Cara Mengalih Keluar Gambar Profil Anda di Twitter

9

Tiada cara untuk mengalih keluar gambar profil anda daripada Twitter. Iaitu, anda tidak boleh memadam imej dan kembali ke avatar lalai.

Sebelum ini, anda boleh mengklik atau mengetik pada gambar, pilih Alih keluar, dan imej itu akan hilang. Walau bagaimanapun, Twitter memutuskan untuk membuang pilihan ini.

Oleh itu, artikel ini akan menumpukan pada menukar foto profil anda, dan bukannya mengalih keluarnya. Dan ia termasuk beberapa penyesuaian lain juga.

Menukar Gambar Profil Twitter Anda

Menukar foto profil adalah sesuatu yang menarik, dan ia adalah sama pada Twitter mudah alih dan desktop. Inilah yang perlu anda lakukan.

 1. Lancarkan Twitter dan log masuk jika perlu.
 2. Klik atau ketik pada ikon Profil.
 3. Pada skrin seterusnya, ketik pada Profil, kemudian pilih butang Edit Profil di bawah imej pengepala.
 4. Pilih ikon kamera kecil di tengah-tengah gambar profil.
  • Di samping itu, anda perlu menekan ikon kamera mati jika anda membuat perubahan melalui desktop.
 5. Walau apa pun, anda akan mendarat di Roll/Galeri Kamera anda atau cakera setempat. Pilih imej yang anda ingin gunakan dan letakkan semula supaya sesuai dengan bulatan kecil.

Pastikan anda memilih imej yang berpusat dengan betul kerana Twitter tidak menawarkan banyak ruang goyang apabila ia datang untuk meletakkan semula imej. Dan jika anda menggunakan peranti mudah alih anda, anda sentiasa boleh mengambil swafoto dan menggunakannya sebagai gambar profil.

Tipu Sistem untuk Muncul seolah-olah Anda Tidak Mempunyai Gambar Profil

Seperti yang dikatakan, tiada cara untuk mengalih keluar imej dan kembali ke avatar lalai. Tetapi, ini tidak bermakna anda tidak boleh membuatnya kelihatan seolah-olah anda melakukannya.

Avatar lalai Twitter kini merupakan siluet manusia yang sangat bergaya dalam dua warna kelabu. Anda boleh memuat turun imej ini ke telefon pintar atau komputer anda dan menetapkannya sebagai gambar profil anda.

Dan jika anda menyukai telur avatar Twitter yang telah bersara beberapa tahun yang lalu, jangan ragu untuk menggunakannya sebagai gambar profil anda.

twitter

Nota: Menariknya, Twitter tidak menyimpan imej profil dan pengepala anda di bawah Media. Dan gambar-gambar ini tidak boleh ditemui di bawah Tetapan atau mana-mana menu lain.

Cara Mengalih Keluar Imej Pengepala

Jika anda tidak menyukai imej pengepala, Twitter membenarkan anda mengalih keluarnya.

 1. Pada peranti mudah alih dan desktop, anda memilih gambar profil anda, tekan Edit Profil.
 2. Jika anda melakukannya dari telefon pintar, ketik imej pengepala dan pilih Alih keluar pengepala dalam menu timbul. Menu Edit Profil Twitter
 3. Sebaliknya, jika anda memutuskan untuk melakukannya melalui desktop, terdapat butang X yang besar, klik padanya untuk mengalih keluar imej. Menu Edit Profil Twitter - Desktop

Latar belakang pengepala lalai kelihatan agak hambar. Ia berwarna biru muda pada peranti mudah alih dan desktop Twitter. Jadi anda mungkin mahu memuat naik imej yang lebih hidup.

Penyesuaian Twitter Lain

Tidak banyak yang boleh anda lakukan dari segi penyesuaian profil. Twitter membenarkan anda menambah bio, lokasi, tapak web dan tarikh lahir anda.

 1. Menambah lokasi adalah yang paling mudah kerana Twitter mengetahui keberadaan anda. Itu melainkan anda telah menyahtanda pilihan di bawah Sesuaikan Pengalaman Anda apabila anda memasang apl. Twitter - Sesuaikan Pilihan Pengalaman Anda
  • Jadi, anda ketik pada bar lokasi dan pilih yang pertama daripada menu lungsur. Pada desktop, anda perlu menambah alamat secara manual.
 2. Bagi tarikh lahir dan tapak web, anda harus mengetik pada bahagian yang ditetapkan dan taip atau pilih pilihan anda di sana. Tetapi ada satu perkara yang pelik. Twitter membenarkan anda menukar tarikh lahir hanya beberapa kali.
 3. Akhir sekali, bio ialah tempat anda dapat meluahkan kreativiti anda dalam 160 aksara. Bergantung pada tujuan anda menggunakan Twitter, anda boleh menjadikan bio sebagai lucu atau serius seperti yang anda mahukan.

Nota Penting: Twitter sentiasa memaparkan bulan dan tahun anda menyertai rangkaian sosial. Tiada cara untuk mengalih keluar atau menukar maklumat ini.

Petua Tambahan

Untuk bersaing dengan persaingan, Twitter memperkenalkan penyesuaian paparan. Tetapi terdapat perbezaan dalam penyesuaian. Apl mudah alih menampilkan bunyi, manakala versi desktop tidak. Mengikut jenis logik yang serupa, versi desktop mempunyai enam pilihan warna, tetapi mudah alih tidak.

 1. Untuk mengaksesnya melalui peranti mudah alih, tekan ikon profil anda, pilih Tetapan dan Privasi > Paparan dan bunyi. Tetapan Twitter dan Menu Privasi - Paparan dan Bunyi
 2. Pada desktop, anda klik pada tiga titik mendatar dan pilih Paparan.

“Saya Burung Kecil Kecil. Nama Saya Tweety Pie”

Walaupun terdapat beberapa batasan yang unik, Twitter masih merupakan salah satu rangkaian sosial yang paling berkuasa untuk menyuarakan fikiran anda. Dan tidak kira jenis foto profil atau pengepala yang anda dapat. Caranya dengan Twitter adalah untuk mempunyai siaran dan komen yang lucu.

Apakah tweet terbaik yang pernah anda lihat? Berapa kerap anda tweet? Kongsi pengalaman anda dengan seluruh komuniti TJ di bahagian komen di bawah.