Cara Mengeluarkan Bunyi Daripada Video iPhone

21

Beberapa perkara boleh merosakkan video yang sebaliknya sempurna, seperti bunyi latar belakang yang menjengkelkan. Sama ada pembinaan berdekatan mengancam untuk meledakkan gegendang telinga penonton anda atau ahli keluarga menambahkan narasi yang tidak diminta mereka pada rakaman anda, video anda masih boleh diselamatkan. Apa yang anda perlu lakukan ialah mengeluarkan bunyinya.

Terdapat banyak cara untuk menyelesaikan tugas ini pada iPhone. Anda boleh menggunakan iMovie asli anda, apl web atau penyelesaian pihak ketiga. Berikut adalah beberapa penyelesaian yang paling mudah.

Bagaimana untuk mengalih keluar Bunyi Dari Video iPhone dalam iMovie

Anda boleh mengeluarkan bunyi daripada video iPhone anda dengan mudah menggunakan iMovie. Terdapat banyak kelebihan aplikasi ini. Ia menawarkan tahap penyesuaian yang tinggi: selain meredamkan video anda, anda juga boleh mengurangkan kelantangannya jika anda ingin mengekalkan sedikit bunyi. iMovie juga membolehkan anda memangkas video anda dan audionya serta menambah trek audio yang berbeza.

Berikut ialah cara untuk mengalih keluar bunyi daripada keseluruhan video anda dalam iMovie.

 1. Muat turun iMovie daripada App Store.
 2. Lancarkan apl dan ketik butang “Mulakan Projek Baharu” untuk mencipta projek baharu.
 3. Pilih “Filem” dan semak imbas video yang ingin anda redamkan.
 4. Ketik “Media” di penjuru kiri sebelah atas, kemudian “Video” untuk mendapatkannya dengan lebih mudah.
 5. Pilih video dan tekan “Buat Filem.”
 6. Ketik video pada garis masa anda.
 7. Tekan ikon pembesar suara di bahagian bawah skrin.
 8. Laraskan kelantangan mengikut kehendak anda. Seret peluncur sehingga ikon pembesar suara dipalang untuk meredamkannya sepenuhnya.
 9. Ketik “Selesai” di bahagian atas untuk menyimpan perubahan.
 10. Tekan butang kongsi untuk mengeksport atau berkongsi hasil akhir.

Cara Mengeluarkan Bunyi Dari Video iPhone Tanpa iMovie

iMovie hanyalah salah satu pilihan apabila ia datang untuk mengeluarkan bunyi daripada video iPhone. Jika anda tidak mempunyai akses kepada apl ini, anda boleh menggunakan alat dalam talian untuk tugas itu.

Terdapat banyak penyelesaian web, dan TinyWow ialah contoh yang bagus. Penukar fail dalam talian percuma ini adalah mudah dan berfungsi pada PC dan platform mudah alih.

Apa yang anda perlu lakukan ialah memuat naik video anda dan anda akan dapat memuat turunnya tanpa bunyi dalam masa yang singkat. Tidak perlu risau tentang privasi kerana tapak web hanya menyimpan muat naik anda selama 15 minit sebelum ia dipadamkan. Anda juga boleh memadam fail anda lebih awal jika anda mahu.

Berikut ialah cara menggunakan TinyWow untuk meredamkan video iPhone.

 1. Buka TinyWow’s alat meredam video dalam penyemak imbas iPhone anda.
 2. Ketik butang “Muat naik dari PC atau Mudah Alih”.
 3. Semak imbas video yang ingin anda redamkan.
 4. Tunggu beberapa saat sehingga fail dimuat naik.
 5. Fail anda akan siap tidak lama lagi, dan anda boleh menekan butang “Muat turun”.

Tinywow ialah penyelesaian yang sangat baik, terutamanya apabila anda berada dalam situasi di mana anda tidak mempunyai akses kepada apl biasa anda. Anda boleh menggunakannya daripada mana-mana peranti dan mendapatkan video yang diredamkan dengan beberapa ketikan.

Bagaimana untuk mengalih keluar Bunyi Dari Video iPhone buat sementara waktu

Mengalih keluar bunyi daripada video adalah satu tugas yang mudah sehingga anda tidak semestinya memerlukan editor video khusus untuk tugas itu. Menggunakan apl Foto asli anda ialah cara pantas untuk meredamkan video anda. Penyelesaian ini sesuai jika anda tidak memerlukan banyak pilihan penyesuaian selain butang bisu mudah.

Apl Photos mempunyai kelebihan lain: anda boleh memulihkan bunyi video anda yang diredamkan kemudian. Ia adalah penyelesaian yang sempurna apabila anda ingin berkongsi video tanpa bunyi tetapi ingin menyimpan fail asal untuk diri sendiri tanpa membuat pendua yang hanya memakan ruang.

Berikut ialah cara untuk meredamkan video iPhone dalam apl Foto.

 1. Lancarkan apl Foto iPhone anda dan buka video yang ingin anda redamkan.
 2. Ketik “Edit” di bahagian atas.
 3. Lumpuhkan audio dengan menekan butang pembesar suara kuning di sudut kiri atas. Ikon akan dipalang.
 4. Tekan “Selesai” di bahagian bawah untuk menyimpan perubahan.
 5. Video anda kini akan mempunyai ikon pembesar suara yang dikelabukan dalam apl Foto dan anda boleh mengongsinya tanpa bunyi.

Pastikan anda tidak mengelirukan butang redam ini dengan butang pembesar suara yang muncul di antara butang main dan padam apabila melihat kandungan dalam apl Foto. Ikon pembesar suara yang dipalang dalam situasi ini menunjukkan bahawa telefon anda disenyapkan, tetapi video mungkin masih mempunyai bunyi. Anda perlu menekan “Edit” terlebih dahulu untuk mengubah suai fail. Hasilnya ialah butang pembesar suara yang dikelabukan dan bukannya yang dicoret.

Seperti yang dinyatakan, kaedah ini sangat baik kerana ia tidak kekal. Anda boleh memulihkan bunyi video dengan mengikuti langkah yang sama yang diterangkan di atas.

Cara Mengalih Keluar Bunyi Daripada Bahagian Video iPhone

Meredamkan video ialah penyelesaian yang mudah apabila ia mengandungi bunyi yang tidak diingini, tetapi ia bukan perkara yang anda perlukan. Nasib baik, anda tidak perlu mengorbankan bunyi keseluruhan video anda kerana terdapat bahagian dua saat di mana seseorang mengutuk di latar belakang. Anda boleh mengalih keluar bunyi daripada bahagian tertentu video anda menggunakan iMovie atau apl pengeditan video serupa yang lain. Berikut adalah langkah-langkah dalam yang pertama.

 1. Pelancaran iMovie dan ketik ikon tambah untuk mencipta Filem baharu.
 2. Pilih video anda dan tekan “Buat Filem.”
 3. Ketik video pada garis masa untuk memanggil pilihan lanjut.
 4. Tekan butang “Tindakan” di bahagian bawah skrin.
 5. Ketik “Detach” untuk memisahkan audio daripada trek video. Audio akan muncul dalam baris berasingan pada garis masa anda.
 6. Pastikan anda memilih trek audio pada garis masa.
 7. Letakkan kepala main (garisan menegak di tengah garis masa anda) di mana bunyi yang tidak diingini bermula.
 8. Ketik “Tindakan”, kemudian “Pisah” dalam bar alat bawah.
 9. Seret kepala main ke tempat bunyi yang tidak diingini berakhir dan belah trek sekali lagi.
 10. Pilih bahagian audio yang mengandungi bunyi yang ingin anda alih keluar dan tekan “Padam.”
 11. Ketik “Selesai” apabila anda selesai dan eksport video menggunakan butang kongsi.

Cara Mengeluarkan Bunyi Angin Dari Video iPhone

Sesiapa sahaja yang pernah merakam video dalam cuaca berangin tanpa peralatan profesional tahu bahawa kualiti bunyi tidak sesuai. Anda boleh menggunakan beberapa alatan untuk meminimumkan angin dan bunyi latar belakang lain dalam video iPhone anda. iMovie mempunyai ciri hebat untuk mengubah suai audio, tetapi apl pihak ketiga juga boleh mengurangkan bunyi latar belakang yang mengganggu dengan berkesan. Berikut ialah beberapa pilihan anda.

Gunakan iMovie

Penyamaan audio iMovie memberi anda kawalan yang paling meluas ke atas bunyi video anda. Satu-satunya kelemahan ialah anda perlu menggunakan Mac anda untuk penyelesaian ini.

 1. Airdrop video anda ke Mac anda dan tambahkannya pada projek iMovie baharu.
 2. Pilih video pada garis masa anda.
 3. Klik ikon penyama di atas pratonton projek anda.
 4. Semak “Kurangkan Bunyi Latar Belakang” yang muncul di bawah.
 5. Dengar perbezaannya dan laraskan gelangsar mengikut keperluan.

Anda boleh melaraskan tahap hingar secara manual jika alat automatik tidak berjaya.

 1. Pegang butang “R” anda dan pilih bahagian video yang terjejas
 2. Ambil dan seret garisan mendatar dalam trek audio ke bawah.

Selain itu, pratetap penyamaan di sebelah kanan alat yang disebutkan di atas boleh meningkatkan audio anda secara berbeza. Main-main dengan pratetap untuk mencari tetapan terbaik untuk video anda.

Cuba Apl

Terdapat banyak penyelesaian pihak ketiga yang juga boleh mengurangkan angin dan bunyi lain dalam video. Berikut adalah beberapa yang anda boleh cuba.

Tiada Bunyi, Tiada Kerisauan

Lupakan bunyi latar belakang yang memalukan dalam video. Luangkan beberapa saat untuk menyemak bunyi rakaman anda sebelum berkongsi dengan dunia, dan keluarkan audio dengan beberapa ketikan mudah jika perlu.

Kaedah meredamkan video iPhone yang manakah anda dapati paling cepat dan paling mudah? Adakah terdapat apl lain yang anda akan cadangkan untuk tugasan ini? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.