Cara Memutuskan Sambungan Nombor Telefon daripada Discord

8

Apabila menyediakan akaun Discord, anda mesti memautkan nombor telefon yang sah untuk tujuan pengesahan. Ia bertindak sebagai alat anti-spam yang berkesan yang membantu anda mendapatkan semula kawalan sekiranya anda menjadi mangsa penggodaman. Walau bagaimanapun, sesetengah orang enggan berkongsi maklumat peribadi mereka. Jadi, adakah cara untuk mengelakkannya?

Jawapan ringkasnya ialah tidak. Discord tidak membenarkan anda memutuskan sambungan nombor telefon anda kerana ia merupakan prasyarat untuk pengesahan akaun. Anda boleh mempertimbangkan dua penyelesaian alternatif: sama ada menggantikan nombor atau memadam keseluruhan akaun. Artikel ini akan menunjukkan kepada anda cara melakukan kedua-duanya dengan arahan langkah demi langkah dan meneroka kemungkinan penyelesaian.

Cara Memutuskan Sambungan Nombor Telefon daripada Discord

Platform ini secara automatik menyahaktifkan akaun yang tidak mempunyai nombor telefon yang sah. Kami akan membincangkan sebab-sebabnya dengan lebih terperinci, tetapi buat masa ini – katakan ia diprogramkan untuk berbuat demikian.

Seperti yang dinyatakan, terdapat dua cara anda boleh mengatasinya. Anda boleh memadamkan akaun anda jika anda benar-benar mahu memutuskan sambungan nombor peribadi anda daripada platform. Dengan cara itu, semua data anda akan dialih keluar secara kekal daripada Discord dan anda tidak perlu risau tentang penyalahgunaan. Penyelesaian lain ialah menggantikan digit anda dengan nombor telefon yang berbeza.

Nasib baik, kedua-dua kaedah ini agak mudah. Teruskan membaca untuk pecahan langkah demi langkah.

Memadamkan Akaun Discord Anda

Anda boleh memadamkan akaun Discord anda dalam masa beberapa saat. Lebih baik lagi, anda boleh melakukannya dengan peranti yang berbeza. Kedua-dua aplikasi desktop dan mudah alih serasi dengan berbilang sistem pengendalian. Versi Android rasmi boleh didapati di Google Playmanakala pengguna Windows boleh memuat turun apl desktop daripada laman web rasmi. Untuk peranti iOS dan macOS, pergi ke Stor aplikasi.

Nota: Jika anda memadamkan akaun Discord anda, anda tidak boleh menggunakan nombor telefon yang sama dengan segera untuk membuat akaun baharu. Lihat Soalan Lazim di bawah untuk maklumat lanjut.

Antara muka adalah lebih kurang sama untuk semua versi, dan perkara yang sama berlaku untuk ciri. Sudah tentu, anda tidak perlu memuat turun Discord untuk dapat memadamkan akaun anda. Anda boleh menggunakan apl web sebaliknya. Walau bagaimanapun anda memilih untuk melakukannya, ikuti langkah ini:

 1. Lancarkan apl atau log masuk ke akaun anda dari penyemak imbas pilihan anda.
 2. Klik pada ikon gear Tetapan Pengguna di bahagian bawah tetingkap.
 3. Pilih Akaun Saya daripada menu di sebelah kiri
 4. Kemudian, klik pada Padam Akaun di bawah Pembuangan Akaun.

Menggantikan Nombor Telefon Discord Anda

Discord tidak memerlukan anda menyambungkan nombor peribadi anda ke akaun itu sendiri. Anda juga boleh memautkan telefon kerja anda atau nombor rawak yang jarang anda gunakan, selagi ia aktif.

Yang berkata, jika anda ingin menggantikan digit semasa pada akaun anda, ia tidak menjadi masalah sama sekali. Ikuti sahaja langkah mudah ini:

 1. Buka apl Discord atau log masuk melalui penyemak imbas.
 2. Klik pada ikon gear Tetapan Pengguna.
 3. Daripada senarai juntai bawah, pilih Akaun Saya.
 4. Cari medan yang mengandungi nombor telefon anda dan tekan butang Edit. Masukkan digit ganti.
 5. Tunggu beberapa saat untuk mendapatkan mesej teks dengan kod pengesahan. Salin kod ke papan keratan. Kadangkala Discord akan mengisi kod secara automatik dan menyelesaikan proses.
 6. Tampalkan kod pengesahan ke medan yang sepadan untuk menggantikan nombor lama.

Ia bukan sahaja kaedah yang sangat mudah, tetapi ia juga berguna apabila menukar penyedia perkhidmatan.

Cara Memindahkan Pemilikan Akaun Discord

Jika anda telah memutuskan untuk menyahaktifkan akaun anda secara kekal, anda perlu memikirkan perkara yang perlu dilakukan dengan pelayan anda. Sayang sekali untuk menutup forum yang berkembang maju, apatah lagi membubarkan komuniti yang bersatu padu. Nasib baik, warisan Discord anda boleh hidup walaupun selepas anda memadamkan akaun anda. Apa yang anda perlu lakukan ialah memindahkan pemilikan kepada pentadbir baharu.

Platform ini membolehkan anda menyerahkan kunci kepada pengguna pilihan anda, selagi ia adalah sebahagian daripada pelayan. Ia boleh menjadi rakan atau ahli komuniti yang aktif. Pilih dengan berhati-hati kerana, mulai saat itu, orang ini akan mempunyai kawalan penuh ke atas forum.

Setelah anda membuat keputusan tentang pengganti yang boleh dipercayai, berikut ialah perkara yang perlu anda lakukan:

 1. Buka pelayan yang anda ingin pindahkan kepada pentadbir lain.
 2. Klik pada Nama Pelayan dan pilih Tetapan Pelayan dari menu pilihan.
 3. Tatal ke bahagian Pengurusan Pengguna dan buka kategori Ahli.
 4. Semak imbas senarai ahli dan cari orang yang anda mahu menjadi pentadbir baharu. Tuding kursor pada nama pengguna mereka dan klik pada tiga titik menegak di sebelah kanan.
 5. Pilih Pindahkan Pemilikan daripada menu pilihan lungsur.

Cara Memadam Pelayan pada Discord

Sudah tentu, tidak semua pelayan patut disimpan. Jika terdapat sembang kumpulan terbengkalai yang anda buat, tiada gunanya memindahkan pemilikan. Sebaliknya, anda hanya boleh memadamkan pelayan sebelum anda menyahaktifkan akaun anda. Begini cara melakukannya:

 1. Buka pelayan dan navigasi ke Nama Pelayan. Klik untuk mengakses senarai juntai bawah.
 2. Klik pada Tetapan Pelayan.
 3. Cari Padam Pelayan pada senarai pilihan.
 4. Kotak pop timbul akan muncul. Masukkan nama pelayan dalam kotak dialog.
 5. Sahkan dengan mengklik butang Padam Pelayan merah di sudut kanan bawah. Jika pengesahan 2FA didayakan, anda perlu menaip kod pengesahan.

Maklumlah, sebaik sahaja anda memadamkan pelayan, anda tidak akan dapat kembali. Ia akan hilang di alam bayangan tanpa peluang untuk dibangkitkan.

Soalan Lazim Tambahan

Berikut ialah jawapan kepada lebih banyak soalan yang mungkin anda ada tentang dasar pengesahan telefon Discord.

Bolehkah saya memintas Pengesahan Telefon Discord?

Seperti yang kami katakan, anda tidak perlu menyambungkan nombor sebenar anda ke akaun Discord anda. Terdapat cara untuk memintas sistem pengesahan telefon platform menggunakan aplikasi seperti DoNotPay.

Ringkasnya, DoNotPAy mencipta apa yang dipanggil “telefon pembakar” atau nombor telefon sementara yang boleh anda pautkan ke pelbagai pelayan. Aplikasi ini membolehkan anda membuat akaun pada mana-mana platform tanpa mendedahkan maklumat hubungan anda. Ia adalah ciri yang sangat bagus, terutamanya jika anda berhati-hati tentang penggodam dan penyalahgunaan data peribadi.

Untuk mengakses produk, anda hanya perlu menyediakan akaun DoNotPay. Selepas membuat akaun, anda boleh menggunakan telefon pembakar unik untuk menyelesaikan sebarang keperluan pengesahan, termasuk Discord. Ikuti sahaja langkah mudah ini:

1. Log masuk ke akaun anda dengan penyemak imbas pilihan anda.

2. Tatal ke bahagian Telefon Pembakar dan taip Discord dalam kotak dialog.

3. Pilih Cipta Telefon Sementara daripada senarai pilihan.

4. Selepas anda meminta kod pengesahan daripada Discord, klik untuk melihat mesej teks.

Perlu diingat nombor itu akan tamat tempoh selepas sepuluh minit sahaja. Anda perlu menghantar kod pengesahan dengan cepat jika anda mahu kaedah ini berfungsi.

Juga, kadangkala Discord akan menghantar mesej kepada anda yang menyatakan nombor telefon anda tidak sah. Ini berlaku atas sebab-sebab berikut:

· Anda memilih kod negara yang tidak sah untuk nombor telefon anda.

· Nombor itu diiktiraf sebagai palsu dan kemudiannya disekat.

· Anda menggunakan nombor talian tetap atau VOIP (ia hanya berfungsi dengan telefon bimbit).

· Akaun Discord yang berbeza mempunyai nombor telefon yang sama.

Mengapa Saya Memerlukan Nombor Telefon untuk Akaun Discord Saya?

Dengan Discord, anda boleh membina keseluruhan komuniti dalam talian dan berinteraksi dengan rakan, ahli keluarga atau rakan pemain anda pada berbilang pelayan. Walau bagaimanapun, sebaik sahaja saluran diumumkan, terdapat risiko ia akan menarik pengirim spam yang boleh merosakkan keseronokan dengan membanjirinya dengan kandungan yang tidak bermakna.

Inilah sebab mengapa Discord melaksanakan pelbagai langkah keselamatan, termasuk pengesahan dua faktor (2FA) dan pengesahan telefon. Walaupun ia mungkin kelihatan menyusahkan, ini adalah cara yang berkesan untuk memastikan keselamatan data anda. Selain itu, ia membantu menghapuskan bot, kerana kehadiran mereka pada pelayan boleh membawa kepada lebih banyak penipuan teks dan serangan penggodam lain.

Bolehkah saya menggunakan nombor Google Voice dengan Discord?

Malangnya tidak. Jika anda cuba menggantikan nombor telefon anda yang sedia ada dengan nombor Google Voice, sistem akan mengeluarkan ralat Nombor Telefon Tidak Sah. Google Voice ialah perkhidmatan VoIP dan tidak boleh lulus ujian ketulenan Discord.

Bolehkah saya menggunakan semula nombor telefon saya untuk membuat akaun baharu?

Jika anda memilih pilihan pemadaman, tetapi memutuskan anda mahu membuat akaun baharu, maklum bahawa ia mungkin mengambil sedikit masa untuk Discord untuk membersihkan sepenuhnya maklumat akaun anda. Jika anda memadamkan akaun anda, kemudian cuba buat yang baharu, anda akan menghadapi ralat semasa mengesahkan nombor telefon anda.

Namun, semua harapan tidak hilang. Jika anda mendapati diri anda bergelut dengan aspek pengesahan telefon, hubungi Pasukan Sokongan Discord. Klik pada pautan ini dan ikuti langkah berikut:

1. Klik pada Apa yang boleh kami bantu anda? lungsur turun dan pilih Bantuan & Sokongan.

2. Klik Pengesahan Telefon dalam menu lungsur di bawah Jenis soalan.

3. Isi maklumat yang selebihnya, tambahkan penerangan dan klik Hantar di bahagian bawah.

Perselisihan Setuju dan Seruan Anda

Walaupun tiada cara untuk akaun Discord wujud tanpa nombor telefon yang dilampirkan padanya, anda tidak perlu mempertaruhkan maklumat hubungan anda. Jika anda bimbang data peribadi anda akan disalahgunakan, anda boleh sama ada memadam akaun anda atau menggantikan pautan dengan nombor telefon alternatif.

Walau bagaimanapun, perlu diingat bahawa sistem pengesahan mempunyai tujuan yang sangat khusus. Ini merupakan langkah keselamatan yang berkesan yang melindungi anda daripada penipu dan mesej spam. Sebelum mencapai telefon pembakar, pastikan anda mengetahui risikonya. Dengan lebih 300 juta pengguna aktif, Discord ialah salah satu platform terbesar di dunia. Tanpa garis pertahanan yang kukuh, akaun anda boleh menjadi lebih terdedah kepada penggodam, jadi berhati-hatilah.

Apakah pendapat anda tentang pengesahan telefon Discord? Adakah anda keberatan untuk memautkan maklumat hubungan anda ke platform sedemikian? Komen di bawah jika anda mengetahui cara untuk memutuskan sambungan nombor telefon anda daripada Discord tanpa perlu menggantikannya.