Cara mendapatkan Pixel Pals pada iPhone 14 Pro dan 14 Pro Max

8
Cara mendapatkan Pixel Pals pada iPhone 14 Pro dan 14 Pro Max

Walaupun terdapat beberapa reaksi bercampur-campur apabila Apple melancarkan Pulau Dinamik dalam iPhone 14 Pro dan Max mereka, ramai pengguna mendapati ciri ini sangat berguna. Selain daripada kegunaan praktikal, seperti kemas kini masa nyata dan makluman, ciri ini juga boleh digunakan untuk keseronokan. Dengan memberikan akses dan kebebasan kepada pembangun pihak ketiga untuk mencipta komponen Pulau Dinamik mereka sendiri, gergasi teknologi itu telah membuka peluang kepada mereka untuk menggunakan “ruang mati” ini. Masukkan: Pixel Pals.

Pixel Pals ialah haiwan peliharaan maya seperti Tamagotchi yang boleh anda mainkan dan jaga pada peranti anda. Di bawah saya akan menerangkan lebih lanjut tentang Pixel Pals dan cara anda boleh mendapatkan Pixel Pal pada Pulau Dinamik iPhone 14 Pro anda.

Apakah Pixel Pals?

Pixel Pals ialah haiwan peliharaan maya berpiksel yang kecil di bahagian atas skrin iPhone anda—betul-betul di Pulau Dinamik anda. Aplikasi ini dahulunya dikenali sebagai Zoo Dinamik. Ia bermula sebagai ciri ikut serta untuk Apollo, pelanggan Reddit pihak ketiga untuk iOS. Tetapi kini, ia mempunyai apl iOS khusus sendiri.

Haiwan peliharaan pilihan anda kekal bersama anda, membolehkan anda berinteraksi dengan mereka terus melalui Pulau Dinamik iPhone anda.

Ia boleh disesuaikan sepenuhnya. Aplikasi ini juga membolehkan anda memilih haiwan kesayangan anda sendiri dan menamakan semula haiwan itu.

Apakah yang anda perlukan untuk mendapatkan Pixel Pal?

 • iPhone 14 Pro atau iPhone 14 Pro Max
 • iOS 16 atau lebih tinggi
 • Apl Pixel Pals

Nota: Memiliki iPhone 14 Pro atau iPhone 14 Pro Max membolehkan anda menikmati Pixel Pals dalam Aktiviti Langsung, iaitu di Pulau Dinamik. Walau bagaimanapun, anda masih boleh memuat turun Pixel Pals dan bermain dengan rakan berpiksel anda pada Skrin Kunci atau Skrin Utama anda. Lebih lanjut mengenai ini kemudian.

Bagaimana untuk mendapatkan Pixel Pal di Pulau Dinamik iPhone 14 Pro

 1. Muat turun apl Pixel Pals daripada App Store.
 2. Buka apl.
 3. Pilih Pixel Pal.
  Ambil perhatian bahawa hanya Hugo (kucing) dan Rupert (anjing) adalah percuma.
  Semua haiwan peliharaan lain memerlukan anda membeli langganan.
 4. Ketik Dynamic Island → togol pada Sentiasa Tunjukkan Pixel Pal.

  Pilih Pixel Pal, Ketik Dynamic Island, togol pada Sentiasa Tunjukkan Pixel Pal

Cara menambah Pixel Pals ke Dynamic Island pada iPhone 14 Pro

Selepas anda mendayakan Sentiasa Tunjukkan Pixel Pal, anda akan ditanya sama ada anda ingin Membenarkan Aktivi Langsung daripada Pixel Pals. Ketik Benarkan untuk menikmati ciri ini sepenuhnya.

Kini, haiwan peliharaan kecil anda akan hadir dan bergerak, walaupun apl Pixel Pals tidak dibuka. Seperti Aktiviti Langsung yang lain, anda boleh berinteraksi dengan Pulau Dinamik anda dengan mengetiknya lama.

Ini membolehkan anda mengetik di mana-mana sahaja, tetapi semua pilihan akan mengubah hala anda ke apl utama. Apabila apl dibuka, mengetik haiwan kesayangan anda di Dynamic Island membolehkan anda melihat umur, berat dan jumlah jarak haiwan kesayangan anda yang anda tatal bersama-sama (sebagai teman menatal digital anda, sudah tentu!)

Cara menggunakan Pixel Pals di Dynamic Island

Jika anda ingin menamakan semula haiwan kesayangan anda, hanya ketik namanya dan taip nama yang anda mahukan.

Apakah jenis haiwan peliharaan yang anda boleh dapatkan dengan Pixel Pals?

Berikut ialah senarai semua haiwan (dan nama mereka) yang anda boleh pakai dan gembira dengan di Pixel Pals:

 • Rupert (anjing)
 • Hugo (kucing)
 • Chortley (landak)
 • Finnegan (musang)
 • Mochi (axolotl)
 • Nugget (berang-berang)
 • Fu-Fu (kelawar)
 • Kiwi (burung nuri)
 • Herbert (harimau)
 • Penny (platipus)
 • Poe (panda)
 • Oliver (raccoon)

Berapakah kos Pixel Pals?

Pixel Pals adalah percuma untuk dimuat turun dan digunakan. Walau bagaimanapun, ia hanya membenarkan anda memilih dan mengamalkan sama ada Hugo (kucing) atau Rupert (anjing).

Jika anda bertanya bagaimana anda boleh menambah berbilang Pixel Pals pada iPhone anda, anda perlu mendapatkan langganan Pixel Pals Premium yang berharga $1.49 sebulan atau $9.99 setahun. Ini bukan sahaja membolehkan anda memilih daripada haiwan lain, tetapi ia juga membolehkan anda menyemat dua haiwan sekaligus. Selain daripada ini, anda boleh mempunyai Latar Belakang Maklumat Widget.

Tambahkan Pixel Pals pada Skrin Kunci dan Skrin Utama iPhone anda

Jangan ada iPhone 14 Pro atau iPhone 14 Pro Max untuk menerima pakai dan memelihara haiwan peliharaan kecil seperti Tamagotchi ini, jangan risau! Anda masih boleh mendapatkan Pixel Pal dan menjadikannya kekal pada Skrin Utama atau Skrin Kunci iPhone anda.

Skrin kunci

Cara anda menambahkan Pixel Pal pada Skrin Kunci anda adalah serupa dengan cara anda menambahkan widget pada Skrin Kunci anda.

 1. Pergi ke Skrin Kunci anda → ketik dan tahan untuk mula menyesuaikan.
 2. Pilih mana-mana Skrin Kunci anda dan ketik Sesuaikan.
 3. Pilih Skrin Kunci daripada dua pilihan yang tersedia.

  Ketik Sesuaikan dan Pilih Skrin Kunci

 4. Ketik Tambah Widget → pilih Pixel Pals.
 5. Kemudian pilih saiz atau bentuk yang anda ingin gunakan dan anda boleh pergi.
 6. Ketik Selesai di bahagian atas sebelah kanan skrin anda.

  Tambahkan Pixel Pals pada Skrin iPhone Kunci anda

Skrin utama

 1. Tekan lama di mana-mana sahaja pada Skrin Utama anda.
 2. Ketik ikon Tambah (+) di bahagian atas sebelah kiri skrin.
 3. Pilih Pixel Pals.

  Ketik ikon Plus dan Pilih Pixel Pals pada Skrin Utama iPhone

 4. Pilih saiz widget yang anda suka.
 5. Ketik (+) Tambah Widget.

  Ketik Tambah Widget untuk menambah Pixel Pals

Sesuaikan widget Pixel Pals pada Skrin Utama

Untuk menyesuaikan widget, tekan lama dan pilih Edit Widget. Ini akan memberi anda beberapa pilihan untuk penyesuaian:

 • Pixel Pal: Anda boleh memilih haiwan peliharaan yang anda ingin miliki untuk widget anda. Anda boleh memilih haiwan peliharaan yang berbeza daripada haiwan di Pulau Dinamik anda (tetapi anda hanya mempunyai kucing dan anjing untuk dipilih jika anda mempunyai langganan percuma).

 • Latar Belakang: Ini membolehkan anda memilih warna latar belakang untuk widget anda. Anda juga boleh memilih Foto Tersuai jika anda mahu.

 • Jenis Tindakan: Anda boleh memilih gelagat haiwan kesayangan anda pada widget, seperti Berjalan, Berlari, Tidur, Crouch atau Baring. Pilih Ganti Secara Rawak jika anda mahu ia melakukan mana-mana daripada ini.

 • Kedudukan Widget: ini membolehkan anda memilih kedudukan widget pilihan anda.

 • Projek BIG: Togol ini HIDUP jika anda ingin melihat versi haiwan kesayangan anda yang lebih besar.

Soalan Lazim

S. Bolehkah pengguna iPhone lain mendapatkan Pixel Pals?

iPhone dengan takuk dan bukannya Pulau Dinamik masih boleh mendapatkan Pixel Pals. Selagi peranti anda menjalankan iOS 16 atau lebih baru, Pixel Pal anda boleh hidup pada Skrin Utama atau Skrin Kunci anda.

Lagi apl Pulau Dinamik, sila?

Sama ada anda ingin mendapatkannya kerana ia mencetuskan nostalgia dari zaman anda yang menggemari Tamagotchi atau jika anda hanya mahu menjaga haiwan peliharaan digital, Pixel Pals ialah ciri bagus yang memaksimumkan ruang tambahan yang biasanya tidak digunakan di atas Pulau Dinamik.

Pixel Pals menunjukkan kepada kami kemungkinan tanpa had yang boleh datang dengan paparan Aktiviti Langsung Pulau Dinamik. Beritahu kami pendapat anda tentang Pixel Pals di bahagian komen di bawah!

Baca lebih lanjut:

 • Kertas dinding Dynamic Island yang menakjubkan untuk iPhone 14 Pro
 • Apl serasi Dynamic Island untuk iPhone 14 Pro dan 14 Pro Max
 • Cara menggunakan SOS Kecemasan melalui satelit pada iPhone: Panduan muktamad