuh dengan tetikus dan papan kekunci.

Memainkan Genshin Impact pada PC Dengan Papan Kekunci

Apabila anda memainkan Genshin Impact pada PC, anda mungkin sudah bermain dengan papan kekunci. Pelanggan PC akan segera menggunakan peranti PC anda tanpa persediaan tambahan. Oleh itu, mana-mana papan kekunci USB yang disokong akan berfungsi dengan baik.

Sila anggap kami menggunakan tetapan lalai apabila kita bercakap tentang kawalan dan tindakan.

Anda bergerak menggunakan kekunci WASD dan menyerang dengan butang kiri tetikus. Melompat dilakukan dengan menekan bar Ruang, dan apabila di udara, anda boleh menekannya untuk menggunakan peluncur.

Dengan menggerakkan tetikus anda, anda boleh memutarkan kamera dengan mudah. Roda skrol menambah atau mengurangkan tahap zum bergantung pada pilihan anda.

Dalam pertempuran, serangan biasa tidak mencukupi, dan setiap watak mempunyai Kemahiran Elemen dan Letusan Elemen. Mereka digunakan menggunakan kekunci E dan Q, masing-masing.

Kekunci F digunakan untuk berinteraksi atau mengambil item. Ini berguna apabila cuba mengumpulkan sumber atau maju dalam permainan.

Untuk menggunakan Alat Guna Pantas, tekan Z. T dikhaskan untuk interaksi tertentu dan X untuk menjatuhkan semasa mendaki.

Kekunci 1, 2, 3 dan 4 ialah cara anda mengakses empat aksara anda dalam parti. Kadangkala, anda mendapat ahli kelima yang anda boleh gunakan buat sementara waktu dengan kunci 5.

Mengapa Menggunakan Tetikus dan Papan Kekunci

Ramai pemain PC menggunakan tetikus dan papan kekunci kerana kebiasaan dan kemudahan. Semuanya boleh diberikan kepada satu kunci, dan anda boleh membangunkan memori otot dengan mudah. Kemahiran mekanikal itu dipindahkan dengan cepat jika anda bermain RPG dalam talian yang lain.

Tetikus dan papan kekunci juga jauh lebih pantas daripada pengawal atau skrin sentuh. Pengalaman pertempuran lebih lancar, dan anda mempunyai lebih sedikit ruang untuk kesilapan.

Memainkan Genshin Impact pada PC Dengan Pengawal

Genshin Impact juga menyokong penggunaan pengawal seperti pengawal Xbox dan PS4. Anda hanya perlu memasangkannya, dan permainan akan mengesannya secara automatik. Begini cara anda boleh bertukar kepada pengawal.

Untuk pengawal USB, palamkannya ke dalam port percuma dan tunggu sistem menguruskan segala-galanya. Pengawal Bluetooth memerlukan anda menghidupkan fungsi Bluetooth komputer.

Tiada satu pun daripada pilihan ini mempunyai kelebihan dalam permainan berbanding yang lain. Pilih yang anda ada, dan anda sepatutnya boleh bermain Genshin Impact serta-merta.

 1. Sambungkan pengawal ke komputer permainan anda.
 2. Lancarkan Genshin Impact.
 3. Log masuk ke akaun anda.
 4. Tekan Esc untuk membuka Menu Paimon.
 5. Klik pada roda gigi.
 6. Pilih “Kawalan.”
 7. Di bawah “Jenis Kawalan”, pilih “Pengawal.”
 8. Sesuaikan tetapan anda dan gunakannya.

Cuba lagi jika pilihan pengawal tidak membenarkan anda menggunakan peranti semasa anda. Versi PC berfungsi dengan pengawal USB dan Bluetooth yang dikenali oleh komputer anda.

Apabila menggunakan pengawal, pergerakan dilakukan oleh kayu kiri dan kayu kanan digunakan untuk putaran kamera.

Butang muka akan digunakan untuk berinteraksi, menyerang dan melompat. Ledakan dan Kemahiran anda terletak pada pencetus, yang berada di dasar pengawal.

Mengklik kayu membolehkan anda mengakses beberapa fungsi seperti navigasi pencarian dan meninggalkan cabaran.

D-pad ialah tempat ahli parti anda boleh dipanggil di lapangan mengikut keperluan. Untuk ahli kelima, anda perlu menekan LB + Y atau L1 + Triangle, bergantung pada jenis pengawal anda.

Oleh kerana pengawal mempunyai butang yang jauh lebih sedikit daripada papan kekunci, anda perlu menghafal beberapa kombinasi untuk tindakan tertentu. Ramai orang menganggap ini mudah, terutamanya jika mereka pemain konsol yang berpengalaman.

Sesetengah pemain lebih suka menggunakan pengawal untuk ketepatan dan mudah alihnya. Mereka juga mungkin memainkan Genshin Impact pada konsol sudah. Dalam kes ini, mereka boleh menggunakan memori otot dengan beberapa penyesuaian.

Terdapat juga kes untuk ketepatan tambahan apabila bergerak dan membidik, tetapi pemain tetikus dan papan kekunci mengatakan perkara yang sama. Oleh itu, kebanyakannya terpulang kepada pilihan peribadi.

Memainkan Genshin Impact pada PC Dengan Akaun Google Terpaut

Anda perlu mengikuti proses tertentu jika anda ingin memautkan akaun Google anda ke akaun Genshin Impact anda.

 1. Lancarkan Genshin Impact pada peranti mudah alih anda.
 2. Ketik pada Menu Paimon.
 3. Pilih roda gigi untuk memasuki menu Tetapan.
 4. Pergi ke “Akaun.”
 5. Pilih “Pusat Pengguna.”
 6. Cari pilihan e-mel dan hantar kod pengesahan ke alamat Gmail anda.
 7. Cari e-mel dan dapatkan kod.
 8. Kembali ke Genshin Impact dan masukkan kod pengesahan.

Proses ini membolehkan pengguna memulakan permainan silang platform dan simpan silang. Anda kini boleh bermain pada peranti mudah alih dengan lancar dan serta-merta bermula dari tempat anda berhenti pada PC.

Jika kod pengesahan tidak dipaparkan, semak sama ada anda memasukkan alamat yang salah. Ia sepatutnya tiba dalam beberapa saat selepas menekan butang.

Pengalaman Yang Lancar

Walaupun Genshin Impact bukan tanpa masalah, ramai pemain menikmati jalan cerita yang kaya dan pelakon watak yang besar. Tidak kira pengawal pilihan anda, selamat untuk mengatakan pengalaman itu menyeronokkan.

Bagaimana anda bermain Genshin Impact? Apakah platform utama anda? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.