Cara Mendapatkan Buah-buahan dalam Blox Fruits

20

Sudah tentu, terdapat pelbagai cara untuk maju dalam Blox Fruits. Tetapi berdasarkan tajuk permainan Roblox yang mendapat penilaian tertinggi ini, jelas yang mana satu yang paling dihargai.

Mengumpul Buah Syaitan dalam Blox Fruits membolehkan anda menjadi sangat berkuasa dalam sebahagian kecil masa (dan usaha!) yang akan membawa anda untuk memperoleh gaya pertempuran dan senjata. Dengan mengambil kira perkara ini, anda mungkin tertanya-tanya bagaimana untuk mendapatkan artifak yang sangat berkuasa ini.

Teruskan membaca, dan anda akan belajar perkara itu.

Cara Mendapatkan Buah-buahan dalam Blox Fruits

Seperti yang dicadangkan oleh nama permainan, Buah Syaitan adalah mekanisme teras Blox Fruits. Setiap buah memberikan anda keupayaan ghaib yang berbeza yang membantu anda meningkatkan kuasa dan kemahiran tempur anda serta menghadapi musuh yang lebih kuat. Jadi, tidak hairanlah anda boleh mendapatkan buah-buahan ini dalam beberapa cara.

Pada masa ini, terdapat 35 buah dalam Blox Fruits, dan berikut adalah cara terbaik untuk mendapatkannya.

Menyerlah Semasa Serbuan Kilang

Mana-mana pemain Blox Fruits yang ingin mengoptimumkan keberkesanan pertempuran mereka mungkin telah melawat Kilang pada satu ketika. Kemudahan besar di Kingdom of Rose ini boleh menghasilkan Buah Syaitan.

Setiap 90 minit, Kilang dibuka. Sebelum ini berlaku, anda akan menerima mesej yang menyatakan, “Kami melanggar kilang dalam masa 30 saat!” Selepas anda masuk ke Kilang, anda akan mempunyai lima minit untuk menyerbunya.

Malangnya, hanya menyertai serbuan tidak bermakna anda akan mendapat Buah Syaitan. Satu-satunya cara untuk melakukan ini adalah dengan menyebabkan kerosakan yang paling banyak pada Teras Kilang.

Sudah tentu, pemain yang dikumpulkan juga mesti mengalahkan Teras sementara Kilang dibuka untuk Buah Syaitan muncul. Ini bermakna anda semua mempunyai lima minit untuk mengurangkan kesihatan Teras daripada 200,000 kepada 0.

Jika anda berjaya, anda akan mendapat mesej berikut: “101 FAcT0rY MALf44FUNCti0n. TAMAT.” Jika anda melakukan kerosakan yang paling banyak, anda juga akan menerima Buah Syaitan secara rawak sebagai ganjaran.

Garang Mempertahankan Istana di Laut

Istana di Laut ialah lokasi menarik yang dipenuhi dengan NPC yang menarik dan beberapa musuh yang kuat.

Setiap 80 minit, istana ini diserbu oleh lanun. Kira-kira 30 saat sebelum serbuan, anda akan mendapat mesej yang mengatakan, “Pihak lanun telah dikesan menghampiri istana!” Tapi awas. Lanun ini tidak mudah untuk dikalahkan. Mereka akan bertelur dari semua penjuru Laut Kedua, dan mereka lebih berkuasa daripada biasa.

Selain itu, jika anda ingin mendapatkan Buah Syaitan, kebanyakan lanun ini bukan kebimbangan utama anda. Bos serbuan terakhir ialah siapa yang anda mahu kalahkan. Lagipun, pemain yang mengalahkan sekurang-kurangnya seorang lanun akan menerima Fragmen (mata wang yang digunakan di Laut Kedua dan Laut Ketiga). Tetapi pemain yang memberikan pukulan terakhir kepada bos akan menerima Buah Syaitan rawak.

Mengambil Briged Semasa Serbuan Kapal

Dengan 11 bendera, empat meriam, dan 2,500 kesihatan, Briged adalah salah satu kapal paling berkuasa di Blox Fruits. Jadi, tidak hairanlah jika mengalahkan kapal ini semasa serbuan kapal meningkatkan peluang anda untuk menerima Buah Syaitan rawak.

Bagi serbuan ini, ia mewakili salah satu daripada empat peristiwa laut utama dan berlaku di Laut Kedua dan Laut Ketiga. Tidak seperti serbuan kilang dan lanun, serbuan ini berlaku secara rawak semasa anda belayar merentasi laut.

Anda akan tahu Serbuan Kapal telah bermula apabila kapal Briged dan dua kapal asas bertelur, dan bebola meriam mula terbang ke arah bot anda. Tembak balik segera untuk peluang menenggelamkan kapal Briged dan menerima Buah Syaitan.

Memungut Buah Syaitan yang Bertelur

Jika anda memerlukan nafas dari semua serbuan, anda juga boleh mendapatkan Blox Fruits dengan lebih aman. Apa yang anda perlu lakukan ialah mengumpulnya sebaik sahaja mereka bertelur di tempat rawak pada peta.

Pada hari bekerja, Buah Syaitan bertelur setiap jam. Masa ini berkurangan kepada 45 minit pada hujung minggu. Setelah Buah Syaitan bertelur, anda mempunyai 20 minit untuk mengambilnya, atau ia hilang (atau hilang, jika anda mahu).

Walaupun Buah Syaitan bertelur secara rawak, beberapa lokasi pada peta lebih murah daripada yang lain. Untuk meningkatkan peluang anda untuk mengambil Buah Syaitan, lakukan perkara berikut:

  • Bersiar-siar di Pulau Starter, Pulau Drum dan Pulau Fishman.
  • Semak pokok di sekitar Pulau Tengah, Kubu Marin, hutan Rusukaina, pulau Skypiea dan pusat gunung berapi di Kampung Magma.
  • Terokai air di Fountain City (Air 7).

Walau bagaimanapun, kerana anda terhad dalam masa, membeli pas permainan dipanggil Pemberitahu Buah mungkin pertaruhan paling selamat anda. Seperti namanya, pas permainan ini akan memberitahu anda apabila Buah Syaitan bertelur. Bukan itu sahaja, tetapi anda juga akan mengetahui sejauh mana ia dari lokasi anda.

Ambil perhatian bahawa anda mesti berada di dalam pelayan untuk Pemberitahu Buah berfungsi.

Membeli Buah-buahan Dari Peniaga Buah Blox

Membeli buah-buahan mungkin cara paling mudah untuk mendapatkan Buah Syaitan. Tetapi (seperti yang anda mungkin boleh meneka), ia akan membebankan anda.

Pemain boleh menggunakan tujuh mata wang dalam permainan Blox Fruits. Tetapi hanya dua yang perlu membimbangkan anda jika anda ingin membeli Buah Syaitan:

  • Robux (mata wang dalam talian yang digunakan dalam semua permainan Roblox, dilambangkan sebagai R$)
  • Beli (mata wang yang mudah diperoleh sepanjang permainan, ditetapkan sebagai $)

Hanya Buah Syaitan yang dibeli dengan Robux kekal. Tetapi sebelum anda memutuskan kaedah ini adalah satu-satunya cara untuk pergi, pertimbangkan satu perkara. Anda memerlukan hampir 50,000 Robux untuk membeli semua buah-buahan kekal dalam permainan. Tukar itu kepada dolar, dan anda sedang melihat caj $600.

Tidak kira berapa banyak buah-buahan yang anda memutuskan untuk membeli, anda boleh melakukannya dengan Penjual Buah Blox. Anda boleh menemui kedai NPC ini di pulau-pulau (Pirate Starter Island, Marine Starter Island dan Dressrosa), bandar-bandar utama (Middle Town dan Port Town), dan beberapa lokasi tertentu (Kafe di Laut Kedua dan Rumah Agam di Laut Ketiga) .

Peniaga menawarkan sekurang-kurangnya tiga buah pada bila-bila masa dan menyimpan semula setiap empat jam. Walaupun, ini hanya terpakai kepada pemain yang membeli buah-buahan dengan Beli. Jika anda pergi ke laluan Robux, anda boleh membeli apa-apa buah.

Membeli Buah-buahan Dari Blox Fruit Gacha

Peniaga Buah Blox bukan satu-satunya NPC yang boleh menjual Buah Syaitan kepada anda. Begitu juga dengan Blox Fruit Gacha.

Walaupun Blox Fruit Gacha ialah sepupu Peniaga, NPC ini tidak memberikan anda hampir banyak pilihan. Malah, anda hanya mempunyai satu – membeli Buah Syaitan secara rawak dengan Beli. Buah yang anda terima akan bergantung pada pangkat semasa anda.

Berdagang untuk Buah Syaitan

Jika anda tidak bersedia untuk berjuang atau membelanjakan wang, anda hanya mempunyai satu pilihan – berdagang.

Pergi ke Kafe di Laut Kedua atau Rumah Agam di Laut Ketiga, dan anda boleh berdagang Buah Syaitan, dan pas permainan, dengan pemain Blox Fruits yang lain.

Memandangkan ia kedengaran seperti letupan, anda mungkin mendapati perdagangan menarik dan memfokuskannya secara eksklusif. Tetapi perlu diingat bahawa anda hanya boleh bertukar lima kali setiap lapan jam. Selain itu, anda tidak boleh menukar dua buah yang sama.

Tingkatkan Permainan Anda Dengan Buah Syaitan

Bermain Blox Fruits sememangnya menyeronokkan, kerana terbukti populariti permainan ini. Kumpul semua Buah Syaitan dan meter keseronokan sudah pasti akan dimaksimumkan. Lagipun, buah-buahan ini membolehkan anda memperoleh kekuatan luar biasa, teleport, berubah menjadi naga, dan banyak lagi. Gunakan kaedah yang digariskan dalam panduan kami dan nikmati pengembaraan terbaik melayari tujuh lautan.

Berapa banyak Buah Syaitan yang telah anda kumpulkan? Apakah harta benda anda yang paling berharga? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.