Cara Mendapat Lebih Banyak Pelanggan Restoran di Roblox

23

Restoran Saya ialah salah satu hobi paling popular di Roblox. Pengguna bersaing untuk membina restoran yang paling menguntungkan di pelayan awam atau VIP. Walaupun ia adalah permainan yang menyeronokkan, ia boleh menjadi sukar untuk dinavigasi jika ini kali pertama anda.

Semua pilihan anda penting, dan mudah untuk membuat kesilapan pada mulanya. Untuk meningkatkan hasil anda dalam permainan, anda perlu menambah bilangan pelanggan anda. Berikut ialah beberapa petua yang membantu anda mengoptimumkan kepuasan pelanggan dan bilangan tempat duduk yang diduduki di restoran anda.

Perbaik Reka Letak Anda

Manfaatkan komuniti Roblox. Jika anda ingin mendapatkan lebih ramai pelanggan di restoran anda, semak imbas forum komuniti. Lihat apa yang pengguna lain lakukan untuk mengoptimumkan reka letak mereka.

Terdapat helah tertentu yang membantu anda menarik pelanggan atau kumpulan individu. Sebagai contoh, meja dengan hanya empat kerusi nampaknya menarik dalam kumpulan dengan lebih cekap daripada susun atur lain.

Laburkan wang anda di tingkat baharu. Cuba dapatkan kesemua lapan tingkat secepat mungkin. Di tingkat pertama anda, masa ketibaan antara pelanggan boleh sehingga 18 saat. Sebagai perbandingan, tingkat lapan mempunyai masa ketibaan maksimum lima saat. Tingkat kesepuluh mengurangkan masa itu sehingga dua saat.

Walau bagaimanapun, perlu diingat bahawa anda juga perlu mengupah kakitangan yang mencukupi untuk bersaing dengan restoran yang semakin berkembang.

dapatkan lebih ramai pelanggan restoran di roblox

Cipta Restoran yang Lebih Menarik

Jika anda berjaya menarik pelanggan VIP, maka restoran anda benar-benar boleh mula membawa masuk wang tunai yang serius. Beli meja dan kerusi diraja dan gantikan beberapa perabot lama anda.

Perabot diraja boleh menarik pelanggan VIP yang membayar lebih banyak wang. Mereka juga menarik lebih ramai pelanggan tetap.

Perkara yang sama berlaku untuk kes perhiasan. Ini adalah hiasan mewah, seperti kaunter mewah. Setiap hiasan atau perabot yang mewah boleh meningkatkan peluang anda untuk mendapatkan pelanggan selebriti atau VIP.

Cipta Menu Pelbagai

Pelanggan selalunya ingin melihat pelbagai jenis makanan yang terdapat pada menu. Jika anda berpegang kepada taktik dunia sebenar dan menyenaraikan hanya beberapa item menu, kemungkinan besar anda tidak akan berjaya.

Amalan yang baik untuk mencipta menu yang pelbagai supaya pelanggan mempunyai pilihan.

Luaskan Kawasan Tempat Duduk

Kadang-kadang pelanggan tidak pergi ke restoran di Roblox kerana tempat duduk tidak mencukupi. Pastikan anda membeli banyak kerusi dan meja.

Anda memerlukan ruang tempat duduk bersaiz baik jika anda mahukan lebih banyak lalu lintas. Adalah penting untuk mengembangkan ruang tempat duduk anda walaupun anda mendapat jumlah pelanggan yang lumayan melalui pandu lalu. Tidak kira betapa hebatnya restoran anda, tanpa kapasiti yang mencukupi, ia tetap tidak akan menarik ramai pelanggan.

Tambah Baldi Mainan

Satu cara untuk mendapatkan lebih ramai pelanggan dalam set anda ialah dengan menawarkan sesuatu untuk kanak-kanak. Baldi Mainan ialah ciri yang membolehkan anda menghidangkan makanan dalam kotak.

Ini boleh menarik bayi, kanak-kanak dan kanak-kanak ke restoran anda, yang dikira sebagai pelanggan. Baldi Mainan juga membolehkan anda melayani pelanggan dengan lebih pantas. Perkhidmatan yang lebih pantas bermakna anda boleh meminta lebih ramai orang mengunjungi restoran anda setiap hari.

Ambil Maklum Balas Pelanggan

Mendengar perkara yang pelanggan mahukan boleh memberi anda banyak petunjuk tentang perkara yang perlu anda lakukan. Pergi ke tingkat atas IKEA dan beli sendiri meja pengurus.

Letakkannya di restoran anda untuk melihat pendapat pelanggan. Ia bertindak sebagai kotak cadangan atau buku ulasan. Jika anda tahu pendapat pelanggan tentang restoran anda, anda boleh memikirkan perkara yang perlu anda ubah. Lebih banyak perubahan yang anda buat, lebih tinggi peluang untuk memperoleh penarafan lima bintang yang akan menarik lebih ramai orang.

Optimumkan Perkhidmatan

Satu cara untuk mengoptimumkan perkhidmatan ialah meletakkan perkara penting seperti mesin basuh pinggan mangkuk dan stesen dapur, berdekatan antara satu sama lain. Cuba letakkannya di sebelah teleporter.

bagaimana untuk mendapatkan lebih ramai pelanggan restoran di roblox

Tindakan ini menghalang kakitangan AI daripada berkeliaran di sekitar restoran anda tanpa tujuan. Sebaik sahaja pelayan dan tukang masak teleport antara tingkat, semua yang mereka perlukan ada di sudut. Ini mempercepatkan perkhidmatan, yang membolehkan anda menjaga lebih ramai pelanggan pada masa yang sama.

Perkhidmatan yang baik menghasilkan ulasan yang baik dan lebih ramai pelanggan yang ingin makan di restoran anda.

Beli Perigi Hajat

Telaga harapan adalah satu lagi ciri yang hebat. Setiap lima jam, anda boleh mengumpul hajat yang memberi anda sesuatu. Anda boleh memenangi wang tunai, dapur hiper, pelanggan VIP, atau rangsangan. Rangsangan kempen pengiklanan adalah hebat kerana ia boleh meningkatkan bilangan pelanggan tetap anda.

Beli Pas VIP

Tidak semua orang mampu membeli ini. Tetapi ini adalah cara yang bagus untuk meningkatkan pemerolehan pelanggan anda. Sekurang-kurangnya pada awal hingga pertengahan permainan, ia boleh menggandakan peluang untuk mendapatkan pelanggan VIP. Ia juga boleh mengurangkan masa ketibaan antara pelanggan tetap.

Apakah Cara Kegemaran Anda untuk Meningkatkan Kejayaan Restoran Anda?

Sekarang setelah anda mengetahui semua yang perlu diketahui tentang membuat restoran yang berjaya di Roblox, tiba masanya untuk mula bekerja. Urus wang anda dengan lebih baik dan optimumkan reka letak dan perkhidmatan anda. Sasarkan barangan mewah untuk membawa masuk pelanggan VIP dan meningkatkan hasil.

Lebih banyak wang yang anda buat, lebih banyak lantai yang anda boleh beli. Lebih banyak anda boleh melabur untuk membawa lebih ramai pelanggan.

Apakah kaedah kegemaran anda? Adakah anda afk ladang semalaman? Adakah anda membelanjakan wang dunia sebenar dan membeli pas VIP atau peningkatan sementara? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.