Cara Membetulkan Ralat Stim Tidak Dapat Menyegerakkan Fail

7

Steam ialah penyelesaian terbaik untuk mengedarkan permainan dan menyelenggara mana-mana pelayan yang berkaitan dengan permainan ini. Ia mempunyai koleksi yang luas di mana pengguna boleh membeli permainan dan memainkannya dengan mudah melalui klien Steam. Walau bagaimanapun, apl itu dilengkapi dengan bahagian gangguannya yang boleh mengecewakan untuk dihadapi.

Jika anda menghadapi masalah menyegerakkan fail Steam anda, kami sedia membantu. Dalam artikel ini, anda akan mempelajari beberapa pembetulan pantas untuk membantu menyelesaikan isu tersebut supaya anda boleh kembali menyegerakkan fail permainan anda dengan lancar. Teruskan membaca untuk mengetahui lebih lanjut.

Membetulkan Steam Tidak Dapat Menyegerakkan Fail

Tidak dapat menyegerakkan fail anda di Steam mungkin disebabkan oleh beberapa sebab. Penyebab utama ralat ialah data pengguna, konfigurasi atau fail pilihan yang rosak. Dalam kes lain, mungkin anda cuba menyegerakkan fail permainan yang berbahaya. Dan dalam kes sporadis, masalahnya mungkin dengan pelayan Steam.

Walau apa pun puncanya, berikut ialah beberapa pembetulan pantas untuk membantu anda mendapatkan Steam menyegerakkan semula fail anda:

Semak Status Pelayan Steam

Kadangkala pelayan Steam mungkin mengalami masa henti akibat trafik yang tinggi, antara isu teknikal yang lain. Anda mungkin akan menghadapi masalah semasa menyegerakkan fail anda jika itu berlaku. Untuk menyemak sama ada itu masalahnya, pergi ke halaman status pelayan wap, dan jika pelayan tidak berfungsi, tunggu beberapa jam untuk pasukan Steam menyelesaikan masalah itu dari penghujungnya.

Jika tidak, jika pelayan Steam sedang berjalan, anda mungkin mahu mencuba pembaikan lain yang dinyatakan di bawah.

Semak Integriti Permainan Anda

Kadangkala, fail permainan anda boleh rosak apabila mengemas kini atau memuat naiknya ke awan Steam. Akibatnya, Steam tidak akan membenarkan anda menyegerakkan fail yang rosak ini ke awan mereka. Untuk melihat sama ada fail anda rosak, anda boleh cuba mengesahkan integritinya menggunakan langkah berikut:

 1. Lancarkan Apl wap.
 2. Navigasi ke “PERPUSTAKAAN.”
 3. Pilih tab “Permainan”.
 4. Klik kanan permainan yang failnya tidak akan disegerakkan.
 5. Daripada pilihan, pilih “Properties” dan buka tab “LOCAL FILES”.
 6. Tekan butang “Sahkan integriti fail permainan” dan semak sama ada isu itu diselesaikan setelah proses pengesahan selesai.

Semasa proses pengesahan, semua fail permainan yang rosak harus digantikan dengan fail yang disahkan, sekali gus menyelesaikan isu tersebut.

Lumpuhkan Firewall buat sementara waktu

Firewall cenderung untuk menyekat sebarang program yang boleh menyebabkan kemudaratan kepada komputer anda. Walau bagaimanapun, dengan berbuat demikian, ia boleh akhirnya mengganggu program selamat daripada dilaksanakan. Berikut ialah cara untuk mematikan ciri:

 1. Pada bar carian komputer anda, cari “Windows Defender Firewall” dan buka apl.
 2. Dari bar sisi kiri, klik pada pilihan “Hidupkan atau matikan firewall tingkap”.
 3. Pilih butang radio yang mengatakan “Matikan Windows Defender Firewall (tidak disyorkan).” Semak untuk melihat sama ada fail anda kini disegerakkan pada Steam.

Buang Fail ClientRegistry.blob

Fail ClientRegistry.blob biasanya menyimpan tetapan pilihan anda, serta tetapan permainan lain. Sekali-sekala, fail itu mungkin rosak, menjadikannya mencabar untuk menyegerakkan fail permainan tempatan anda ke awan Steam. Dalam kes ini, pukulan terbaik anda ialah memadam fail sepenuhnya. Berikut ialah cara untuk melakukannya:

 1. Buka pengurus tugas dan tamatkan sebarang proses berkaitan Steam.
 2. Buka penjelajah fail dan pergi ke “Cakera Tempatan (C :).”
 3. Kemudian “Fail Sistem Program (X86).”
 4. Akhirnya buka folder “Steam”.
 5. Pilih dan padamkan fail “clientregistry.blob” dan mulakan semula apl Steam dan log masuk semula ke akaun anda untuk melihat sama ada isu itu telah diselesaikan.

Sila ambil perhatian bahawa Cakera Tempatan (C:) ialah ruang cakera lalai di mana direktori pemasangan Steam ditempatkan. Jika anda mempunyai direktori pemasangan Steam anda pada cakera lain, kemudian pergi ke cakera tertentu itu untuk mencari folder Steam anda supaya anda boleh membuat sebarang perubahan yang diperlukan.

Muat semula Fail Steam

Menyegarkan semula fail Steam membenarkan pemadaman semua fail yang rosak. Fail ini kemudiannya digantikan dengan versi yang tidak rosak, sekali gus menyelesaikan sebarang isu yang mungkin anda alami semasa menyegerakkan fail anda.

Untuk memuat semula fail Steam anda, ikuti langkah berikut:

 1. Lancarkan “Pengurus Tugas” dan tamatkan semua proses yang berkaitan dengan Steam.
 2. Pergi ke “Cakera Tempatan (C :)” kemudian “Fail Program (X86)” dan akhirnya buka direktori Steam.
 3. Pilih semua fail dan folder kecuali “steamapps” atau “steam.exe.old,” dan klik kanan pada fail yang dipilih.
 4. Pilih “Padam” dan mulakan semula komputer dan semak sama ada isu itu kini telah diselesaikan.

Alih keluar Folder Data Pengguna

Folder data pengguna mengandungi maklumat akaun anda, antara butiran pengguna lain. Kadangkala, fail ini mungkin rosak dan anda akan menghadapi ralat semasa cuba menyegerakkan fail anda ke awan Steam. Berikut ialah cara untuk melakukannya:

 1. Buka Pengurus Tugas.
 2. Hentikan semua proses yang berkaitan dengan Steam. Untuk menghentikan proses pada Pengurus Tugas, hanya klik proses dan pilih “Stim.”
 3. Klik butang “Tamatkan tugas” di bahagian bawah tetingkap.
 4. Buka Penjelajah Fail.
 5. Pergi ke “Cakera Tempatan (C :)” kemudian “Fail Program (X86)” dan pilih direktori “Steam”.
 6. Daripada fail yang disenaraikan, klik kanan pada “data pengguna” dan padamkannya.
 7. Tekan “Padam,” dan mulakan semula Apl wap untuk melihat sama ada isu itu telah diselesaikan.

Baiki Folder Perpustakaan Steam

Jika pembetulan di atas tidak berjaya, masalahnya mungkin terletak pada folder perpustakaan Steam anda. Inilah cara untuk membaikinya:

 1. Buka Apl wap.
 2. Navigasi ke “Lihat.”
 3. Kemudian klik “Muat Turun.”
 4. Klik ikon tetapan di penjuru kanan sebelah atas skrin.
 5. Klik pada “FOLDER PERPUSTAKAAN STEAM.”
 6. Klik pada tiga titik pada bar kemajuan storan.
 7. Benarkan Steam menyelesaikan pembaikan dan klik pada “TUTUP.”

Membetulkan Ralat ini untuk CSGO

Jika Steam tidak membenarkan anda menyegerakkan fail permainan CSGO anda, maka masalahnya mungkin berkaitan dengan integriti fail tersebut. Berikut ialah cara untuk membaiki fail anda:

 1. Lancarkan Apl wap.
 2. Pergi ke “PERPUSTAKAAN” dan pilih tab “Permainan”.
 3. Klik kanan pada “CSGO.”
 4. Kemudian pilih pilihan “Properties”.
 5. Pergi ke tab “FAIL TEMPATAN”.
 6. Klik butang “Sahkan integriti fail permainan”. Anda kini boleh menyemak sama ada isu itu diselesaikan setelah proses pengesahan selesai.

Jika integriti fail anda disahkan dan anda masih menghadapi isu yang sama, cuba mana-mana pembetulan berikut:

 • Alih keluar folder data pengguna.
 • Muat semula fail Steam.
 • Buang fail ClientRegistry.blob.
 • Baiki Folder Perpustakaan Steam.
 • Semak sama ada pelayan Steam berada dalam talian.
 • Lumpuhkan firewall atau Antivirus anda.

Membetulkan Ralat ini untuk Elden Ring

Jika anda tidak dapat menyegerakkan fail permainan Elden Ring anda di Steam, ikut langkah berikut:

 1. Buka Apl wap.
 2. Pergi ke “PERPUSTAKAAN” dan klik tab “Permainan dan perisian”.
 3. Klik kanan pada “Elden Ring.”
 4. Pilih pilihan “Properties”.
 5. Pergi ke tab “FAIL TEMPATAN”.
 6. Klik butang “Sahkan integriti fail permainan” dan semak sama ada isu itu diselesaikan setelah proses pengesahan selesai.

Membetulkan Ralat ini untuk Dota 2

Untuk dapat menyegerakkan semula fail permainan Dota 2 anda, semak integriti permainan dengan mengikuti langkah berikut:

 1. Mulakan Apl wap.
 2. Pergi ke “PERPUSTAKAAN” dan pilih tab “Permainan”.
 3. Klik kanan pada “Dota 2.” pilihan.
 4. Kemudian pilih pilihan “Properties”.
 5. Pergi ke tab “FAIL TEMPATAN”.
 6. Klik butang “Sahkan integriti fail permainan”. Semak sama ada isu itu telah diselesaikan setelah proses pengesahan selesai.

Nota: Cuba pembaikan lain yang disebut dalam artikel kerana ia berfungsi untuk semua permainan.

Dapatkan Fail Steam Anda Menyegerakkan Lagi

Kegagalan Steam untuk menyegerakkan fail anda kadangkala boleh memburukkan, tetapi nasib baik anda boleh membetulkannya. Fail rosak biasanya menyebabkan masalah ini, dan menyingkirkan fail rosak biasanya menyelesaikan isu. Walau apa pun, kami berharap bahawa salah satu pembetulan di atas telah membantu dan Steam kini menyegerakkan fail anda semula.

Pernahkah anda mengalami Steam tidak dapat menyegerakkan fail permainan anda? Bagaimanakah anda menyelesaikan isu tersebut? Sila kongsi dengan kami pembaikan yang anda cuba di bahagian komen di bawah.