Cara mendayakan Kawalan Ibu Bapa di Gedung Google Play

20

© HQuality / Shutterstock

Pengguna telefon pintar semakin muda dan lebih muda, dan industri aplikasi baru-baru ini mengiktiraf perkara ini. Sama ada telefon bimbit mereka sendiri atau ibu bapa mereka, kanak-kanak mula bermain-main dengan teknologi pada usia awal. Oleh itu, adalah penting untuk memastikan bahawa mereka tidak boleh membahayakan diri sendiri atau kad kredit ibu bapa mereka. Kami akan memberikan anda beberapa petua yang mudah tetapi berkesan.

Memandangkan banyak kes dari Amerika Syarikat telah ditunjukkan berulang kali, ketegangan antara kanak-kanak tanpa pengawasan dan kedai aplikasi dunia ini boleh menyebabkan banyak perkara menjadi tidak kena. Di satu pihak, terdapat risiko perbelanjaan yang tidak terkawal, yang telah pun berakhir di mahkamah untuk Apple dan Google. Kemudian terdapat fakta bahawa Gedung Google Play juga mempunyai banyak apl yang sememangnya tidak sesuai untuk kanak-kanak, walaupun mereka ada dalam pandangan mereka.

  • Apl kawalan ibu bapa terbaik untuk memastikan anak-anak anda selamat pada tahun 2019

Google kini memberi ibu bapa beberapa pilihan untuk melakukan sekurang-kurangnya sedikit langkah berjaga-jaga. Langkah pertama adalah untuk melumpuhkan muat turun aplikasi daripada sumber yang tidak diketahui, jika anda belum melakukannya. Ini dilakukan dalam tetapan di bawah Keselamatan. Alih keluar tanda semak di sini di Asal Tidak Diketahui dan tetapkan satu pada peluang untuk mengesahkan apl di Apl.

kawalan ibu bapa kedai main

Di sinilah untuk mencari tetapan kawalan ibu bapa © NextPit

Seterusnya, apl Gedung Play dibuka dan pergi ke Keutamaan (ditunjukkan di atas) di mana anda akan menemui sub-item yang dipanggil Kawalan Ibu Bapa. Di bawah menu itu anda mempunyai kemungkinan untuk menyekat aplikasi yang boleh dimuat turun ke telefon pintar anda mengikut “penilaian umur”. Walaupun tahap ini tidak sepadan dengan spesifikasi umur konkrit, ia adalah berdasarkan tahap kematangan purata pengguna muda.

  • Cara mendapatkan bayaran balik untuk pembelian Gedung Google Play

Semua peringkat dipratetap secara lalai, menukar tetapan memerlukan penciptaan kata laluan atau PIN. Ini penting supaya kanak-kanak tidak boleh membuat asal perubahan ini sendiri.

play store kawalan ibu bapa2

Anda boleh menyekat apl bergantung pada sekatan umur tertentu / © NextPit

Akhir sekali, pembelian daripada Gedung Play hendaklah dilindungi kata laluan. Di sini, Google pernah dikritik atau dicuba, kerana hanya setiap 30 minit kata laluan diminta untuk pembelian apl supaya untuk kanak-kanak tetingkap masa dicipta yang membolehkan mereka membuka kunci dan memerintah. Di bawah item Kata laluan diperlukan untuk pembelian dalam Tetapan anda harus menandai kotak Untuk semua pembelian di Google Play pada peranti ini. Oleh itu, tiada pembelian apl atau dalam apl boleh dilakukan tanpa kata laluan.

Ini hanyalah tiga petua kecil, tetapi ia boleh membuat perubahan besar jika anak-anak anda menggunakan telefon pintar anda dengan lebih kerap atau sudah memilikinya sendiri. Tetapi sudah tentu, tiada satu pun daripada ini menggantikan pengajaran penting kecekapan media.