Cara memulihkan data pada Windows dan macOS dengan EaseUS

12

© EaseUS

Sangat mudah untuk membuat kesilapan apabila menyeret dan menjatuhkan fail ke dalam tong sampah anda. Nasib baik, perisian pemulihan data tersedia untuk memulihkan foto, video dan fail yang rosak sekiranya anda membuat kesilapan dan memadamkan sesuatu yang anda menyesal kemudian. Wizard Pemulihan Data EaseUS, dan contoh perisian tersebut, berfungsi pada Windows dan macOS.

Wizard Pemulihan Data EaseUS

Hari ini, data kami yang paling berharga mungkin disimpan pada telefon pintar anda, tetapi itu tidak bermakna anda harus mengabaikan PC atau Mac anda. Sangat mudah untuk memadamkan data secara tidak sengaja – hello, shift+delete – atau memformat HDD anda secara tidak sengaja. Nasib baik, semuanya tidak hilang. Wizard Pemulihan Data EaseUS membolehkan anda memulihkan data daripada partition yang diformatkan, pemacu keras, pemacu USB, kad memori dan peranti storan lain.

EaseUS berkata ia boleh membantu anda dalam lebih daripada 100 senario kehilangan data sebenar Anda boleh menggunakan apl untuk memulihkan dokumen, fail muzik, foto dan video, serta sebarang fail yang mungkin telah rosak. Foto keluarga yang dihargai selalunya merupakan fail yang paling menyakitkan untuk hilang, tetapi dengan EaseUS, pemulihan foto boleh menjaga kenangan itu. Gambaran keseluruhan jenis fail yang anda boleh pulihkan boleh didapati di bawah.

jenis fail easeus

Gambaran keseluruhan jenis fail yang disokong oleh Wizard Pemulihan Data EaseUS. / © EaseUS

Alat ini juga boleh digunakan untuk memulihkan data yang hilang dalam serangan virus yang menjangkiti fail dan ranap sistem yang tidak dijangka, serta foto berharga daripada HDD luaran, pemacu USB, kad SD dan kamera digital yang nampaknya sudah mati. Perisian ini menggunakan algoritma yang sentiasa dikemas kini untuk memeriksa cakera keras anda untuk mencari fail yang terkubur dalam. Anda boleh memilih antara imbasan pantas atau imbasan dalam, bergantung pada sejauh mana ke dalam lubang arnab yang anda perlu pergi.

Terdapat antara muka jenis Windows Explorer terbina dalam yang membantu anda dengan pemulihan data anda. Proses tiga langkah adalah mudah: pilih, imbas dan pulihkan.

Bagaimana jika saya menggunakan macOS?

Jadi bagaimana dengan peranti Apple seperti MacBook dan iMac? Anda masih boleh memulihkan data yang hilang dengan Wizard Pemulihan Data EaseUS untuk macOS.

Seperti yang akan diketahui oleh pengguna Apple tegar, Mac yang dihasilkan pada 2018, 2019 dan 2020 dilengkapi dengan cip keselamatan T2 terbina dalam untuk storan yang disulitkan dan but selamat. Walaupun terdapat faedah keselamatan untuk ini, ia merumitkan proses pemulihan data. Pembantu EaseUS telah dibangunkan untuk membolehkan anda mendapatkan semula foto, video, dokumen dan e-mel yang hilang daripada pemacu keras, pemacu gabungan, SSD, pemacu USB atau kad memori Mac anda.

memulihkan data step2

Wizard Pemulihan Data EaseUS pada macOS. / © EaseUS

Lebih daripada 1,000 jenis fail disokong pada macOS, termasuk; DOC/XLS, XLSX/PPT/PPTX, JPG/JPEG, TIFF/TIF, PNG, AVI, MOV, MP4, MP3 dan banyak lagi.

Proses tiga langkah mudah yang sama berfungsi pada Mac sama seperti pada Windows, jadi anda tidak memerlukan pengalaman teknikal yang hebat untuk memulihkan data yang dipadam atau hilang pada komputer Mac baharu dengan cekap dan cepat.

Perisian pemulihan data EaseUS Mac juga boleh menangani isu partition dan memulihkan semua data daripada partition yang hilang, dipadam, hilang dan rosak. Seperti:

  • Data hilang kerana kehilangan partition kerana partition dipadamkan
  • Kehilangan fail apabila partition tersembunyi atau tidak boleh diakses
  • Partition tiada untuk isu pengurusan cakera Mac

Harga Wizard Pemulihan Data EaseUS

Portfolio produk EaseUS adalah luas dan boleh mengelirukan. Saya akan cuba memecahkannya untuk anda, supaya anda boleh membuat panggilan yang betul apabila ia datang untuk memilih yang terbaik untuk anda, bergantung pada perkakasan anda.

Wizard Pemulihan Data EaseUS untuk Windows

Versi percuma daripada Wizard Pemulihan Data EaseUS tersedia, tetapi terdapat beberapa sekatan. Anda hanya akan dapat memulihkan maksimum 2GB data, tetapi anda akan dapat melihat pratonton perkara yang ingin anda pulihkan sebelum anda menggunakan mana-mana elaun anda. Anda juga boleh memulihkan data daripada partition yang dipadam, tersembunyi, hilang atau RAW dengan versi percuma perisian.

Versi Pro, yang berharga $69.95, membolehkan anda memulihkan jumlah data tanpa had. Anda akan mendapat semua yang anda dapat dengan peringkat percuma, serta pakar EaseUS bersedia untuk memberikan perundingan dan bantuan dari jarak jauh secara percuma. Terdapat juga pilihan data Pro+Bootable yang berharga $99.90 (kini dikurangkan daripada $129.90) yang membolehkan anda boot dengan WinPE yang boleh dimuat turun apabila sistem anda gagal dimulakan atau ranap.

Wizard Pemulihan Data EaseUS untuk macOS

Jika anda menggunakan komputer Apple seperti MacBook atau iMac, Wizard Pemulihan Data EaseUS lebih mahal sedikit pada $89.95. Anda masih akan mendapat bantuan jauh 1 lawan 1 percuma yang anda dapat dengan versi Windows berbayar, serta keupayaan untuk memulihkan kedua-dua sandaran Mesin Masa dan sandaran iTunes. Versi percuma untuk macOS datang dengan had pemulihan data 2GB yang sama seperti yang berlaku pada Windows, tetapi anda masih boleh pulih daripada pemacu gabungan HFS+ tanpa perlu membayar untuk perisian Pro.


Kami mempunyai kerjasama dengan pencipta perkhidmatan yang dibincangkan. Walau bagaimanapun, artikel ini ditulis tanpa sebarang pengaruh ke atas kandungan.